Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyóst, apóst hogy lehet...

Anyóst, apóst hogy lehet leszoktatni a kéretlen tanács osztásról?

Figyelt kérdés
Minden találkozás alkalmával legalább 1-2 kioktatást kapunk tőlük. Olyan stílusban, mintha ők legalábbis istenek, mi pedig poratkák lennénk.

2024. máj. 16. 07:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
17%

Hogy lehet az, hogy a fiús szülők mind hülyék, a lányos szülők meg mind okosak?

Ha egy családban van fiú és lány is és mindkettő családos, akkor is megvan ez, hogy a meny felé hülyék, a vő felé okosak?

Mért kell egy menynek ilyen rohadt önző dögnek lenni!

Ha anyós mondja: okoskodás, ha anyád mondja: jó tanács.

2024. máj. 16. 12:39
 22/27 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, ha annyi sincs benned, hogy ne nézz ilyen emberek felé, ugye nem szaporodtál erre?
2024. máj. 16. 13:44
 23/27 anonim ***** válasza:
10%

Kedves válaszoló #13-as vagyok:

Teljesen igazad van, tényleg kicsinyes dolog kéretlen tanácsokat osztogatni, főleg úgy ha láthatóan zavarja az illetőt. Nem mondtam, hogy nem az. Én rájöttem, hogy akik ezt rendszeresen csinálják, azoknak általában kisebbségi komplexusok van, főleg azért mert a saját életüket elég rosszul csinálták (például feltételezem hogy sokszor rossz a saját házasságuk). Én pusztán nem akarom mélyíteni azzal a saját belső nyomorukat, hogy meg sem hallgatom őket. Nem muszáj engem érdekeljen bármit is mondjanak. Előfordult, hogy már többedjére hallottam ugyanazt a kéretlen tanácsot, és már frusztrált, ilyenkor kicsit erélyesebben jeleztem, hogy "felfogtam harmadjára is". Ezek az esetek is leginkább apámmal fordultak elő. (én egyébként férfi vagyok, és nálunk tényleg a feleségem családjával van kevesebb gond, csak azért írom mert felmerült korábban ez is). Ennél tovább nekem nem kellett mennem. Lehet, hogy régimódi vagyok, de egy minimális tiszteletet meg szoktam adni az idősebb generációnak, annak ellenére hogy tudom hogy egy csomó mindent rosszul csináltak.

#18-as: köszönöm szépen :) bár még csak egy kislányom van, de remélem sok unokám lesz.

2024. máj. 16. 14:52
 24/27 anonim ***** válasza:
84%
*kedves kérdező, bocsi
2024. máj. 16. 14:52
 25/27 anonim ***** válasza:
95%
Nem a te feladatod a másik felnőtt lelki békéjét biztosítani, 13/23-as! Nem vagy Teréz anya. A saját lelki jóllétedről gondoskodj, és az nem azt jelenti, hogy beáldozod magad. Ne adj tiszteletet annak, aki neked nem ad, mert az azt jelenti, hogy saját magadnak nem adsz.
2024. máj. 16. 17:40
 26/27 anonim ***** válasza:
94%

Magam részéről ha olyan tanács volt, amit rendben találtam, megköszöntem. Ha nem olyan, akkor meghallgattam, majd elmondtam, hogy mi kivetni valót találok benne, vagy én meg emígy csinálom, amúgy gondolom.

Férjem nyersebben is megmondogatta nekik (mai napig is).

Emiatt a folyamatos, határozott hozzáállás miatt már lecsökkent a kéretlen tanács osztás elég ritka alkalomra, azt is csak a férjem kapja, aki pedig nem fél kiállni a saját igazáért/igazunkért.

2024. máj. 16. 18:46
 27/27 anonim ***** válasza:
85%

Nincs kéretlen tanácsosztogatás senki részéről. Előre megmondtam nekik, hogy nem vagyok kíváncsi az okoskodásra, ha kell a segítség, akkor majd kérek.

Anyósomék és apám is értelmes emberek, megértették. Én se osztogatok semmiről senkinek tanácsokat. Ha kell, kérdeznek.

2024. máj. 24. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!