Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért engem okolnak mindenért...

Miért engem okolnak mindenért az anyósomék?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt a párommal.

Nemrég nagyon beteg volt, napokra kidőlt.Elösször is az nem tetszett anyósomnak,hogy bemegyek dolgozni és nem maradok otthon a páromat "gondozni".Mire hazaértem munkából,már kéretlenül megjelentek nálunk,hogy hoztak neki enni,mert amit én főztem az nem jó. Majd jött az ötlet,hogy ők hazaviszik magukhoz a páromat,mert ők jobban figyelnek rá mint én. Könyörgöm 24 évesek vagyunk, 3 éve élünk együtt,nyilván kiakadtam,meg a párom is, hogy ezt mégis hogyan gondolják. Sajnos a páromat nagyon befolyásolja az anyukája, és mai napig kb 5 évesként kezeli.Aztán jött a kövezkező csapás, a páromnak volt egy autóbalesete munkába menet, amiből az lett kihozva,hogyha nem költöztünk volna miattam ennyire messze a párom munkahelyétől (26 km, hűha) akkor nem történt volna ez meg. Szóval mindenért én vagyok a hibás ami a párommal történik,szerintük. Engem is hülyének néznek, degradálónak érzem ezt a viselkedést miszerint én nem tudok gondoskodni a páromról és mai napig magához kötné az anyósom.

Ti mit tennétek? A Páromat nagyon szeretem,viszont nagyon introvertált,konfliktuskerülő ember vagyok és nagyon bánt,hogy anyósomék így viselkednek velem.

2023. júl. 10. 15:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ismerős. Semmi sem változik addig, míg anyósod meg nem hal.Ha kibírod addig. De Te végig fogod csinálni, mert szereted. Ördögi kör.

Bocs, kicsit kemény voltam.

2023. júl. 10. 18:15
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy elolvastad a válaszainkat tervezel változtatni, vagy tényleg csak az érdekelt, hogy miért csinálják?
2023. júl. 10. 18:31
 23/30 A kérdező kommentje:

De kiállt értem! Mikor ez az ominózus eset volt elbeszélgetett velük,hogy sem őt se engem ne nézzenek hülyének. Nem engedi,hogy körbeugrálja az anyja. De az anyjának az nem tetszik,hogy én "messze vittem tőle a "kisfiát", (Csak 30 km-re Budapestre) és ő ezt borzalmas veszteségként élte meg

A párom kiáll magáért és értem, meg is mondta a szüleinek,hogy én egyértleműen nem szeretnék hozzájuk menni és ha nem állnak le a továbbiakban ő sem fog velük találkozni. Ezért szerintem,most ezért van a nagy csend,mert ezt azért nem akarják.

2023. júl. 10. 18:40
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Miért Téged okolnak mindenért?

Mert az anyuci elvesztette miattad a babukáját, élete értelmét, egyetlen elfoglaltságát és mivel nem találja a helyét a világban a fiacskája nélkül, minden és mindenki rossz, aki közéjük áll.

Sajnos vannak ilyen anyák és az sem biztos, hogy segít a "megbeszélés", mert aki ennyire elvakult, az képtelen megérteni, miért problémás a viselkedése, az képtelen elszakadni a gyerekétől. Ha nem akarjátok, hogy a párkacsolatotokat tönkretegye a kedves mama, szigorú határokat kell szabni.

2023. júl. 10. 19:16
 25/30 anonim ***** válasza:
96%

Az nem lesz elég, hogy mondja. Az ápolásnál is, minek engedte be, minek fogadta el, ugráltatta körül magát, elhallgatta simán, hogy te nem ápolgatod?

Itt tényleg a pasid egy óriáscsecsemő.

2023. júl. 10. 19:17
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ki maradna együtt ilyen életképtelen herével.

Menekülj! Az, aki képtelen leállítani a saját családját, legyen nő vagy ffi, bromi nagy red flag!

Elvettem a fiukat - tipikus, éltem ilyen kapcsolatban, ahol leendő anyós ezt gondolta - hát, nagyon nagyon hamar leléptem. Kell a fenének ilyen "férfi", aki a saját anyját sem tudja helyre tenni.

2023. júl. 11. 07:56
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, hogy a párod kiáll érted, de a leírtakból azért látszik, hogy nem elég határozottan. Az elbeszélgetés is valószínűleg azért nem hatott, mert nem volt elég erőteljes. Vagy esetleg újra próbálgatják a határokat. Ebben az esetben nagyon komolyan le kell fektetni a határaitokat újra és újra. És nem ilyen "bocs, hogy élek és szólni merek", mert rettegek a konfliktustól stílusban, hanem úgy, hogy abból értsenek is. Elvileg a párodnak kellene rendeznie őket, de egyetértek azzal, hogy ha engem bántanak, hát én se hagyom magam. A konfliktus pedig nem mindig kerülhető el, ezt is jó lenne megtanulni. Ilyen hozzáállással az élet sok területén bajban leszel. Pl. ezek az emberek azok, akiknek a munkahelyen lenyúlják a legjobb ötleteit és eredményeit, de az elismerést mások kapják vagy a hivatalban őket hajtja el az ügyintéző, ha nincs kedve valamihez, a boltban meg rájuk sózzák a vackot, de ők soha nem mernek szólni, mert abból konfliktus lesz. Tanulj meg kiállni magadért, mert sok esetben nem is számíthatsz másra, mint magadra.
2023. júl. 11. 13:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nem, akkor most fog az anyós belendülni…

Nem szakad le a fiáról, ami beteges dolog. Azért hibáztat téged mert te elvetted az Ő fiát!

2023. júl. 12. 22:44
 29/30 anonim ***** válasza:
Nekem a férjem volt ilyen,el is váltunk.Nem ijesztgetlek,de rossz tapasztalatom van sajnos.Engem teljesen megpróbált tönkre tenni az anyósom.3 éves gyerekkel jöttem el.Azota van új párom,aki szeret minket és normális család mindkét oldalról.
2023. júl. 31. 06:56
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocs..ez lemaradt.Hidd el,nem kell félni a konfliktustól.Azért születtünk a világra,hogy nyugodtan,boldogan éljünk.Aki ebben minket hatráltat,arra nincs szükségünk.Ennyi.Ez az én elméletem az életről.
2023. júl. 31. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!