Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek ezzel ártok a...

Szerintetek ezzel ártok a gyerekemnek vagy a javát szolgálja, és lehet félnivalóm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

32/F vagyok, van egy négyéves kislányom, akit egyedül nevelek. Az anyja sajnos egy éve elhunyt szívrohamban, negyvenévesen, de gyomorrákja is volt.

A volt feleségem (kető éve váltunk el) mindig is nagyon ambivalens kapcsolatban volt az anyjával. Az anyja mindig is alárendeltként, hülyeként bánt vele, sportot űzött a lánya földbedöngöléséből és megalázásából. A volt feleségem mindig is rettegett tőle, ennek ellenére egyúttal szinte a rajongásig szerette is, mert a volt anyósom ha akart, elbűvölő tudott lenni, a lányát meg két szép szóval is le tudta venni a lábáról. A volt feleségem születési óta szívbeteg volt, az anyja ezt tudta is, ennek ellenére csak szekálta. Meg lehet engem kövezni, de én a volt anyósomat okolom a lánya haláláért, negyven év alatt felőrölte őt, és ezt meg is mondtam neki.

Amikor elváltunk a volt feleségem az anyjával karöltve mindent megmozgattak, hogy csak felügyelt kapcsolattartásom legyen a lányommal, ami nem sikerült nekik. Később a volt feleségem nem sokkal a halála előtt bocsánatot kért tőlem, hogy az anyját választotta és hagyta, hogy megkeserítse az életünket.

Egy éve a lányomat csak rendőri segítséggel tudtam elhozni a nagyanyjától, aki a fejébe vette, hogy nekem nincs közöm a lányomhoz, majd ő felneveli. Azóta nem engedem, hogy ez a banya a lányom közelébe menjen, a fentiek okán, elvégre ha a saját lányát képes volt tönkretenni, mit tenne az unokájával... Többször zavartam már el kaputelefonon keresztül. A kisláyom eddig kétszer kérdezte, hogy a nagyival mi van... Visszakérdeztem (belül nagyon félve a választól), hogy vissza szeretne-e menni hozzá, de szerencsére azt mondta, hogy engem jobban szeret.

Nagyon félek attól, hogy a banya jogi úton elintézi, hogy elvegyék tőlem a lányomat, ha továbbra sem engedem hogy találkozzanak. Viszont ha találkoznak, annak a lányom ihatja meg legjobban a levét...

Az anyúsom még csak 62 éves, makkegészséges (neki bezzeg nincs gyomorrákja...), szóval arra kevés az eesély, hogy a sors rövid időn belül megoldja a problémát.

2023. nov. 24. 21:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha az otthoni körülményeitek normálisak (van kaja, van áram, fűtés, adsz enni a gyereknek, nem vered...), akkor semmiképp nem veszik el tőled a gyereket. Anyósod legfeljebb a nagyszülői láthatást harcolhatja ki, ami nagyjából havi egy alkalmat jelent, és mivel rendőrrel kellett elhoznod a gyereket tőle, ez felügyelt látogatás lesz. (Általad vagy szociális gondozó által felügyelt.)
2023. nov. 24. 21:29
 2/14 anonim ***** válasza:
98%

Teljesem kizárt, h elvegyék tőled. Ha az anya meghal, akkor az apa az elsőszámú gyám, amennyiben nem áll fenn semmi körülmény, ami miatt el kellene venni.

Ez kb 2 ok lehet: hajléktalan vagy/durván rossz körülmények között élsz, vagy bántod a gyereket. Ha ezek nincsenek, akkor nem fogják elvenni tőled, anyósod a feje tetejére is állhat.

2023. nov. 24. 21:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt, hogy elvegyék tőled. Te vagy a gyámja, ha normális körülmények között éltek, szeretetben neveled és biztonságban van, senki nem fogja tőled elvenni, nyugodj meg!

A volt feleséged családja hogyan áll ehhez a kérdéshez? Mert a nagymama ha a földhöz is veri magát, elvinni tőled nem fogja tudni a kislányt.

Megoldás lehet esetleg az, hogy máshová költözzetek, másik városba? Ott talán kevésbé zaklatna titeket.

Illetve szólni kell az oviban is, hogy figyeljék a kislányt, nehogy a nagy odamenjen hozzá és onnan esetleg elvigye.

2023. nov. 24. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos, hogy távol tartanám tőle a gyereket. Lehet, hogy el is költöznék, jó messzire. A nagymama a -leírtak alapján- eléggé nárcisztikusnak tűnik, azt meg ajánlatos nagy ívben elkerülni.
2023. nov. 24. 21:41
 5/14 A kérdező kommentje:

A volt feleségem családja csak a volt anyósomból áll, a volt feleségem apja még a megismerkedésünk előtt meghalt.

Óvodában már szóltam, hogy csak és kizárólag akkor viheti el más a lányomat, ha én előtte odatelefonálok.

2023. nov. 24. 21:42
 6/14 anonim ***** válasza:
98%

A volt anyósodnak semmiféle jogalapja nincs elvenni tőled. Már annak a ténye, hogy zaklat titeket, rá nézve gázabb inkább. De óvónéniktől, esetleg szociális munkástól tudsz segítséget kérni, akik tanúsíthatják,hogy a kislányt szépen neveled, és azért nem engeded a nagyi közelébe, mert nagyi nárcisztikus pszichopata.

Egyetértek azzal, hogy ebben az esetben másik városba is költözhetnétek. Nyilván ez egy brutális változás lenne, de megérdemlitek, hogy nyugodtan éljetek!

2023. nov. 24. 21:48
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Elvenni nem tudja, de kapcsolattartásért perelhet. Hát tegye meg.

Viszont amit leírsz, abból anyós nárcisztikusan viselkedik, valszeg bántalmazó is, a lányának gyomorrákot és szívrohamot indukált, szóval jó minél távolabb lenni tőle.

2023. nov. 24. 22:06
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem fogják elvenni.
2023. nov. 24. 22:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is engedném ilyen nő közelébe a gyereket, menjen a bíróságra nyugodtan. Nem érdekelne. Majd ott elintézik neki a havi max egy, felügyelt láthatást.
2023. nov. 25. 09:05
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Egy két éves gyerekkel egyedül hagytad a rákos, nálad kilenc évvel idősebb feleséged. Főnyeremény pasi lehetsz.
2023. nov. 25. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!