Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan tiltom meg anyósomnak...

Jogosan tiltom meg anyósomnak azt hogy lássa majd a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Annyi a lényeg nem voltam neki soha szimpatikus. 5 éve vagyunk a fiával házasok. A másik menye bejelentette hogy terhes nagy boldogság volt anyósom részéről hogy ő mennyire örül úgy várja az unokát stb. A csaj most 28 hetes terhes most és én is várandós lettem. Meglepetés baba volt mert próbálkozunk már egy ideje de eddig nem sikerült. Letöltöttem a 12 hetet és közöltük a családdal a hírt. Anyósom nem volt boldog. Az ultrahangos fotót a kezébe se vette csak rápillantott messziről. Nem gratulált annyit mondott jólvan. Látszott az arcán hogy nagyon nem örül ennek. Férjem 4 szem közt kérdezte mi baja és neki azt mondta miért kellett neki tőlem gyerek? Férjem és én azóta nem beszélünk vele ő is megharagudott az anyjára. Jogosan érzem úgy hogy az unokája felől most kapott tőlem utoljára hírt és születése után nem engedem hogy lássa?
febr. 23. 23:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%
Ha netán mégis változik a helyzet, akkor sértődöttségből és egóból ne tiltsd. A gyerek érdekében.
febr. 24. 01:06
 12/28 anonim ***** válasza:
87%
jogosan és gyerek sem veszit vele semmit majd .
febr. 24. 05:24
 13/28 anonim ***** válasza:
43%

Ne írjátok már neki, hogy jogosan tiltja meg, mikor annak a gyereknek két szülője van. Az apukának is ugyanannyi beleszólása van abba, kivel tartson kapcsolatot a gyermeke, mint az anyukának, ha ő megbocsát, ha ezek ellenére szeretné tartani a kapcsolatot az anyjával és megismertetni vele az unokáját, akkor joga van hozzá.

Ahogy valaki írta, a gyerek nem a kérdező tulajdona. Nyilván mint az anyja, van döntési jogköre, de ugyanígy az apjának is. De a kérdező nem döntheti el így egyoldalúan, hogy márpedig ő eltiltja a gyereket.

febr. 24. 06:39
 14/28 Bereczk Jénos válasza:
19%

Anyós, nekem is volt!!! Mivel a lányát vettem feleségül, a fekete bárány én voltam, de nem jó ha ezt Ön érezteti anyósával, mert annál ellenszenvesebb lesz!!!! Egy apró reggeli csata: Indultam dolgozni, látom az autó kereke lapos, rakd fel a pótkereket, csináltasd meg a gumit!!! Talán csak az utolsó szót hallotta, hálóingben rohan ki: "nem a nők dolga a gumit felrakni!

Mama volt maga 18 éves? Bolond vagy még akkor olyan ...... gumi nem is volt!

Két évi házasság után, a fiunkat megműtötték, az asszony terhes volt és

bejelentettem, mily kedvező alkalom, pár hónapot anyáddal tölthetsz, mert ilyen igény is volt! Másnap felmondtam és indultunk, ebből csak a fogadtatás volt zűrös, mindenért én voltam a hibás, mégis az asszony meg az anyós veszett össze!!! Én munkahelyet kerestem, találtam, ahol a sógor dolgozott, de több fizetést kértem, ebből megint balhé lett!!! Én persze

mindenre számítottam, segítettem a sógornak az építkezésben, a két terhest felváltottam amikor a kéménytéglát kellett, feldobáltam és kaptam egy

pozitív jelzést: A sógor tud ám dolgozni!! Megtört a jég, de még nem olvadt el! Két nap alatt bevezettem a villanyt, aztán beüvegeztem a házat, mivel sok üveg volt még egyet (4000Ft-ért), így a sógor háza ingyen volt, még az üveg töréseknél volt némi csata, nem értették, hogy két oldalon fogva az üveg eltörik!!!!! ezután kerültem köszönő viszonyba a sógorommal!

Persze sok minden volt még mire a kislány megszületett, egy hét alatt véglegesítettek, egy hónap múlva emeltek a béremen, kaptam prémiumot, magasan a legtöbbet egy másik cégtől, mert kölcsönkértek, anyósom megjegyezte, " te ilyen okos vagy, hogy mindenhez értesz?" Nem mama, csak nem úgy kezdek egy munkát, hogy "leszarom!"

Visszaköltöztünk, a dolog lecsengett, sőt amikor 2000Ft-ért vettem radiátorokat a fűtésükhöz, már nem voltam fekete bárány!!!!!!

