Mi a véleményetek az Anyósom hozzászólásáról?
Család vagytok, itt már nincs személy szerinti meghívás. Ha az öcsit meghivják, természetes, hogy a családdal.
Tegyél ennek eleget, vagy néha hívd meg őket te is, mert ha jól értem, te nem nyitottál ünnepekkor feléjük.
Egy összeszokott családba kerültél. Lehet elsőre nem lesz minden rokon a barátod, de találhattok közös nevezőt. Ezért neked is tenni kell, adj esélyt, lehet még kiderül, hogy jó fejek.
én ezeket a felhívásait visszautasítottam mondván engem oda nem hívtak - neked külön kérvényt kell benyújtani, vagy mi a szr? Nálunk ez úgy megy, hogy férjem és én - alap. Ha őt hívják, engem is, és viszont.
Megszületett az első kisbabánk nem közvetlenül tudták meg a nővére és családja csak az anyóstól és a férjem egy gratulációt semmit sem kapott - magyarul a férjed vagy te cs.ztetek elmondani, hogy meglett a gyerek, anyós közvetít és még te vagy megsértődve ezen is.
Stb. Szerencsétlen férjed... :(
Mondjuk engem úgy neveltek, hogy ahova nem hívnak, oda nem megyek.
Nővér belehalna, ha egyszer annyit mondana a tesónak, hogy "Öcskös, legközelebb hozd el a Gizit is"?
Az a baj, hogy itt mindenki bebetonozódott a helyzetbe, és magában puffog. Azért a meghívó fél is tehetne egy gesztust. Engem is bántana, ha csak anyós noszogatna, hogy miért nem megyek, de évek alatt, egyetlen szóval sem mondta volna a sógornőm, hogy hét, te hülye, várunk téged is ám.
13, miért kell külön meghivni?
Nem család? Akkor lenne sértő, ha mondaná, hé a Gizit ne hozdd.
Jó, de ha a Gizi már az ötödik alkalommal nem megy, akkor talán nem halna bele, ha megemlítené a sógornő a tesónak. Nekem ez is egy ilyen passzív játszmázás.
Én első pár alkalommal nem mentem a férjemmel és a két gyerekével a volt feleség családjához, családi eseményekre (még mielőtt: özvegy volt a férjem).
Aztán egyszer felhívott az első feleség nővére, és megkért, hogy menjek én is, szeretettel várnak ám.
Ennyi volt, és mentem. (Mert azért lássuk be, annyira nem hiányolhatják ott a Kérdezőt, ha annyi nem hangzik el felé egyszer sem, hogy "miafszértnemjösszsoha"?
Gondolom, a férjeddel beszélgettetek arról, hogy korábban milyen volt a nővérével a viszonya, és történt-e bármi, ami miatt megromlott a kapcsolatuk.
Szerinte miért?
Te miért vagy ennyire biztos abban, hogy bármi köze van ennek a házasságotokhoz?
A nővérét és a családját ti hívtátok időnként magatokhoz látogatóba, mióta összeházasodtatok?
Ami előtt meg nagyon értetlenül állok, az az, hogy hogyan lehetséges, hogy a kisbabátok születésekor nem a férjed értesítette erről a hírről a nővérét? Hívtátok őket baba látogatóba annak idején?
Nő vagyok, van két öcsém, mindegyiknek van gyereke, illetve gyerekei. Engem nagyon szíven vágott volna annak idején, ha bármelyik szülésnél nem a testvéreméktől tudom meg, hogy megszületett az unokaöcsém / unokahúgom, vagy ha nem hívtak volna meg később, hogy látogassam meg őket.
Nyilván így is gratuláltam volna, meg kerestem volna velük a kapcsolatot, de több, mint furcsa lett volna azok után, hogy alapvetően jó a viszonyunk.
Én a helyedben nem az anyósomat hibáztatnám, hanem egyrészt megpróbálnám kideríteni a férjemtől, hogy miért távolodtak el ennyire egymástól a nővérével (szerintem nem elképzelhetetlen, hogy esetleg olyan oka van, aminek hozzád semmi köze), másrészt megpróbálnám az összes többi érintett szemszögéből is megvizsgálni ezt a kérdést, és őszintén végiggondolni, hogy mi az, amit én tettem, vagy nem tettem, és amit miatt esetleg ők neheztelnek rám.
#13,Gizi nem barátnő, hanem feleség, tehát összetartoznak.
A volt feleség családjához és ünnepeikhez meg semmi közöd, ne hasonlítsuk már össze a rokoni szálakat, itt édestestvérről és anyukárol van szó.
És azt honnan is tudjuk, hogy a férjjel együtt nem hívták meg a Nagyságos Asszonyt is?
Sehol nincs leírva, hogy bárki azt mondta volna, hogy “legközelebb is várunk, de csak egyedül”. Pedig ezek után a mindenki hibás és szemét, csak én nem szidalmazás után tökre megérteném. De nem, anyós továbbra is próbálkozik és a sógorék sem küldték el a pcsába, csak tudomásul vették, hogy ő nem nyitott feléjük, ő utasított el minden meghívást, mert nem külön fénypostával értesítették, “csak” a férjén keresztül (akinek ki kell olyan szörnyű megpróbáltatásokat is állnia, mint az SMS írás) és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!