Fú de zavaró már, hogy anyós-após "csupasz seggre" születtetnének velünk unokát. Hát pontosan tudják, hogy nincs még pénzünk. Tavaly megházasodtunk, azóta kapcsoltak rá a témára. Azt hittem, felelősségteljes emberek. Miért?
Se a lakásunk nem alkalmas, hát hova raknánk benne bármit ami a babához kell, pl. fürdőkádját? Mert csak zuhanytálca van. Hol aludna? Egy szoba van, az a nappali, a háló, dolgozó, és abba nyílik a konyha ajtó nélkül. Hova menne a babakocsi? Semmi hely, nincs külön szoba. De ha nem ilyen helyen laknánk, akkor se lenne még semmiféle anyagi keret gyerekre, pontosan tudják, mert tudnak az anyagi helyzetünkről. Szarnak kérdezgetik? Szarnak célozgatnak? Azt hittem, felelősségteljes emberek, olyannak ismerek őket, de úgy tűnik, csak, ha a saját életükről van szó, ha a miénkről, akkor nem.
Ezt a kifejezést amúgy, hogy "csupasz seggre", itt gyakorin olvastam. :D
Kerdezo
Nem anyosod vagyok, hogy meggyőzz róla, csupán leirtam, mi lehet a győzködése mögött. De amúgy mi akadályoz meg abban, hogy válaszolj neki valamit? Majd ha lesz egy 3 szobás házunk a Rozsadombon, Katineni vagy hasonló. Ennyi
Mert nagyszülők akarnak lenni. Attól függetlenül hogy ti mit akartok, bennük még lehet ilyen érzés. Nem, nem azt mondom hogy eleget kell tenni bárkinek is, csak annyit, hogy nekik házasság -> gyerek. Nyilván zavaró, hogy ezt ismételgetik.
Másrészről, nem lehet objektíven nézni egy ilyen nulla infós kérdést. Most csak ide ventillálsz anyósékról, hogy megnyugodj, vagy komolyan érdekel miért gondolják, hogy megfelelő a pillanat?
Akkor vegyük sorba!
Ha 30 m2-es a lakás, megértem. Viszont ennél valamivel nagyobb lakásokban tömérdek ismerősön él egy gyerekkel 50-55 m2-en boldogan.
Másrészről, mennyi a bevételetek? Ha havi 400, megértem hogy nem akartok gyereket. De ha meg van a 600, érthetetlen hogy ne menne egy gyerek elartása.
Szóval nulla infó birtokában: Igen, nem szép dolog követelőzni részükről. Viszont az sem biztos, hogy ők felelőtlenek lennének, mert nem tudjuk a helyzeteteket.
Havi 600-ból gyerek? 😂
Tényleg ennyire felelőtlenem az emberek?
6
Magyarország egy jó nagy része annyit keres, hogy egy két fős család havi bevétele nettó 600, igen. :)
Csak ismertetném itt a statisztikát, mielőtt valaki idejön azzal, hogy havi 1 millióra sem tud gyereket vállalni.
A mediánbér Magyarországon két fős családra 680 ezer (340 e/fő) forint. Ami azt jelenti, hogy a lakosság fele ennél kevesebbet keres, fele meg többet.
Szerencsére nem csak a lakosság fele dönt úgy, hogy vállal gyereket, mert akkor igen hamar elfogynánk.
És de, fel lehet nevelni egy gyereket ennyiből. Nem, nem csórón. Sokan havi 450-ből nevelnek kettőt. Vidéken az átlag gyári bér nettó 220 ezer/fő. És a lakosság nagy része nem Pest megyében él, vagy Győrben, Sopronban.
Szóval húzzátok ki a fejeteket a seggetekből, mert ez a valóság. Rengetegen élnek meg ennyi pénzből mégis van cipő a gyerek lábán és sokaknak saját lakás, ház.
Mit bizonyít a statisztika? Kurvára semmit. Tessék megnézni a boltban az árakat. Az a valóság.
Felőlem vállaljon bárki gyereket a semmire, csak utána ne rinyáljon, hogy semmire sem jut.
"Mit bizonyít a statisztika? Kurvára semmit. Tessék megnézni a boltban az árakat. Az a valóság."
Mégis megél az ország fele gyerekestől mindenestől havi 600-ból. :) Csak ennyit bizonyít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!