Ha az ignorálás megfelelő kezelése az ellenséges rokonoknak, abból máshol hogy nem lesz ünnepekkor gond?
Jó ideje kerüljük a találkozást anyósommal, mióta jó nagy sz.rt kevert nekünk.
A férjemmel ezen a téren semmi gond, elfogadja a kérésem, hogy nem szeretnék, és én se vagyok görény, engedem a gyerekeket is menni pl, nem is szidom, semmi ilyesmi.
Ünnepekkor viszont mindig jön a meghívás, aminek persze a férjem issza meg a levét, hogy mi miért nem vagyunk sehol, mikor együtt a család stb. Nos, én azért nem, mert nem töltök ünnepet olyannal, aki utál. A gyerekek azért nem, mert szinte csak olyankor kellenek, mikor a nagymamaságát akarja fitogtatni mások előtt. A férjem pedig azért, mert inkább velünk szeretne lenni.
Túl nagy kívánság az, hogy ne csesztessék ilyenek miatt? Felnőtt ember, elintézi, nem is az a típus, aki anyuci kisfia, de valamennyire talán rosszul esik a helyzet, hiszen érző ember.
Vagy az ünnepi összejárás automatikus mindenhol, ahol tartják a kapcsolatot? Sehogy nem tudok könnyíteni a páromon? Netán örüljek is, hogy nincs dolgom ennek a kezelésében? A rokonság nem érdekel, de róla levennék, amennyi terhet csak lehet.
Úgy írsz mintha tudná. De ha tudná, nem kérdezné meg. El kell neki mondani ezt a 3-at amit írtál.
"én azért nem, mert nem töltök ünnepet olyannal, aki utál. A gyerekek azért nem, mert szinte csak olyankor kellenek, mikor a nagymamaságát akarja fitogtatni mások előtt. A férjem pedig azért, mert inkább velünk szeretne lenni."
A gyermekekre lehet extrába mondani, hogy véded őket a felszínes, kihasználó kapcsolatoktól, ami 150%ban igaz is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!