Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom beszólt a lányomnak,...

Anyósom beszólt a lányomnak, jogosan akadtam ki rá?

Figyelt kérdés

Hétvégén anyósoméknál voltunk. Igazából viszonylag jó a kapcsolatunk, szereti az unokáját.

Ebéd után leültünk a kertbe fagyizni. Majd beszólt anyósom a lányomnak aki 9 éves: hogy azért jó lenne ha nem ennél ennyit mert mostmár olyan nagy, kövér lettél.

Egyáltalán nem eszik sokat. Evett egy tányér levest majd egy szelet rántott húst krumplipürével.

Rohadtul ki akadtam.

147 cm a lányom és 36-37 kiló.

Mondtam neki, hogy egyrészt nem tehet arról, hogy magas, nem is lesz egy alacsony lány ez biztos. Másrészt meg teljesen más az alakja, ne is hasonlítsa össze máshoz. Hormonálisan most kezd el változni, szélesedett a csípője, elkezdett nőni a cicije.

Anyósom konkrétan akkora mint a lányom, ő kifejezetten vékony testalkatú. Mindig is az volt. Most is kb 155 cm és max 45 kg.

De igazából még mindig rohadtul ki vagyok akadva azon, hogy így beszólt neki így.

Azóta meg többször is kérdezi tőlem a kislányom, hogy anya tényleg ilyen kövér vagyok ahogy a mama mondta?

szept. 5. 15:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Milyen kedves... igazad van, nem kell ilyen udvariatlanul beszólogatni.

Sok idős azt gondolja, neki koránál fogva bármit lehet mondani, bármilyen stílusban.

Egyrészt senki nem kérdezte a véleményét. Másrészt meg ilyet ne mondjon senkinek, főleg egy gyerekenk.

Még ha kövér lenne, se...

szept. 5. 15:10
 2/16 anonim ***** válasza:
19%
Most ezzrl a kövér témával divat anyósszidó kamukat írni. Az utóbbi 1 hétben legalább 20 nagymama szólt be a nádszál unokájának hogy kövér.
szept. 5. 15:11
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

Szegény lány..

Hogyan indítsd el a gyereket a testképzavar útjain.

Teljesen jogosan akadtál ki, bármilyen korban tahóság megjegyezni a másik testalkatát, akár kövér, duci, vékony vagy mit tudom én.

155cm és 45kg, mint írtad. Az én esetemben teljesen elképzelhetetlen lenne mondjuk a 45kg. :D

158cm vagyok, 62kg és nem, nem vagyok kövér. Rengeteg súlyzós edzés és folytonos mozgásnak köszönhetem, hogy így is jól nézek ki.

(mondjuk szerintem az izmos test vonzóbb, mint a nagyon vékony)

szept. 5. 15:24
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

Szegényke...

Teljesen jogos volt a kiakadásod, ráadásul szerintem a kislányod a leírtak alapján még csak nem is kövér. Hány éves? (Az én tízéves lányom és ilyen magas, 35-36 kiló, és teljesen normális.)

szept. 5. 15:32
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Én kapásból visszaszóltam volna az anyósnak:

- Kati! Te se egyél sokat, mert már nagyob el vagy hízva!

szept. 5. 17:22
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

Abban a pillanatban felállsz, mondod a lányodnak, hogy gyere, Bori, itt nem szívesen látott vendégek vagyunk, sajnálják tőlünk az ételt, bizonyára drága az élelmiszer, és nem szívesen költenek ránk, ezentúl ide nem jövünk.

És a kedves mama akkor látta utoljára az unokáját, mert se ti nem mentek, se őt nem hívjátok. De hogy jó lenne a kapcsolatuk, (mi az, hogy "viszonylag" jó? Nem fojtja meg egy kanál vízben, csak egy csészényiben?), na azt erre ne mondd!

szept. 5. 17:40
 7/16 anonim ***** válasza:
83%

Nem ő adta neki a fagyit?

Máskor te is úgy kínáld meg, hogy de csak a felét edd meg, mert hízlal.

szept. 5. 18:03
 8/16 anonim ***** válasza:
35%

Jogosan akadtál ki.

Azért figyelj a lányodra, mert ilyenkor kezdenek valóban elhízni, akikre nem figyel a szülő.

szept. 5. 18:11
 9/16 anonim ***** válasza:
81%
Azt mindenképp.magyarazd el.otthon a kislányodnak,hogy nem benne van a hiba. Ő nem kövér,meg semmi. De hogy ezek utan egy pohár vizet nem innék ott,az is biztos. És erre nevelném a gyereket is. Ja meg arra,hogy minden megkínálasra az legyen a válasza,hogy "nem kérek,mert hízlal".
szept. 5. 19:34
 10/16 anonim ***** válasza:
88%

Gyerekeknél nagyon kell vigyázni az ehhez hasonló megjegyzésekkel.

Nekem drága nagymamám (aki imádott és én is imádtam), egyszer elejtett egy olyan megjegyzést, hogy "mekkora a lábad" (növésben voltam és sokszor ilyankor bizonyos testrészek ugye "aránytalanok" tudnak lenni). Nem rosszindulatból mondta, ebben biztos vagyok, de évekre belémégett, hogy nekem nagy a lábam. Persze ez nincs így, tök átlagos (38-39-es), de mégis sokáig megmaradt.

Egy szó, mint száz, nagyon kell figyelni ebben a korban, mit mondasz egy gyereknek.

szept. 5. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!