Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit gondoltok erről a kijelent...

Mit gondoltok erről a kijelentésről,ti hogy reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

Anyósom azt mondta nekem, hogy anyámat segít elintezni beadni otthonba, mert hogy szerinte demens.

Szerintem ez egy bunkó kijelentés volt tőle, úgy főleg hogy először találkozott vele.

2023. dec. 16. 15:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk van nem egy jele, amiből ordít, hogyha a másik fél demens, csak ezt a család szereti eltussolni, "jaj, anyuka csak kicsit feledékeny".

Aha, hogyne.

Anyósod lehetett bunkó is, meg simán dughatod te is a homokba a fejed, mely szerint anyáddal minden rendben, aztán messze nem.

2023. dec. 17. 11:05
 22/24 anonim válasza:
24%

Egy valamit tehetsz, ha már ilyen őszinte és segítőkész, hogy elmondod te is a véleményed, ha már előtört az anyósból az igazságszérum. Talán ebből észre veszi magát.

Elsőnek köszönd meg, hogy kéretlenül az arcodba nyomta a véleményét.

Biztos jó lehetett a légkör utána, párod ebből mit vett észre?

Ő hogy viszonyul anyukádhoz?

Igényeidhez megfelelő a párod?

Beszéld meg vele és tegyétek helyre a dolgokat, mielőtt rámegy a kapcsolatotok bármelyik anyós miatt, már ha fontosak vagytok egymásnak.

Tudnék én is mit mesélni, de ez most nem rólam szól, ha lenne kedved írj nyugodtan privátba, hátha tudok segíteni. 35/F

2023. dec. 18. 10:14
 23/24 A kérdező kommentje:

Kirándultunk, akkor találkoztak elsőnek. Ismerem anyámat, szeret beszélni, és elég nehéz élete is volt, van benne akár olyan is, ami mondjuk xy nak hihetetlennek hangzik.

Anya többször próbált beszélgetést kezdeményezni, de hát hamar lelett zárva az anyósom részéről.

Mint emlék meséli a régit, hát már lassan 70 éves, szerintem normálisan öregszik, és ő is mereng sokszor a múlton, milyen jó volt ez, ilyen volt fiatalon stb. De ennyi, ami mondjuk egy 50 esnek fura lehet.

Nekem egy átlagos idős ember, akinek igen néha erőben pl kellene segíteni, rajtam kívül a családban senki nem törődik vele, pl. Segíteni neki fizikailag, mert neki nagyban erre lenne szüksége. Sokat is van egyedül, ami persze nem jó. De így családon belül szerintem ha megfelelő gondolkodású emberek lennének, akkor ezzel nem lenne probléma. Az a baj, hogy testvéreim tagadják, hogy öregedik. Menjen vágjon magának fát stb. Egesznap otthon van...ilyenek. szerintem tőlük sem normális ez a hozzáállas.

Itt igazából ami rosszul esett, hogy egy részt közli és már mondja is mit csinál. Nekem mintha ebbe nem lenne beleszolasom, vagy édesanyámnak.

Azert teljesen képben van kora ellenére, tehát nem kóborol céltalanul, meg semmi ilyen durva, hogy mondjuk azt mo djuk, igen neki bekell menni egy intézménybe.

Szóval szerintem ez erős volt. De ha úgy lenne, akkor is mi dönthessük már el, hogy kit szeretné hogy ápolja, ha rászorult, vagy én szeretném e vallani.

És mi anyával erről rég beszéltünk, és még is egyeztünk, nekem ő nem teher. És ha rafog szorulni, én fogok róla gondoskodni. Nem fogom otthonba dugni. Persze ez nem könnyű, de megoldhato szerintem, hogy méltóság teljesen élje le az öregkori. Eddig a családban senki nem került otthonba, anya az édesapját is ápolta halálig és mamámat is.

szept. 18. 17:15
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Így 9 hónap után reagálni azért érdekes...
szept. 18. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!