Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az nagy probléma ha már most...

Az nagy probléma ha már most azon gondolkozom, hogy ez hogy fog működni a jövőben?

Figyelt kérdés

Nemrég halt meg az apósom, aki 3 féle önmagában is súlyos betegsége mellett napi 8-10 órában dolgozott, míg az amúgy egészséges anyósom 6 órában ellébecol valami apró pénzért egy takarító cégnél.

Ebből a 6 órás fizuból 3 féle személyi kölcsönt fizet amit luxus cikkekre vett fel, mert azonnal kellett.

Az apósom is azért dolgozott ennyit, hogy kielégítse az igényeit meg hogy fizesse az anyós hiteleit.

Az anyósom közben más férfiakkal találkozgatott, folyamatosan társkeresőzik. Az apósom ezt tudta, de őrülten szerelmes volt élete utolsó percéig ebbe a nőbe. (ne kérdezzétek miért)

A feleségem meg állandóan az anyját védi, ő aztán mindenben segít nekünk, egy szent.

Szülinapjára is 50 ezerért kapott egy karórát. Mondom a gyerek nem kapott ennyiért ajándékot. Jó de anyu ezt nézte ki magának, és megérdemli.

Az apósom halála után első dolga volt, hogy eladta az autóját (1.5 milliós autót 1-ért mert azonnal kellett a pénz - nem tudom mire)

Az ő nevén volt a kocsi nem az apósomén.

A feleségemnek adott 500-at, hogy az elég lesz a temetésre, ő meg kb 3 nap alatt elköltötte az 500-at.

Aztán most azon agyal, hogy milyen ingóságait tudja még eladni most azonnal.

A feleségem szerint ez egyébként rendben van, anyu tudja mit csinál. (én is tudom mit csinál)

Na de a lényeg, hogy bennem most így kezd körvonalazódni, hogy ez a hülye nő most él mint marci hevesen, felél mindent, aztán marad a sok hitel meg a 6 órás munkáért kapott apró pénz.

Szóval kell egy madár aki eltartja. Nyilván még egy ilyen férfit nem fog találni.

Tehát maradtam én meg a feleségem.

A feleségem meg ehhez asszisztál, anyu szegény, alig van pénze, mennyi hitele van, őt nem veszítheti el és így tovább.

Viszont én nem fogok azért dolgozni, hogy az anyját is eltartsuk.

Most kicsit előre belehergeltem magam, de számorma nyilvánvaló ez a forgatókönyv, hisz mi változna? A madár após már nincs, de van a madár lánya aki lesi minden kívánságát.

Sőt állítólag az anyósnak valami daganata van, de még nem tudni róla sokat, hogy jó vagy rosszindulatú e, kell e műteni majd stb....de már kilátsába helyzete hogy akkor ő nem fog tudni dolgozni se, és mi lesz így. (mire a feleségem megnyugtatta hogy megoldjuk)

Közben persze a feleségem is várnadós, szóval van elég kiadásunk.

Nyilván egy daganatos beteget "nem hagynék az út szélén" de hányingerem van attól amit művel az anyósom, ahogy él, ahogy viselkedik, hogy csak a mának él.

Szóval így a napokban komolyan elgondolkoztam hogy én ezt fogom e így bírni?

Eddig nem izgatott mert az apósommal elvoltak, az ő dolguk volt, de az apósom halálával rám szakadt ez a gond (az anyós)

Bármilyen tanács, mit kéne tenne, mi a helyes akár msot akár a jövőben?

aug. 6. 20:18
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
43%

Senki nem fogja nekem visszaadni sajnos ezt a 10-15 percet az életemből, míg becsületesen végigolvastam ezt az egészet.

De újból megállapítottam, hogy ez az ország halott. Senki nem szereti a másikat, játszmázik, utalgat, nem tud határt húzni, lelki nyomorék és senki nincs, aki meghallgassa.

aug. 7. 06:29
 22/36 anonim ***** válasza:
97%

Ha eddig még nem volt, kezdjétek el írni sürgősen a bevételeteket és a kiadásokat is részletesen. Leírva az embert sokkolja minden esetben, hogy mire mennyit költött. Hátha észhez téríteni a feleségedet.

