Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Segíteni szeretne, kedves, de...

Segíteni szeretne, kedves, de én nem szeretem, amit csinál. Hogyan lehetne leállítani?

Figyelt kérdés

Amikor itt van az anyósom, mindig sutok - főzök

Ó pedig mindig ott van velem a konyhában, néha megkérem, hogy pucoljon meg ezt azt, vagy vágjon fel valamit.

ez valódi segítség nekem. Viszont mániásan mosogatni akar

Mindig megkérem, hogy ne tegye, a mosogatógép kevesebb vizet fogyaszt, es egyébként is jobban szeretem, ha magas hőfokon a gép mos.

De ő csak mosogat rendületlenül. Kedvességből csinálja, es tényleg semmi másba nem tudok belekötni, jo a kapcsolatunk, de ezt az egyet nem érti meg.

2023. aug. 1. 14:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Durva, hogy felnőttként ennyien rettegtek a konfrontálódástól, és inkább tűritek a számotokra kellemetlen dolgot, mint hogy szembeszálljatok valakivel, akinek még ráadásul nincs is hatalma fölöttetek. Mitől féltek, mi történik, ha ellentmondást nem tűrően állítjátok le? Megsértődik. És? Nektek azzal mi dolgotok van?
2023. aug. 1. 16:23
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Anyosom is ezt csinalja, kiborit vele. Addig a pontig nem is zavarna, ha legalabb szepen mosogatna. Ha ez a maniaja, csinalhatna felolem.

De siet, hanyag, undorito marad utana minden.

Szazszor megkertem, hogy ne csinalja, de leszarja

Szoval az lett a megoldas, hogy en azonnal, szinte meg az utolso falatot ragja a csalad az asztalnal, de mindent osszeszedek es dobom is a gepbe..:D

Illetve mindig kesz kajaval varjuk oket, ha jonnek, hogy meg veletlenul se akarjon segiteni, aztan mosogatni es egy darab koszos villat se hagyok elol, semmit.

2023. aug. 1. 19:37
 13/19 anonim ***** válasza:
84%
Anyukám is csinálta ezt. Mi családi házban lakunk, bojler van. Először a gyerekek fürdenek/tusolnak, aztán mi (persze nem ugyanabban a vízben). És kifogyott a bojler. Mondtam neki, persze viccesen, hogy “hagyd már azt a mosatlant, a múltkor is hidegvízben kellett tusolnunk, mert napközben kifogyott a melegvíz a sok pacsálástól”. Azóta ő is gépbe pakol nálunk, nem kockáztatja, hogy esetleg a kisunokáinak ne legyen melegvize :)
2023. aug. 1. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:
12%
hagyd hadd csinálja.
2023. aug. 2. 01:12
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Mért hagyjon bármit, amit nem akar hagyni?
2023. aug. 2. 01:13
 16/19 anonim ***** válasza:
48%

Kötözd oda a radiátorhoz és nézze, ahogy pakolsz a mosogatógépbe.

Közben ismételd ezt a mondatot: "Nem mosogatunk kézzel! Nem mosogatunk kézzel! Nem mosogatunk kézzel!"

Ha elvonási tüneteket észlelsz nála, izzadást, remegést, adjál neki egy magnézium + B6 rágótablettát.

Vagy egy vodkát!

2023. aug. 2. 02:36
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

Kedvességből csinálja - nem kedvességből csinálja, hanem mert egy, a szóból érteni képtelen idióta, már elnézést.

Az mondjuk hihetetlen, hgoy nem tudod leállítani - egyszer kell összevitatkozni vele, erélyesebben rászólva, aztán abbahagyja.

vagy nem jön.

Ismerős is kézzel mosogat, cserébe az összes tányér zsíros - amikor nálunk van, a legelső alkalommal megmondtam neki, ha elkezd mosogatni, többé nem hívom.

2023. aug. 2. 09:08
 18/19 anonim ***** válasza:
20%

Ugyanez nálunk is.

Én már készkajával várom, hogy ne kelljen segítenie, persze egy kakaóba is belenyúl... A férjemnek mondtam hogy szóljon neki, hogy itt ő vendég, nem kell se főznie, se mosnia, mert ha én szólok, többet nem fog jönni.

Csak az unokával legyen abban az évi 2x 3 napban, amikor itt van.

Így is sokszor szaladnom kell, hogy én érjék előbb a konyhába 😂😂

Elmondtam neki én is, hogy 9 literrel megoldja a gép, amit ő 40el, hogy 65 fokon ami baci túléli, meg is érdemli, de ő is "magában bízik"... Nem kellene, ocsmányul mosogat...

Szerintem annyi amúgy hogy ez az élete, haszontalannnak érzi magát ha nem sündörög a konyhában és nem fogadja el, hogy más is meg tudja csinálni, ráadásul a segítsége nélkül

Attól függetlenül azt a pár napot bírja ki és nálam nem kell neki főzni, meg mosogatni, csak ülni, enni, hazamenni 🙏

2023. aug. 3. 16:03
 19/19 A kérdező kommentje:

Látom másoknál is ez megy

Pedig régen neki is volt mosogatógépe (nekünk gyerekkoromban nem volt)

Nem tudom mennyit használta

2023. aug. 3. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!