Szerintetek anyósom anyáskodik a gyerek felett?
Én egyetértek veled kérdező! Én is felháborítónak találom, hogy valaki szereti a gyerekemet és vesz neki dolgokat. Nem is értem, hogy hogy képzeli a nagymama, hogy elmegy a gyerekkel vásárolni és vesz neki valamit kedvességből.
A legjobb megoldás a helyzetre a nyilvános akasztás lenne. Mert az egy megbocsájthatatlan bűn, ha valaki szereti az unokáját!
A cipő esetében azt mondom, hogy kérdezze meg a szülőt, mert tényleg drága és felesleges kettő ugyanarra az időszakra, másrészt lehet speciális igénye is, például a gyerek a mesemintás sportcipőt kéri, de szupinált cipőre van szüksége, akkor a mama ne vegye meg a menő mintásat, mert árt neki.
A ruhák meg általános, az én gyerekeim is egy szatyor új holmival kerülnek haza, mert a mamával meglátta és megkapta, pont nem pakoltam a váratlan időjárásra valamit vagy korábban a mama egy nagyon jó vételt talált, amit imádna a gyerek. Ezekben eddig nem volt hiba, a cipőt egyeztetjük, a többivel meg hadd kényeztesse, ha ezt szeretné.
Másrészt viszont mi pont most fogunk ennek megálljt szabni, mert túl sok lett a szezonális holmijuk, túlcsorsul a szekrény. Ha pár hét múlva kinövik, szinte új ruhákat "dobhatok ki" vagy adhatok el apró pénzért. Erre gondolva inkább kicsivel nagyobb ruhát kapnak már tőlük (vagy blokkal, ha visszavinnénk) és így nincs ilyen gond.
Katona Dius, munkatársak vagyunk csak nem tudok róla? 😂
Anyósom ugyan az volt mint amit leírtál.
Ha ott aludt a gyerek (este vitték másnap napközben hazahozták) amiket tettem ruhákat, még cipőt meg kabátot is, mindent "lecserélt" soha többé nem láttuk pl az elephanten cipőjét a gyereknek, ami nem kis pénz, vett neki egy nagyon randa kabátot, és abba küldte haza. Nem is lett volna baj azzal, hogy randa, csak tél volt, és vékony volt nagyon a kabát. Még a "nyunyóka" plédjét is el akarta tüntetni, de csak a gyerek nagyon ragaszkodott hozzá. Azóta nem alszik ott.
Eleve bicskanyitogatónak tartom a mai hisztériás pcsa menyeknél, hogy a szívességet tevő (mert az ingyen bébiszitterkedés bizony nem alanyi jogon jár) nagyszülőhöz használati utasítással küldik a gyereket (nyilván nem pl allergiák meg gyógyszerek esetén). Nos, ez nem így működik. Ha nem tetszik a nyújtott segítség színvonala, nem is kell igénybe venni. Na meg kicsit se vicces, hogy egy olyan embert akar kioktatni friss anyuci, aki legalább egy gyereket felnevelt már. Remélhetőleg nem is rossz emberré, ha már a férje meg a gyerek apja az illető. Ha mégis, méf egyszer mondom, nem kell igénybe venni az ingyen bébicsőszt. Lehet hívni pénzért, annak úgy pattoghat meg dirigálhat, ahogy akar.
Ja igen, gyerekeTEK van, kérdezőcske. Nem a te kizárólagos tulajdonod, az apja ugyanolyan jogú. Az ő édesanyja meg ugyanolyan értékű nagyszülő, mint a te (gondolom, tökéletes) anyád.
Ja nem, nem vagyok még anyós, a sajátommal sem vagyok rettenetesen jóban. De ez a ma divatos hozzáállás felháborító. Le fog rohadni a gyerek lába a szandáltól, ha a mama veszi meg neki? Ha ennnnyire fáj, a mama által vásárolt ruhák maradjanak a mamánál, hordja őket ott, legalább nem kell csomagolni sem.
" Koszonom nem kerek tobb valadzt."
1. Használd az ékezetes betűket! /nekem német billentyűzettel is sikerül/;
2. Ne hisztizz azért, mert nem szapuljuk anyósodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!