Jól tettem, hogy nem kerestem meg a fiam feleségét?
Ti mit gondoltok?
Fiam családot alapított egy nővel, azt hittem minden rendben van velük, imádom az unokámat is.
Pár hónapja egyik nap a menyem bejelentette, hogy elköltözik a gyerekkel, mert a fiam megcsalta. Ledöbbentünk a feleségemmel, de hajthatatlan volt, azt mondta túl sok volt a hazugság, a fiam sok esélyt kapott már. Egy éves az unoka.
Kérdőre vontam a fiamat, hogy miért kellett, állítása szerint csak kalandot akart, a másik nő elcsábította, de imádja a családját. Mondtam, hogy ne kend másra a hülyeségedet, ha valaki el akar csábítani, nemet mondok.
Rettenetesen csalódtam benne, nem így neveltük és nem ilyen példát mutattunk.
Pár napja a fiam sírva hívott, hogy felkereste a feleségét, de nem akarja újrakezdeni. Megkért, hogy beszéljek vele én (jó volt nagyon a kapcsolatunk mindig is), de igazából megértem a menyemet, hogy a sokadik esély után nem akar már többet megalázkodni.
Folyamatban van a válás egyébként.
Borzasztóan csalódtam a saját gyerekemben, még egy ilyen nőt nem fog találni az is biztos. Pár hete még mondogatta, hogy odaköltözik az új barátnője a gyerekekkel. A sajátját nem bírta tisztességesen nevelni.
Rájött, hogy hiányzik a családja, de inkább êrzi magát egyedül, a barátnője nem fog elválni.
Minden szavad és tetted egy őszinte,igaz embert takar.
Emlékszem,mikor engem csalt meg a férjem,amyósom azt mondta,hogy a lónak is négy lába van,mégis megbotlik. Még meg is simogatta a fiát,hogy nem baj kisfiam,majd el felejtjük. Ez a mondata mégjobban megerősített abban,hogy beadjam a válást.
Ezzel csak azt szeretném írni,hogy ha a gyereked,ha nem,mindig az igazság oldalán állj. Én átéreztem,mikor a megalázás után,még dícséretet is kapott a főkolompos.
Éppen azért vagy jó szülő, mert igazságos vagy. Ha a fiad mást mond, akkor is.
Nem sírdogálni kellene neki, mert ezt a helyzetet magának köszönheti. Még jó, hogy nem kap tőled támogatást. Hiszen habár most neked hisztizik, nem egy óvodás gyerekről, hanem egy felnőtt családapáról van szó, aki nem ilyen példát látott, ez az írásod alapján egyértelmű.
Nagyon jól tetted, ez a kettejük harca, nekik kell megvívni. Bár szerintem igazad van abban is, hogy maximálisan a fiad volt hülye, nem kötelessége a feleségének visszafogadni.
Amúgy bírom ezeket a kettős mércéket, a válság idején bele ne merjen szólni a szülő, semmi köze hozzá, de most már azért jól jönne, ha megregulázná a “gonosz” házastársat. Most ezt nyilván nem rád értem, hanem általánosságban.
15-ös, nekem azt mondták volt anyósomék, mikor a kicsi fiuk eléjük állt, hogy 11 együtt töltött év után válni akar, és 31 évesen inkább egy 21 éves csitrivel szeretne kezdeni valamit, nem velem, hogy hát a férfiak már csak ilyenek, f.sz feláll, ész megáll, most nem tud normálisan gondolkodni drága gyermekük, mert a p.cse gondolkodik helyette, de én teperjek már kicsit jobban, nem kellene veszni hagyni ezt a házasságot...
Egy hét múlva elköltöztem, és mikor az ex-férjem pár nap múlva felhívott, hogy lehet, hogy ezt elb.szta, mondtam neki, el is b.sztad apukám, a f.szom se megy vissza hozzád.
Ja és mikor volt anyósom írogatott, hogy mindenféle áldozati-mártír-nárci, érzelmi zsarolós dumával visszaédesgessen, megkértem, hogy soha többet ne írjon nekem.
Megérdemli egymást az egész pereputty.
Kérdező elismerésre méltóan kezelte a helyzetet.
38/N
#19 őszintén sajnálom. Feleségem és anyósom is neheztel a menyünkre. Pedig anno szülés után a feleségemhez hónapokig hozzászólni sem lehetett, anyósom pedig folyamatosan irányítani akarta a lányát. Mégsem a megcsalást választottam, pedig lehetőségem lett volna rá.
Kitartást kívánok neked, remélem rendeződött az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!