Megérzi a gyerek?
Van egy 10 hónapos kisfiam. A férjem szüleihez én már 4 hónapja nem megyek, ők sem jönnek ide. Valószínű nem is fog a mi kapcsolatunk már helyre jönni, nem is szeretném erőltetni. Nem érzem jól magam a közelükben, rosszindulatúak, lenézik az embereket, sértegettek engem, a szüleimet, ők persze tökéletesnek látják magukat. Én is hibás vagyok bevallom, pár hónapja volt egy olyan vitánk, hogy anyósom kiakadt azon hogy az egyik délután nem tudott jönni hozzánk mikor még a kisfiam nagyon picike volt, mert az anyukám jött aznap, és kitalálta hogy én elakarom tiltani a gyereket tőle, (meg sem fordult ilyen a fejemben) én voltam az aki hetente akarta hozzájuk vinni a gyereket és még az egyik fürdetésre is hívtam őket. Megfenyegetett hogy elperli tőlem. Utána kimagyarázta magát hogy nem úgy gondolta stb. De én a vita óta távolságtartóbb lettem vele, zavart ha a kezében volt a gyerek. Január elsején volt még egy vitánk, miután 4 napon át voltunk velük karácsonykor összezárva, december 28-án jöttünk haza, de másnap már videó hívásban akart beszélni az akkor 6 hónapos gyerekkel, mondván kíváncsi emlékszik e rá a gyerek. És nekem itt elegem lett. Amúgy kocsival 10 percre laknak tőlünk. Egyébként most a férjem viszi a gyereket hozzájuk két hetente, ritka esetekben hetente. Anyósom nagyon próbálja erőltetni a dolgokat. Félek hogy majd pénzzel akarják befolyásolni. Az én anyukám hetente többször jön, mindig ő segít, tőle kérek véleményt, heti egyszer ő fürdeti stb. amit biztos rossz szemmel néz anyósom, gondolom a férjemnek mondogatja is, de nem érdekel. Nem hiszem hogy baj lenne hogy jobban szereti majd az anyukámat mint az anyósomat. Ellene nem fogom nevelni a fiamat, szeretheti a mamáját.
De a kérdésem az lenne hogy megérzi a gyerek a köztem és az anyósom közti viszonyt? Észreveszi hogy anya soha nem megy a mamához, és a mama sem jön ide. Befolyásolhatja a későbbieket?
A másik kérdésem meg az lenne hogy megszabhatom hogy mennyi pénzt adjanak a gyereknek? Az nem érdekel hogy ők mennyi pénzt gyűjtenek neki, de ajándékokra meg hasonlókra megszabhatom? Nem szeretném hogy túllicitáljanak másokat és hencegjenek hogy többet adtak stb.
"december 28-án jöttünk haza, de másnap már videó hívásban akart beszélni az akkor 6 hónapos gyerekkel, mondván kíváncsi emlékszik e rá a gyerek. És nekem itt elegem lett."
Ja, anyád járhat oda folyamatosan heti több alkalommal, anyós meg nem videócsetelhet a gyerekkel fél percet, megnêzni, emlékszik-e rá. És akkor csodálkozol. És ha a férjednek elege van abból, hogy a te anyád meg heti többször ott dekkol nálatok?
14, nyilván, de nem is ez benne a lényeg. Hanem hogy a kérdező anyja odajárhat folyamatosan, anyós meg hallgasson a heti 1-el is, örüljön, hogy viszi egyáltalán a gyereket.
Meg úgy az egész kérdés arról szól, ha megnézed, hogy a kérdezönek nem szimpi az anyósa, és betegesen retteg attól, hogy a gyerek majd jobban szereti az anyóst, mint az ő anyját, ezért is igyekszik többek között megakadályozni, hogy a férj szülei bármilyen módon közeledjenek a gyerekhez. Ez az egész arról szól, hogy a gyereket használja fel a sérelmei megtorlására.
Az tényleg elképesztő, hogy 10 perc autózásra laktok anyósodtól, de 4 napon át ott voltatok. Nekem ilyen esetben eszembe se jutna soha ott aludni. És ezt anyósod akarta így?
Nagyon furák nálatok a családi viszonyok.
"Félek hogy majd pénzzel akarják befolyásolni "
És? Ha nem baj, hogy a tiédet jobban szereti, miért baj, ha inkább anyóst szereti jobban?
A látogatós részhez nem tudok érdemben hozzászólni, mert mi mondjuk nem vagyunk rosszban az anyósommal, hetente látogatjuk is családostól.
A pénzes részhez viszont tudok, ugyanez volt nálunk is, amíg kicsi volt a gyerek, anyósom megvette kilóra, mert bármit, amit én nem vettem meg, mert hülyeségnek vagy feleslegesnek tartottam, ő azonnal megvette, ő volt a szupernagyi. A gyerek odavolt érte meg vissza.
A gyerekem tini lett, vannak barátai, már nem minden héten jön velünk hétvégente, mert a barátaival programozik, nem is erőltetem, teljesen normális szerintem, hogy egy 16 éves már szívesebben van a barátaival, azóta éredekes módon elmaradtak az ajándékok, vásárlások is.
Most a kicsivel csinálja ugyanazt, mint anno a nagyobbikkal, látványosan, a kicsinek megvesz mindent, a nagy nem kap semmit.
A nagyobbik már átlát a szitán, hogy milyen felszínes a nagyanyja, hogy csak addig kellett neki, amíg irányítani meg befolyásolni tudta.
Sose szóltam egy rossz szót sem anyósomra, erre magától jött rá, a viselkedéséből. - ami megjegyzem nagyon rosszul esik neki.
Szóval szerintem semmiképp ne neveled anyósod ellen, megoldja ezt ő magának, ha nagy lesz a gyerek, magától rájön, hogy kire számíthat és kire nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!