Vagy még aduász: hogy amit anyósra költötök, azt a gyerektől veszitek el. Pont.

aug. 7. 10:45
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, a helyedben én is elkezdenék rettegni a jövőtől, főleg egy ilyen anyját istenítő, vakegér feleség mellett, és a fene várna arra, hogy mi lesz...terhes feleség ide vagy oda...Ha ilyen mértékben szórja a pénzt az anyós, akkor az első adandó alkalommal le kell csapni a lehetőségre, és beszélni a fejével: mennyi a bevétele, mennyi a kiadása, mennyi az egy hónapban elkölthető pénze, és hogy sajnos be kell ossza, mert nem tudjátok finanszírozni. Ha nem tud dolgozni, akkor pedig a táppénz még ennyit sem enged. Nehogy aztán ott állj majd egyszer megfőve, hogy anyunak kell x ezer forintot odatolni sos, mert különben kikapcsolják a közüzemet, emg viszi a bank a házat.

Egyébként a kiadás-bevétel listát magatoknak is összedobhatod, és megmutathatod a feleségednek, hogy ha az anyjának ad X ezret, akkor nektek nincs ez, meg az. Hátha ebből ért.

aug. 7. 11:55
 24/36 anonim ***** válasza:
97%
Ebből válás lesz, ha nem tudod észhez téríteni a nejedet. Szerintem időben szerezz egy ügyvédet. A feleséged nem tisztel téged, hazudik neked, hogy az idióta anyját finanszírozza. Nem gondol bele abba, hogy az a pénz, amiért te keményen megdolgozol, simán elszórná az anyjára. Gyerek miatt nullázta le a számláját... jó vicc, mintha csak neki kerülne pénzbe a gyerek. Legközelebb, ha a feleséged pénzt kér, inkább kérdezd meg, hogy mi kell neki és vedd meg, vagy vidd el vásárolni, hogy legalább az a pénz amit te megkeresel, ne a hülye anyósodra menjen, közben oktasd ki mint egy gyereket, hogy "felesleges dolgokat nem veszünk" "a te anyád nem az én anyám, nem kötelességem eltartani" "látod, ha nem vettél volna anyudnak 30 ezerért fülbevalót akkor tudtál volna a gyereknek pelenkát venni..."... egyszerűen el kell érni azt nála, hogy érzékelje mennyire megalázó anyagilag a másiktól függeni, és ha nem tetszik neki, akkor "egyelőre én adom a pénzt" kártyákkal mindig ki lehet játszani. Lehet hogy a feleséged és terhes, de ha hülye akkor igenis szembesíteni kell vele.
aug. 7. 12:13
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Szép anyós lehet aki takarít de pénzéhes, igényes luxus életet élt.

50 ezres karóra...

Komolyan sajnállak.

Hátha belátja a feleséged hogy pláne hogy gyereketek is lesz az a fontos.

Nem anyuka luxus igényeit finanszírozni.

Álljon meg a saját lábán ha már eddig is az ura ennyire eltartotta.

Egy alap segítséget adnék neki hogy megéljen esetleg. De az is feltételes...

De nem pénzelném a fényűző életét és esetleg a tartozásait se fizetném pláne a saját leendő gyerekem kárára. Mert tőle vennéd el a pénzt.

