Anyósotoknak hogy szoktatok köszönni?
Ezért utálok sok nálam idősebbet, mert soha semmi nem jó nekik.
Ha udvariasan jó napot kívánok, akkor ne legyek formális.
Ha szia, akkor meg bunkó vagyok.
Fsz kivan - aztán csodálkoznak, hogy az ember pl gyerekként senkinek sem köszön. Gyerekként IS megkaptam - és nem csak én - ugyanezeket a beszólásokat.
Felnőttként már nem érdekel, nem veszem magamra, max megcsóválom a fejem, de gyerekként nagyon szr volt. Sohasem tudtam, kit tegezzek kit magázzak, ha NEKI nem felelt meg már neveletlen stb. vagyok.
Exem anyja próbálkozott azzal hogy nekem kötelességem magázni, ő meg lazán letegezett.
Megmondtam neki udvariasan, hogy ezt nem.
Ha nekem magáznom kell őt, mert "elvárja", akkor ő is lesz szíves engem, ugyanis FELNŐTT nő vagyok, nem gyerek, hiába akar gyerekszerepbe tenni.
Na, ezen meg úgy megsértődött, mint a huzat.
Nem érdekelt túlzottan, de azután magázott.
Igen, pontosan, igazad van utolso. Nem ertem, hogy felnőtt nők miert mennek ebbe bele. Vagy magazom es akkor jo napot kivaok, de akkor o is magazzon es o is jo napot kivanokkal koszonjon.
Nem ertem, csokolom, visszafele meg szia???? Ezt csendorpertunak hivjak, borzasztó illetlen, es egyenlotlen. Namost egy konfliktushelyzetben nehez kitorni, ha eleve mar a koszoneskor egy gyerekszerepbol indulsz.
Ennek a csokolomozasnak ki kellene mar kopni a nyelvbol, a gyerekek is köszönjenek jo reggeltel/ jo napottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!