Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek az Anyósom...

Mi a véleményetek az Anyósom hozzászólásáról?

Figyelt kérdés
Szóval nagyon tömören az a helyzet,hogy a férjemnek a nővére eléggé gazdag mi pedig átlagos anyagi helyzetben vagyunk ezért vagy valami más oknál fogva nemtudjuk,de a nővére kerül minket mióta feleségül mentem ( 2 éve) a férjemhez egyszer sem beszéltünk szinte és kerül minket csak rosszat mond rólunk a hátunk mögött.Engem soha egyszer sem hívták meg oda,hogy esetleg megismerjenek vagy bármi és az anyósom párszor oda akart már engem vinni mondván névnap szülinap felkell köszönteni őket én ezeket a felhívásait visszautasítottam mondván engem oda nem hívtak és mindig engem sértett meg az anyósom ezek miatt.A férjemet mindig kötelezte,hogy menjen el oda minden szülinap nevnápkor még akkor is,ha épp munkából jött haza vagy ha csak egy smst is írjon nekik.Megszületett az első kisbabánk nem közvetlenül tudták meg a nővére és családja csak az anyóstól és a férjem egy gratulációt semmit sem kapott.A baba már 4 hónapos,de egyszer sem láttak pedig több alkalommal is jártak itt az udvaron,amikor kellet nekik valami,amit itt tároltak a pincénkben.Az anyósom számtalanszor miattuk megbántott engem és bármi is van ott szülinap karácsony visz nekik a nevünkben is ajándékot mai napig én megkértem ilyet ne tegyen hiszen ez hazugság és ők sem vesznek meg a gyereknek sem semmit sőt még nem is látták.Engem állandóan ha itt jár látogatóban sérteget beszólogat,de a lányának azt sem meri megmondani,hogy hogy lehet így viselekdni a testvérével szemben.Mit gondoltok túl reagálom vagy jogos,hogy megvagyunk sértve?

2023. nov. 27. 10:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%

Család vagytok, itt már nincs személy szerinti meghívás. Ha az öcsit meghivják, természetes, hogy a családdal.

Tegyél ennek eleget, vagy néha hívd meg őket te is, mert ha jól értem, te nem nyitottál ünnepekkor feléjük.

Egy összeszokott családba kerültél. Lehet elsőre nem lesz minden rokon a barátod, de találhattok közös nevezőt. Ezért neked is tenni kell, adj esélyt, lehet még kiderül, hogy jó fejek.

2023. nov. 27. 11:19
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

én ezeket a felhívásait visszautasítottam mondván engem oda nem hívtak - neked külön kérvényt kell benyújtani, vagy mi a szr? Nálunk ez úgy megy, hogy férjem és én - alap. Ha őt hívják, engem is, és viszont.

Megszületett az első kisbabánk nem közvetlenül tudták meg a nővére és családja csak az anyóstól és a férjem egy gratulációt semmit sem kapott - magyarul a férjed vagy te cs.ztetek elmondani, hogy meglett a gyerek, anyós közvetít és még te vagy megsértődve ezen is.

Stb. Szerencsétlen férjed... :(

2023. nov. 27. 11:45
 13/23 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk engem úgy neveltek, hogy ahova nem hívnak, oda nem megyek.

Nővér belehalna, ha egyszer annyit mondana a tesónak, hogy "Öcskös, legközelebb hozd el a Gizit is"?

Az a baj, hogy itt mindenki bebetonozódott a helyzetbe, és magában puffog. Azért a meghívó fél is tehetne egy gesztust. Engem is bántana, ha csak anyós noszogatna, hogy miért nem megyek, de évek alatt, egyetlen szóval sem mondta volna a sógornőm, hogy hét, te hülye, várunk téged is ám.

2023. nov. 27. 12:48
 14/23 anonim ***** válasza:
50%

13, miért kell külön meghivni?

Nem család? Akkor lenne sértő, ha mondaná, hé a Gizit ne hozdd.

