Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyóst, apóst hogy lehet...

Anyóst, apóst hogy lehet leszoktatni a kéretlen tanács osztásról?

Figyelt kérdés
Minden találkozás alkalmával legalább 1-2 kioktatást kapunk tőlük. Olyan stílusban, mintha ők legalábbis istenek, mi pedig poratkák lennénk.

máj. 16. 07:17
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

9: A válaszod első részével nagyon egyet értek én is így érzem.

6: szerintem így fogok tenni

máj. 16. 10:02
 12/27 anonim ***** válasza:
79%

Nekem apám csinálta ezt velünk anno. Én nem a szokásos sztereotíp megoldásokat alkalmaztam, hanem eleve elejét vettem. Kérdéssel és kéréssel indítottam, mielőtt belekezdett volna. Annyira jól tud esni egy idős embernek, hogyha van feladatuk, szerepük, ha azt érzik, hogy hasznos tagjai a családnak. Én apámat simán elküldtem a belvárosba beszerezni cuccokat, mert mindig azzal jött, hogy ingyen tömegközlekedik, az meg költséges, ha én mindenhová kocsival megyek. Stb.

Folyamatosan kérdeztem, hogy mit hogy csináltak régen, így kialakult egy olyan, hogy azt is elfogadta, ha elmondtam, hogy milyen jó, hogy ezt vayg azt mondott, én ugyan a mai világban másképp adaptálom a módszert, de mindenesetre tök érdekes és jó amit mond.

Higgyétek el, ki lehet húzni a méregfogát a dolognak, úgy kell diplomáciázni, hogy az idősek hasznosnak érezzék magukat.

máj. 16. 10:11
 13/27 anonim ***** válasza:
59%
Én ezt el szoktam tűrni ennek a generációnak. Egyrészt azért, mert néha tényleg vannak jó meglátásaik, másrészt azért mert egyik fülemen be, a másikon ki. Illedelmesen végig hallgatom, és utána azt mondom "hogy köszönöm, meggondolom". Általában nem is hallom még egyszer, vagy legalábbis nem még tízszer. Úgy látom, hogy nekik jólesik elmondani, és ha úgy látják hogy legalábbis meghallottam amit mondtak, akkor elégedettek. A mi családunkban van egy olyan mondás, hogy "Mindenki úgy b*ssza el az életét ahogy akarja, csak hadd mondjam el a véleményemet. Ha nem érdekel, akkor egyik füleden be, a másikon ki". Nekem ezért nem esik nehezemre kéretlen tanácsokat hallgatni, a feleségem családjától sem.
máj. 16. 10:20
 14/27 anonim ***** válasza:
40%
#13-as vagyok. Nagyon igaza van a #12-esnek, jobban megfogalmazta, amit én mondani akartam. Lájkoljátok a válaszát!
máj. 16. 10:21
 15/27 A kérdező kommentje:
13: Az én családomban meg megvan egymás iránt a tisztelet annyira, hogy megvárjuk azt hogy a másik tanácsot kérjen. Inkább azt mondjuk el hogy ha aggódunk valami miatt vagy jó ötletünk van. De semmiképp se így leuralva instruáljuk a másikat. De összeségében inkább csak támogatjuk egymást a céljainkban. Kicsinyesnek tartom hogy valaki attól érezze jobban magát hogy jól megmondta a másiknak hogy felnőtt létére mit kell tennie őszerinte, mintha a főnöke lenne. Az én családomban inkább a megértés, támogatás van előtérben
máj. 16. 10:47
 16/27 anonim ***** válasza:
68%

"Inkább azt mondjuk el hogy ha aggódunk valami miatt vagy jó ötletünk van"

Lehet, hogy ezt te így érzékeled, mert megszoktad, a férjed meg beleszólásnak, belemagyaràzásnak érzi. Hidd el, osztják a kéretlen tanácsokat a te szüleid is, csak a férfiak nem szokták emiatt a sz*rt kavarni. Az is kéretlen tanács, milyen ötletük van, ha nem kérdeztétek.

máj. 16. 10:53
 17/27 anonim ***** válasza:
27%
Lemész alfába, bólogatsz, az egyik füleden be, a másikon ki.
máj. 16. 11:32
 18/27 anonim válasza:
82%

Ne foglalkozz velük. Van bármi hatalmuk feletted?

13-nak sok unokát kívánok ;)

máj. 16. 11:34
 19/27 anonim ***** válasza:
20%

#5:

Te hülye vagy? De most komolyan, te hülye vagy?

máj. 16. 11:38
 20/27 anonim ***** válasza:
68%
Azért egy két válaszolónál erősen kettős mérce van. A férjed szülei okoskodnak, de a te szüleid meg tanácsot adnak? Hogy van ez?
máj. 16. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!