Jól tettem, hogy nem kerestem meg a fiam feleségét?
Ti mit gondoltok?
Fiam családot alapított egy nővel, azt hittem minden rendben van velük, imádom az unokámat is.
Pár hónapja egyik nap a menyem bejelentette, hogy elköltözik a gyerekkel, mert a fiam megcsalta. Ledöbbentünk a feleségemmel, de hajthatatlan volt, azt mondta túl sok volt a hazugság, a fiam sok esélyt kapott már. Egy éves az unoka.
Kérdőre vontam a fiamat, hogy miért kellett, állítása szerint csak kalandot akart, a másik nő elcsábította, de imádja a családját. Mondtam, hogy ne kend másra a hülyeségedet, ha valaki el akar csábítani, nemet mondok.
Rettenetesen csalódtam benne, nem így neveltük és nem ilyen példát mutattunk.
Pár napja a fiam sírva hívott, hogy felkereste a feleségét, de nem akarja újrakezdeni. Megkért, hogy beszéljek vele én (jó volt nagyon a kapcsolatunk mindig is), de igazából megértem a menyemet, hogy a sokadik esély után nem akar már többet megalázkodni.
Folyamatban van a válás egyébként.
Jól tetted. Ezzel kapcsolatban.
Mással kapcsolatban pedig: hívd fel, mondd hogy sajnálod, amit a fiad tett vele, szeretnétek továbbra is látni az unokát és szívesen látogatnátok őket a feleségeddel. Eleinte lehet elutasító lesz a csalódás miatt, de ne adjátok fel!
-Apa ,beszélnél Piroskával,hogy bocsátson meg?
-Dehogy fiam, felnőtt ember vagy.A felnőtt emberek úgy cse...szik el az életüket ahogy akarják.És különben is a Piroskának van igaza,én őt támogatom a válásban.Amiket tettél elfogadhatatlan.
Szerintem is a lehető legjobb döntést hoztad. Nem a te harcod, ami a menyed és a fiad között zajlik, és szerintem a leírtak alapján egy jóérzésű ember sem állna ki a gyereke mellett. Hibázni lehet, és nyilván ettől még szeretitek a fiatokat, de felnőtt ember már, a hibáknak pedig következménye van. Ha meg azóta együtt is van a szeretőjével, az szerintem a menyeteknek (ex-menyeteknek) is egy jó igazolás az élettől, hogy jó döntést hozott, mikor elment.
Bölcsen jártatok el. Az unokának is így lesz a jobb.
Nagyon jól tetted.
Korrekt és igazságos voltál, látszik, hogy a fiad ezt a viselkedést nem otthonról hozta.
Én sem állnék a helyedben a fiam mellé, és nem is kockáztatnám, hogy a viszony megromoljon a kisunoka anyukájával. Nyilván szeretnétek az élete fontos részei maradni, és ez csak rajtatok múlik, mert a nagyszülői láthatás kb. semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!