Mennyire támogatnátok anyagilag a szüleiteket?
26.
Kérdező te ki vagy használva és semmibe sem vagy véve.
A sunyi szülők és a sumák férjed által is.
Mibe, hogy te keresel jobban kettőtök közül?
Babatervezés miatt a férjem azért jelentősen többet keres (meg többet is költ a hobbijaira) , de az én családom támogat minket jobban.
Pl. Nagyim a megtakarításait elosztotta 4 részre (4 unoka van) és minden megszülető dédunokának - meg a későbbi tesóknak - vesz belőle aranyat. Anyumék fizettek fejlesztést a babának, meg mondták, hogy állják a prena tesztet.
Ezzel szemben anyósom megcsináltatta a konyháját gyerek biztosra, pl. vett egy új sütőt és azt olyan magasságba rakatta be, ahol nem éri el egy kisgyerek, meg átalakítatta a szekrényeket úgy, hogy elférjenek fent a törékeny dolgok.
Én meg a mai napig nem vagyok benne biztos, hogy csak új konyhát akart (a régi is elég jó volt én nem cseréltem volna le) és ráfogta, hogy a baba miatt van vagy tényleg komolyan is gondolta (viszont nem értem akkor, hogy néhány gyerekzár miért nem volt elég).
Számít? :) Amúgy minden ami sport, túrázás, biciklizés, futás, edzés , úszás, sziklamászás, evezés, síelés, korcsolyázás, görkorcsolyázás, tenisz.
Mire mindenhez megvesszük/kibéreljük a felszerelést az nem olcsó. (Mármint egy futócipő 40.000 forint pl. és kell téli vs. nyári és évente csere, egy túrabakancs, mászóscipő stb. A férjemnek valami tizenplusz sport cipője van, akkor erre jönnek rá a kondi bérlet, mászó bérlet, uszoda bérlet (általában valami egyben), gyógytorna, masszázs, edzők, belépők, pályabérletek, bicikli karbantartás).
Elég jól élünk amúgy. 4:5-höz aránylik kb. a fizunk
34.
Ja, akkor van pénz lóvéra.
Gondolom a szülők is erre alapozva tartják a markukat.
36.
Nem direktbe, de elérik felesleges pénzszórással, hogy a férjed pumpolja őket.
Nagyon furák vagytok.
#37. Mármint a férjem családja fura nem?
Én max azért mert eltűröm. Mentségemre legyen szólva, hogy egyetemen hat évig voltunk együtt, ahol ez nem derült ugye ki, aztán még két évig a férjem fizuja nem volt több, mint anyósoméké, bár már akkor is mindig akart adni pénzt.
A nagyon durva viszont az utóbbi 4 évben lett, mikor elkezdtünk jobban élni, mint ők. De amúgy ez is ilyen kettős, mert nekünk nincs jakuzzink meg medencénk, egy szerencsétlen lábtartó zsámolyt nem vettünk a fotelünkhöz 16.000 forintért mert drága, de mi élünk jól.
Mondjuk a férjem tényleg sokat költ hobbikra, meg azért tudunk megtakarítani (erre figyelek), csak ezért cserébe én nem költök kb. semmire ami luxus (kivéve kaja terén, pl. két-három naponta veszünk túrót). És még a férjemnek csak-csak elnézem és megideologizálom, hogy tényleg jobb, ha elmegy masszíroztatni havi 1x, mintha beáll a háta, de amikor anyósom meg havi kétszer jár masszőrhöz mikor szenvednek, hogy nincs pénzük, akkor arra nagyon nehéz azt mondani a férjemnek, hogy persze kisegítjük őket, főleg, hogy én meg nem járok masszőrhöz, mert nem engedhetem meg magamnak.
A szüleim szorgalmasan dolgoztak világ életükben, nem a tv előtt hevertek, hanem munka után kertet műveltek, állatokat tartottak, amit tudtak előteremtettek, hogy ne a boltban kelljen megvenni. Spóroltak is magukon. Mindig rend és tisztaság van náluk. Bármikor bármiben segítettek. Van tartalékok.
Ezt nagyon értékelem, pláne hogy nekem egy kis panellakásban (nekik köszönhetően tudtam megvenni) alig van dolgom a házimunkán kívül.
Sajnos Édesapámat nemrég elveszítettük, összetört a család, de amiben tudom segíteni fogom Anyukámat, anyagilag lelkileg ahogy igényli.
Anyósomék a másik véglet. Alkohol cigaretta, végtelen költekezés. Rumli, kosz, ebben érzik jól magukat. A ház majd összedől, de jól van az úgy. Az udvart gaz lepi elő, a kutya ürüléket mindehol, az autó szétesik, a kerítés kiről, az ablak szelel, büdös a fal, de így jó minden, menjen a tv legyen sör meg cigi, más nem számít. Segíteni nem tudnak anyagilag, munkával segített apósom, de elkérte a benzin áràt. Az én apám dupla olyan messziről jött, dupla annyit segített és nem fogadott el semmit.
Nekik nem fogok adni, ezt a férjemnek is megmondtam. Oldják meg. Nyugdíj határán vannak egy forintjuk sincs félretéve, sose volt. Ami van azt felélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!