Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az nagy probléma ha már most...

Az nagy probléma ha már most azon gondolkozom, hogy ez hogy fog működni a jövőben?

Figyelt kérdés

Nemrég halt meg az apósom, aki 3 féle önmagában is súlyos betegsége mellett napi 8-10 órában dolgozott, míg az amúgy egészséges anyósom 6 órában ellébecol valami apró pénzért egy takarító cégnél.

Ebből a 6 órás fizuból 3 féle személyi kölcsönt fizet amit luxus cikkekre vett fel, mert azonnal kellett.

Az apósom is azért dolgozott ennyit, hogy kielégítse az igényeit meg hogy fizesse az anyós hiteleit.

Az anyósom közben más férfiakkal találkozgatott, folyamatosan társkeresőzik. Az apósom ezt tudta, de őrülten szerelmes volt élete utolsó percéig ebbe a nőbe. (ne kérdezzétek miért)

A feleségem meg állandóan az anyját védi, ő aztán mindenben segít nekünk, egy szent.

Szülinapjára is 50 ezerért kapott egy karórát. Mondom a gyerek nem kapott ennyiért ajándékot. Jó de anyu ezt nézte ki magának, és megérdemli.

Az apósom halála után első dolga volt, hogy eladta az autóját (1.5 milliós autót 1-ért mert azonnal kellett a pénz - nem tudom mire)

Az ő nevén volt a kocsi nem az apósomén.

A feleségemnek adott 500-at, hogy az elég lesz a temetésre, ő meg kb 3 nap alatt elköltötte az 500-at.

Aztán most azon agyal, hogy milyen ingóságait tudja még eladni most azonnal.

A feleségem szerint ez egyébként rendben van, anyu tudja mit csinál. (én is tudom mit csinál)

Na de a lényeg, hogy bennem most így kezd körvonalazódni, hogy ez a hülye nő most él mint marci hevesen, felél mindent, aztán marad a sok hitel meg a 6 órás munkáért kapott apró pénz.

Szóval kell egy madár aki eltartja. Nyilván még egy ilyen férfit nem fog találni.

Tehát maradtam én meg a feleségem.

A feleségem meg ehhez asszisztál, anyu szegény, alig van pénze, mennyi hitele van, őt nem veszítheti el és így tovább.

Viszont én nem fogok azért dolgozni, hogy az anyját is eltartsuk.

Most kicsit előre belehergeltem magam, de számorma nyilvánvaló ez a forgatókönyv, hisz mi változna? A madár após már nincs, de van a madár lánya aki lesi minden kívánságát.

Sőt állítólag az anyósnak valami daganata van, de még nem tudni róla sokat, hogy jó vagy rosszindulatú e, kell e műteni majd stb....de már kilátsába helyzete hogy akkor ő nem fog tudni dolgozni se, és mi lesz így. (mire a feleségem megnyugtatta hogy megoldjuk)

Közben persze a feleségem is várnadós, szóval van elég kiadásunk.

Nyilván egy daganatos beteget "nem hagynék az út szélén" de hányingerem van attól amit művel az anyósom, ahogy él, ahogy viselkedik, hogy csak a mának él.

Szóval így a napokban komolyan elgondolkoztam hogy én ezt fogom e így bírni?

Eddig nem izgatott mert az apósommal elvoltak, az ő dolguk volt, de az apósom halálával rám szakadt ez a gond (az anyós)

Bármilyen tanács, mit kéne tenne, mi a helyes akár msot akár a jövőben?

aug. 6. 20:18
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
50%

Azért itt nèhány válasz szerintem túltolja a végén.

Ha jól értem több gyerek is van, így ez simán lehet szemétség a feleséggel szemben.

Példaként: Nekem a gyedem kb. 400 ezer forinttal kevesebb havonta, mint a fizum volt és akkor még nem beszéltünk arról, hogy azért váltottam erre a munkára és kapok 200 bruttóval kevesebbet, mert gyerekbarát és jelenleg is kaphatnék valószínűleg 200-300 bruttóval többet, ha váltanék a két gyerek között, de nyilván nem fogok, mert itt nem gond, ha betegek a gyerekek, vissza tudtam menni gond nélkül korán dolgozni stb.

Akármennyit is költenék, nálam az erős szakító ok lenne, ha ilyen helyzetben a férjem azt mondaná, hogy 50-50%-ban fizetjük a költségeket.

Szóval az irány jó, de nekem az utolsó pár komment kissé túltolta, csak óvatosan kérdező, ez érzékeny téma és a feleséged nem csak várandós, hanem gyászol is.

