Segíteni szeretne, kedves, de én nem szeretem, amit csinál. Hogyan lehetne leállítani?
Amikor itt van az anyósom, mindig sutok - főzök
Ó pedig mindig ott van velem a konyhában, néha megkérem, hogy pucoljon meg ezt azt, vagy vágjon fel valamit.
ez valódi segítség nekem. Viszont mániásan mosogatni akar
Mindig megkérem, hogy ne tegye, a mosogatógép kevesebb vizet fogyaszt, es egyébként is jobban szeretem, ha magas hőfokon a gép mos.
De ő csak mosogat rendületlenül. Kedvességből csinálja, es tényleg semmi másba nem tudok belekötni, jo a kapcsolatunk, de ezt az egyet nem érti meg.
Anyosom is ezt csinalja, kiborit vele. Addig a pontig nem is zavarna, ha legalabb szepen mosogatna. Ha ez a maniaja, csinalhatna felolem.
De siet, hanyag, undorito marad utana minden.
Szazszor megkertem, hogy ne csinalja, de leszarja
Szoval az lett a megoldas, hogy en azonnal, szinte meg az utolso falatot ragja a csalad az asztalnal, de mindent osszeszedek es dobom is a gepbe..:D
Illetve mindig kesz kajaval varjuk oket, ha jonnek, hogy meg veletlenul se akarjon segiteni, aztan mosogatni es egy darab koszos villat se hagyok elol, semmit.
Kötözd oda a radiátorhoz és nézze, ahogy pakolsz a mosogatógépbe.
Közben ismételd ezt a mondatot: "Nem mosogatunk kézzel! Nem mosogatunk kézzel! Nem mosogatunk kézzel!"
Ha elvonási tüneteket észlelsz nála, izzadást, remegést, adjál neki egy magnézium + B6 rágótablettát.
Vagy egy vodkát!
Kedvességből csinálja - nem kedvességből csinálja, hanem mert egy, a szóból érteni képtelen idióta, már elnézést.
Az mondjuk hihetetlen, hgoy nem tudod leállítani - egyszer kell összevitatkozni vele, erélyesebben rászólva, aztán abbahagyja.
vagy nem jön.
Ismerős is kézzel mosogat, cserébe az összes tányér zsíros - amikor nálunk van, a legelső alkalommal megmondtam neki, ha elkezd mosogatni, többé nem hívom.
Ugyanez nálunk is.
Én már készkajával várom, hogy ne kelljen segítenie, persze egy kakaóba is belenyúl... A férjemnek mondtam hogy szóljon neki, hogy itt ő vendég, nem kell se főznie, se mosnia, mert ha én szólok, többet nem fog jönni.
Csak az unokával legyen abban az évi 2x 3 napban, amikor itt van.
Így is sokszor szaladnom kell, hogy én érjék előbb a konyhába 😂😂
Elmondtam neki én is, hogy 9 literrel megoldja a gép, amit ő 40el, hogy 65 fokon ami baci túléli, meg is érdemli, de ő is "magában bízik"... Nem kellene, ocsmányul mosogat...
Szerintem annyi amúgy hogy ez az élete, haszontalannnak érzi magát ha nem sündörög a konyhában és nem fogadja el, hogy más is meg tudja csinálni, ráadásul a segítsége nélkül
Attól függetlenül azt a pár napot bírja ki és nálam nem kell neki főzni, meg mosogatni, csak ülni, enni, hazamenni 🙏
Látom másoknál is ez megy
Pedig régen neki is volt mosogatógépe (nekünk gyerekkoromban nem volt)
Nem tudom mennyit használta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!