2023. nov. 27. 12:51
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

Jó, de ha a Gizi már az ötödik alkalommal nem megy, akkor talán nem halna bele, ha megemlítené a sógornő a tesónak. Nekem ez is egy ilyen passzív játszmázás.

Én első pár alkalommal nem mentem a férjemmel és a két gyerekével a volt feleség családjához, családi eseményekre (még mielőtt: özvegy volt a férjem).

Aztán egyszer felhívott az első feleség nővére, és megkért, hogy menjek én is, szeretettel várnak ám.

Ennyi volt, és mentem. (Mert azért lássuk be, annyira nem hiányolhatják ott a Kérdezőt, ha annyi nem hangzik el felé egyszer sem, hogy "miafszértnemjösszsoha"?

2023. nov. 27. 13:00
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom, a férjeddel beszélgettetek arról, hogy korábban milyen volt a nővérével a viszonya, és történt-e bármi, ami miatt megromlott a kapcsolatuk.

Szerinte miért?

Te miért vagy ennyire biztos abban, hogy bármi köze van ennek a házasságotokhoz?

A nővérét és a családját ti hívtátok időnként magatokhoz látogatóba, mióta összeházasodtatok?

Ami előtt meg nagyon értetlenül állok, az az, hogy hogyan lehetséges, hogy a kisbabátok születésekor nem a férjed értesítette erről a hírről a nővérét? Hívtátok őket baba látogatóba annak idején?

Nő vagyok, van két öcsém, mindegyiknek van gyereke, illetve gyerekei. Engem nagyon szíven vágott volna annak idején, ha bármelyik szülésnél nem a testvéreméktől tudom meg, hogy megszületett az unokaöcsém / unokahúgom, vagy ha nem hívtak volna meg később, hogy látogassam meg őket.

Nyilván így is gratuláltam volna, meg kerestem volna velük a kapcsolatot, de több, mint furcsa lett volna azok után, hogy alapvetően jó a viszonyunk.

Én a helyedben nem az anyósomat hibáztatnám, hanem egyrészt megpróbálnám kideríteni a férjemtől, hogy miért távolodtak el ennyire egymástól a nővérével (szerintem nem elképzelhetetlen, hogy esetleg olyan oka van, aminek hozzád semmi köze), másrészt megpróbálnám az összes többi érintett szemszögéből is megvizsgálni ezt a kérdést, és őszintén végiggondolni, hogy mi az, amit én tettem, vagy nem tettem, és amit miatt esetleg ők neheztelnek rám.

2023. nov. 27. 13:03
 17/23 anonim ***** válasza:
67%

#13,Gizi nem barátnő, hanem feleség, tehát összetartoznak.

A volt feleség családjához és ünnepeikhez meg semmi közöd, ne hasonlítsuk már össze a rokoni szálakat, itt édestestvérről és anyukárol van szó.

2023. nov. 27. 13:48
 18/23 anonim ***** válasza:
41%
Van ahol emgteszik ettől független.
2023. nov. 27. 15:50
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

És azt honnan is tudjuk, hogy a férjjel együtt nem hívták meg a Nagyságos Asszonyt is?

Sehol nincs leírva, hogy bárki azt mondta volna, hogy “legközelebb is várunk, de csak egyedül”. Pedig ezek után a mindenki hibás és szemét, csak én nem szidalmazás után tökre megérteném. De nem, anyós továbbra is próbálkozik és a sógorék sem küldték el a pcsába, csak tudomásul vették, hogy ő nem nyitott feléjük, ő utasított el minden meghívást, mert nem külön fénypostával értesítették, “csak” a férjén keresztül (akinek ki kell olyan szörnyű megpróbáltatásokat is állnia, mint az SMS írás) és ennyi.

2023. nov. 27. 20:53
 20/23 Katona Dius ***** válasza:
60%
Küldtél meghívót a sógornőnek, hogy látogassák meg a picit?
2023. nov. 28. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!