Az excel tábla, költségek összeírása, keretösszegek meghatározása jó irány, de nem kell direkt szopatni a párodat.

aug. 17. 04:40
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

18+

Én hoztam az exceles peldát😁.

Nálunk ez napi szinten vezetve van minden apróság belekerül, ha ügyesen voltunk akkor a bevétel- kiadás = 1000 ft alatti összeg lesz. Ezt mi nem a sóherség miatt írjuk, hanem azért, mert egyszerüen kifolyt a pénz a kezeink közül és sosem tudtuk megmondani mi a fracra költöttünk el havi sok 10000 ft-ot.

Viszont mióta ez jól működik, 2017 óta, rengeteg célt teljesítettünk. Van egy szép házunk, egy 6 és egy 0 éves kocsink. Elég nagy a költségvetésünk, nem panaszkodom.

2017ben mikor 3 hónap után , előszőr kielemeztük az excelt, olyan szintű pofára esés volt, hogy azt elmondani nem lehet... Az a rengeteg felesleges vacak amiket megvettünk stb. Emiatt nagyon tudatos vásárlók lettünk, és innen indult az is, hogy saját házra kezdtünk gyűjteni.

A másik dolog szerintem az 50-50% os költség megosztás, úgy, hogy van gyerek igazságtalan. A nők nagy részének véget ér a karrierje a szülés után, már, ha volt neki. De az is nagy érvágás, ha a jól fizető gyári 3 műszakból, gyerekbarát 6-8 óra lesz csak fillérekért.

Még nincs gyerek, de a példa kedvért random számok. Én keresek 1 milliót az asszony 600at, majd 3 év után visszamegy gyerekbarát helyre 200000ért, hogy legyen ideje a gyerekre is. Az oké, hogy kifizetem a lakáshitelt meg a 2 kocsi lízinget, de akkor meg várjam el, hogy minden pénzét kajára költse??? Ez így igazságtalan lenne!

Meg kell határozni mennyi megtakarítást kéne félretenni havonta, nyarásra havonta mennyit stb. A fennmaradó részt pedig nagyjából elfelezni. Azért, mert egy pár vagyunk, és mindenkinek vannak vágyai, amik nem beteljesülése idővel frusztrációvá válik, ami pedig vitát eredményez.

Alacsony költségvetés esetén is sokat segít az excel tábla, de nyílván visszafogottabb életvitellel.

aug. 17. 07:46
 33/36 anonim ***** válasza:

bevétel- kiadás = 1000 ft alatti összeg lesz

*. Ezt a különbözetre értem

aug. 17. 07:48
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Alapból teljesen igazak az utolsók hozzászólások, de ez nem alapeset.

Ha a feleség terhesség előtt havi 100 ezer forintot költött cipőre, akkor a két gyerek mellett apuka szakodjon meg, hogy utána is megtarthassa ezt a költséges hobbit? Ez szerintem nonszensz, és ugyanennyire megértem, ha a férj nem a mama fenékmeresztéséhez szeretne asszisztálni a fizetése jelentős hányadával.

Márpedig ha a szép szó és az észérvek nem hatnak, akkor nem marad más, mint a drasztikus módszer...

aug. 17. 08:04
 35/36 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan egy pénzkereső apuka azért kell egy rakatot dolgozzon, hogy az ANYÓSának a felesége az igényeit megvegye? Hát álljon meg a menet bakker. Ha más módszerekhez folyamodik a feleség titokban úgy is rá költi. És igen, a csaj csessze meg ha nincs annyi esze, hogy csak úgy a pénzt nem költi az agybeteg anyjára. Mert az ilyen már nem normális szerintem. S az a normális hogy a férj nem akar ebben asszisztálni ezért a pénzét kivonja, hogy titokban se tudja odaadni az anyósnak.
aug. 17. 08:32
 36/36 anonim válasza:
100%

#35 Szerintem senki nem ezt írta, hogy állja anyós költségeit. 🤨Határozzanak meg egy keretet vagy próbálja ráébreszteni a feleséget, hogy ez így nem jó (excel és társai).

De az 50-50% valószínűleg max váláshoz vezet vagy egy megromló házassághoz. Egyáltalán nem életszerű, hogy valaki a 30.000 forintos gyesből meg tudjon élni. Ennél anyuka akkor is jobban jár anyagilag, ha elválik, viszi a fèrj fizujának felét gyerektartás címen + a saját bevételét. Mondjuk úgy látom, hogy többek szerint ez a jó megoldás, nyilván arra jó, hogy mondhatod, hogy te megpróbáltad.

aug. 17. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!