Szerintetek mennyire egészséges egy anya ragaszkodása a gyerekei de leginkább a fia iránt?
Ha nem hagyja élni az életét, az nem egészséges.
Ha jóban vannak, szeretik egymást, tartják a kapcsolatot, az normális.
Teljesen egeszseges es normalis.
Ha csak ez a kerdes, erre csak ennyit lehet irni. Mert egy anya optimalis esetben mindennel jobban szereti a gyerekeit.
Ha tudsz konkret peldat mondani, hogy mi a baj, akkor lehetne normalisan is valaszolni.
Én pár hete költöztem el saját külön lakásba.
És hugom már mondta hogy anyám érdeklődött mi van velem van e mit ennem. Élek e még stb...
De személyesen nem keresett mármint telon vagy élőbe mert szerintem fél hogy szólok hogy élni akarok magamtól.
De azért jólesett hogy érdeklődött felőlem a hátam mögött.
Hozzáteszem nem tűntem el a több hét alatt, néha haza járok.
Kb 2napja nem beszéltem velük.
25/F
#4 Ez nagyon aranyos! :)
Anyukád tapintatos, a húgod jó fej! Jó családod van, ügyesek vagytok mindannyian. Néha hívd fel Anyát, hogy főzze már meg a kedvenc ételedet, hidd el, nagyon jól fog neki esni.
Erich Fromm azt írta, hogy egy anya számára a legnehezebb feladat elengedni a gyermekét.
Hát pont ez a ragaszkodás motiválja, hogy védje a gyermekét. Aztán egy idő után erre már nincs szükség. Biztos valakinek nehéz. Meg hát az is van, hogy az anyaság / szülőség egy szerep, amibe az ember "beleköltözik", és valakinek ez olyan biztonságérzetet ad, amit korában nem élt meg, ezért ragaszkodik ehhez is, mert nem tudja elképzelni, hogy ő mi, ha nem anya, apa. Ilyenkor kell elővenni a korábban a gyerek miatt félretett hobbikat, karrier elképzeléseket, barátnőket. :-)
ahogy én képzelem,
50f, gyermektelen
"köztudott a fiús anyák jobban ragaszkodnak, mármint nehezebben megy nekik az elválás a fiú gyermektől."
Ugyan már, akkor miért a nők telefonálnak mindennap az anyjukkal és csacsognak mindenféléről, ha róluk könnyebben levált az anyjuk? Ez csak egy kettős mérce, csóró férfiak lassan fel sem merik hívni a saját szüleiket, mert a feleségüket zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!