aug. 8. 12:41
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Az az Excel táblázatos válasz nagyon tetszett nekem is. Amúgy a baba meg nem születik meg le nem csendesednek a viharok te szépen vezetgesd le a költéseiteket az anyós felé, és hogy ez mennyi része a feleséged fizetésének pl. Ha ez sem nyissa fel a szemét, kiszámoljátok kb mennyi kell egy hónapra a szüksegleteitekre(kaja, rezsi, gyerekek) majd azt elosszátok 2 felé és mind a ketten azt a fizuból a "közös kasszába" beleteszitek, majd mindenki a pénzét költse amire akarja. Te ha megtakarítasz az csak a tiéd, s amit ő az csak az övé.
aug. 8. 14:58
 27/36 anonim ***** válasza:
33%
Te ha megtakarítasz az csak a tiéd, s amit ő az csak az övé. - ez pont ilyen esetekben nem működik. Mert akkor a nő elkölti minden pénzét, a pasi meg ugyanúgy finanszírozhat mindent az egész családra. Vagy majd a nő nem kap hó végén enni, nem használhatja a pasi által vett új hűtőt, meg nem megy a családdal nyaralni, mert neki már nem marad rá? Esetleg a gyerekre költendő rezsin felüli kiadásoknál majd úgy csinálnak, hogy nem vesznek szemüveget a kölöknek, csak ha majd anyu is kigazdálkodja a ráeső részt? Ha felújítás van, gyorsan ügyvédhez mennek, és rögzítik, hogy az értéknövelő beruházás csak apué? Nonszensz.
aug. 8. 17:15
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Hűha. Teljesen jogos a félelmed, kérdező!

Excel tábla és komoly beszélgetés a javaslatom. Meg kell mondani anyukának, hogy ezentúl minden fillérnek helye van, mert a gyereketek az első. Ő is fogja fel már most, hogy nem fogtok a pelenkán meg popsikenőcsön spórolni, hogy neki jusson hülyeségekre.

A hiteleit fizesse ő, a feleséged hálistennek csed/gyed/gyes alatt nem hitelképes, te meg nyilván nem fogsz személyi kölcsönt felvenni anyós miatt.

A feleséged elbagatellizálja a problémát? Mondd el neki komolyan, hogy az anyja nem a gyereketek és nem vagytok felelősek érte. Addig költekezzen, amíg van bevétele, mert ti nem adhattok neki.

Nyiss takarékszámlát és rakd be a sajátodból az anyósra költött összeg felét, majd mondd a feleségednek, hogy ő is rakja bele. Ez a számla lesz a gyerek lakására/egyetemre/akármire. Ezzel egyszerűen tudsz hatni a nejedre, mert a gyerek jövője fontosabb lesz neki, mint anyuka pillanatnyi elmebaja.

aug. 9. 08:26
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
#27, szerintem ha a pasi megáll a talpán, és nem ad neki pénzt( a kaját azt bele èrtettem a közös koltsegvetesbe), neki semmi köze hozzá. Ha majd nem tud vásárolni magának dolgokat(pl ruha, konyhába amire vágyik, vagy igen akár új hűtő) akkor kinyílik a szeme hogy minden pénzét mire költi vs mire kellett volna költse. Szerintem attól, hogy valakik házasok még semmi közük egymás pénzéhez, vagyis én pl a párom összes pénzét nem tudnám elköltelni anyámra, inkább azért harcolok, hogy nekem is legyen annyi pénzem, hogy 2 gyerekkel egyedul is fenn tudnám tartani magam, ha nagyon szükséges lenne. (És abból esetleg finanszírozni a szülőket is).
aug. 9. 11:13
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

29-nek igaza van, az a lényeg, hogy ehhez tartsa magát a férj.

Ha mégis közbejön egy hirtelen nagyobb kiadás, akkor "kölcsönözze" az asszonynak, aki a következő hónapban (vagy akár hónapokban, ha egy hónap kevés hozzá) majd annyival többet ad a közösbe.

A lényeg, hogy a nőnek ilyen esetben nincs joga elszórni a család pénzét a saját anyjára, ha a saját bevételéből ezt nem tudja megtenni.

Más a helyzet, ha egy családtag valóban rászorul (önhibáján kívül), azonban a munkaképes, de lusta, emelett viszont durván nagy lábon éldegélő anyós nem ez a kategória.

aug. 9. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!