Csak azért írtam, nem kell aggódni, az idő sok mindent megold, sőt a végén

még jobban szeretett mint a lányát!! (Ezért vagyok még mindég házas, mert

a lányát is elhoztam, ne egyék egymást!!!!!!) A sógor is megszelídült,

egy munkát Ő írt alá, kapott egy forint béremelést, aztán újítgatott, azt is értékelték, 15 év múlva Ő hozta a hírt, még mindég emlegetnek!!!!!

febr. 24. 06:50
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
gyerek nem az anyós kedvéért van, én nem tiltottam hogy ne jöjjön ha akar jön ha nem az az ő baja,lelkével mindenki maga viaskodik.
febr. 24. 06:58
 16/28 anonim ***** válasza:
68%
Addig a pontig jogos, hogy magatoktól nem viszitek. De ha ő látni akarja, mert kíváncsi a kicsire, akkor kellene kapnia még egy esélyt, legalábbis a férjeddel együtt kell döntenetek. Ezt azért írom, mert az anyós valószínűleg, sőt biztos, hogy nem a kicsit utálja, hanem téged. A te egyoldalú leírásodból pedig nem tudhatjuk, van-e erre oka. Egyébként meg ha a férjeddel mégis úgy döntötök, hogy tiltjátok tőle, igényelhet nagyszülő kapcsolattartást, ami nem sok ugyan, de meg szokták ítélni.
febr. 24. 07:19
 17/28 anonim ***** válasza:
56%
#7: hát, ha a nagyanyja közelébe sem engeded, akkor biztosan így érzi majd...
febr. 24. 07:21
 18/28 anonim ***** válasza:
86%

A férjed jól reagálta le. A szomszéd asszonyt se keresitek, ha bunkó veletek, mitől lenne több a férjed anyja ugyanilyen viselkedéssel?

A jövőt viszont még ne döntsd el. A terhesség alatt maradj távol tőle, beszéljen vele a fia, ha akar valamit. Igazából nyugodtan kihagyhatsz szülinapi ebédet is, ha csak rosszul lennél attól, ha anyós éreztetné, hogy a fia EZT is elhozta.

A szülés után a férjedre hagyd, hogy elmondja-e vagy sem. Eddig úgy tűnik, meg tudja védeni a házasságotokat.

Később lehet, hogy az öregasszony megenyhül a baba felé, elvégre az ő vére is. Ha így lesz és úgy dönt, a baba kedvéért megtűr téged a házában, akkor dönthetsz, hogy szánsz-e rá havi 2 órát (vagy akármennyit), hogy lássa az unokáját. Ha engeded és elkezd beszólni, még mindig felállhattok jelezve, hogy a gyereketeknek nem beszélhet így az anyjáról. Ha legközelebb odafigyel, esetleg tovább maradtok.

Ezzel a módszerrel mi eljutottunk egy egész jó állapotig.

febr. 24. 07:28
 19/28 Shai-Hulud ***** válasza:
25%

Nem tilthatod meg neki, a nagyszülőknek joguk van kapcsolatot tartani az unokájukkal. Ezt a jogot a PTK szabályozza.

[link]

[link]

"A Polgári Törvénykönyv és a 149/1997 (IX.10) Kormányrendelet egyaránt kimondja: „A kapcsolattartásra a nagyszülő jogosult.” Ez a cikkely biztosítja a jogalapot arra az egyre sűrűbben előforduló gyakorlatra, hogy az unokájától eltiltott nagymama vagy nagypapa akár a bíróságon is kérheti, hogy időnként láthassa a gyermeket."

[link]

"Abban az esetben, ha a nagyszülőket valamilyen oknál fogva eltiltják az unokájuktól, a Rendelet alapján a gyermek lakhelye szerint illetékes gyámhivatalhoz fordulhatnak írásban a kapcsolattartás rendezése érdekében."

[link]

febr. 24. 07:38
 20/28 anonim ***** válasza:
12%

"A szomszéd asszonyt se keresitek, ha bunkó veletek, mitől lenne több a férjed anyja ugyanilyen viselkedéssel?" Mert megszülte és felnevelte a férjét?

"A jövőt viszont még ne döntsd el." Egyedül nincs is joga eldönteni, mert a döntéseket közösen kell meghozni a férjével, plusz akár tetszik, akár nem, az anyósnak törvény adta jogai is vannak. Fogadd el, hogy valamiért nem szeret téged, és mivel a másik menyét meg szereti, azt sem lehet mondani, hogy egy utálkozó, áskálódó természete lenne, szóval nézz magadba is egy kicsit, hogy mit tettél az utálatáért. Eleve az, hogy egy szerencsétlen kijelentés miatt (ami nem is a baba, hanem ellened irányult, lefordítom: annak nem örült, hogy a fia és közted visszafordíthatatlan lett a kapocs) azt fontolgatod, hogy egy ellenséges játszmában a gyerekedet fogod felhasználni és ezzel fogod zsarolni, a férjedet is két tűz közé állítva, rólad árul el nagyon sok dolgot, nem róla.

febr. 24. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!