Anyósomék eltartási szerződést kötöttek a mi
megkérdezésünk nélkül. Mit tehetnénk, hogy ne legyen
nagyobb baj?
Figyelt kérdés
Anyósomék nem hivatalos, tehát nem ügyvéd/közjegyző által ellenjegyzett, de mégiscsak szerződest írtak alá egy fiatal párral. Csak az a baj, hogy nem az ő házukban laknak, hanem a férjemében. Gondolom a velük szerződők sem lehetnek nagyon agyasok, mert hiába stimmel a tulajdoni lapon a tulajdonos neve, az összes többi adat nem.
Szerintem a fiatalok is feljelentik az öregeket. Valszeg vissza kell fizetniük a tartás költségeit. Majd levonják a nyugdíjukból, részletekben.
aug. 19. 23:16
12/25 anonim válasza:
11!
És mi van, ha csak az öregek halála után jön rá a párocska, hogy megszívták?
A fia megörökölhetné a tartozást? Ha igen, és valóban nincs vagyonuk, akkor nyilván a kérdezőék visszautasítják az örökséget.
Amennyiben a szülők egyértelműen kihasználnak két jóhiszemű (de buta) embert, akkor én lehet, hogy közbeavatkoznék, hogy apósék vigyék el a balhét...
aug. 20. 01:19
13/25 anonim válasza:
Ez nagyon kemény. Sajnos akár csalás megállapítására is alkalmas lehet, amit csináltak, így ezt nagyon óvatosan kell rendezni, nehogy a másik fél borítsa a bilit. A kedves anyóséknak van vagyonuk? Hogy derült ki a turpisság?
aug. 20. 04:55
14/25 Hova gondolsz válasza:
#12-es: Hogy örökölhetné meg a tartozást a fiuk, ha a ház az ő nevén van?
Eleve nincs vagyonuk az anyóséknak, így örökölni sincs mit, tartozást pedig nem lehet örökölni.
aug. 20. 05:19
15/25 Hova gondolsz válasza:
Bocs kérdező, lemaradt, mindenképpen kellene szólni a fiatal párnak, mondjuk eleve az is érdekes, hogy ügyvéd nélkül kötöttek ilyen szerződést.
aug. 20. 05:21
16/25 anonim válasza:
"Ha a pár ilyen gondatlan, így járt."
. Szinte már ők a hibásak...
aug. 20. 05:35
17/25 anonim válasza:
Mondjuk nektek is sok eszetek van, úgy megszakítani a kapcsolatot, hogy közben az ingatlanotokról semmit nem tudtok. Előbb ezt kellett volna intézmi, kirakni őlet, utána megszakítani a kapcsolatot.
aug. 20. 06:14
18/25 anonim válasza:
Nemrég olvastam ezt a kérdést, méghozzá a régi kérdések között feldobva. Ez megint egy több éves kérdés szó szerinti másolata.
aug. 20. 07:27
19/25 anonim válasza:
Ugye nem a szülők ajándékozásával került a férjed tulajdonába a ház?
Mert az ajándékozás visszavonható.
Jó lenne egy ügyvédet is megkérdezni.
aug. 20. 07:35
20/25 anonim válasza:
10-es: te ismersz olyan valakit, aki használja az ifj-t??? Mert én még egyetlen egyszer sem találkoztam ilyennel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!