Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az apósom szlovák lett....

Az apósom szlovák lett. Keveset tud magyarul. Az angolt pedig a háta közepére kívánja. Ezt hogyan lehetne orvosolni?

Figyelt kérdés

aug. 7. 20:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
62%
A magyar nyelv sokkal nehezebb,tudom mert szlovák vagyok.
aug. 8. 09:14
 22/36 anonim ***** válasza:
80%

Majd a házastársad fordít, ilyen egyszerű.

Nálunk is ez a helyzet, mert a nő belga, a férfi magyar, és a szülők nem beszélnek angolul sem.

aug. 8. 09:15
 23/36 anonim ***** válasza:
79%

A legjobban te jársz jól, ha megtanulsz szlovákul. Ahány nyelv, annyi ember. Hosszú távon úgyis elkerülhetetlen.

(Akiknek a válaszából süt az idegengyûlölet, azok egyáltalán hogy jutottak el eddig a kérdésig? Vagy ilyen sokan ennyire unatkoznak, hogy ráérnek trollkodni?)

aug. 8. 10:09
 24/36 anonim ***** válasza:
87%
Anyós is szlovák? Legalább akkor nem tud csesztetni mert nem egy nyelvet beszéltek.
aug. 8. 10:39
 25/36 anonim ***** válasza:
20 válaszolo igen kicsit beszélek németül de én ott élek igy muszáj volt megtanulni .
aug. 8. 16:06
 26/36 anonim ***** válasza:
87%

És napi szinten csevegni szeretnél apósoddal? Mert ha csak a nagyobb családi összejöveteleken látjátok egymást, annyit a férjed is fordíthat.

Nekem sem magyar az apósom, tud magyarul nagyjából, de amikor nem jut eszébe ez az, akkor a férjem, vagy sógorom fordít, vagy ha 2esben talalkozunk, annyi mondat erejéig megerőlteti magát angolul. Ha nem beszélne egyáltalán magyarul, akkor sem tanulnám meg a nyelvét. (És a fiatalsággal nem jár együtt a könnyű nyelvtanulás. Én pl sík hülye vagyok hozzá. cserébe másból jó vagyok. De nyelvérzékem 0.)

aug. 8. 17:26
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
Musís sa naucit po slovensky!
aug. 8. 17:42
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
#28 prosím? Nerozumiem Vás!
aug. 8. 20:20
 29/36 anonim ***** válasza:
73%
Most hol éltek magyarországon vagy szlovákiában? Mert ha magyarországon akkor nem tanulnék Meg csak ezért szlovákul hogy aposal tudjak beszélni.
aug. 9. 05:12
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
#30 ne irídjkedj
aug. 9. 06:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!