Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy közelítsem meg a köztünk...

Hogy közelítsem meg a köztünk levő konfliktust, ha a másik fél a Bibliát jelöli meg mindenek felett álló igazságként?

Figyelt kérdés

Sajnos sok mindenben nem értünk egyet anyóssal, ami alapvetően nem baj, de ő folyamatosan és elnyomhatatlanul hangoztatja a véleményét és folyton tanácsokat oszt, igazgat.

Már beszélgettem vele erről, hogy engem ez zavar, de ott kötöttünk ki, hogy minden, amit ő tesz vagy mond a biblián alapszik, ami időtlen igazságokat mond ki.

Úgy érzem, hogy ő nem vállalja a felelősséget a saját viselkedéséért, mert ha én nem értek vele egyet, akkor igazából a bibliával nem értek egyet és ő erről nem tehet, ert az a jó és helyes, ami a bibliában van. Itt akadt meg a konfliktusfeloldás, hogy ő kihúzta a saját szerepét az egyenletből.

Fogalmam sincs, merre tovább-

2023. máj. 12. 18:56
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

A család is úgy látja, ahogy te. Bíztam benne, hogy nem ez az igazság, de kezdem én is belátni.

Csalódott vagyok, hogy így alakul.

2023. máj. 12. 22:59
 22/33 anonim ***** válasza:
96%

Anyósodnak nincs önálló véleménye, saját identitása; neki a Biblia adja meg a kereteket, ez tartja egyben és állítja pályára a személyiségét.

Anyám ugyanezt csinálta, csak nála az illem(könyv) volt a mankó.

Még az apám temetése után is azt hallgattam, hogy nem tudtam viselkedni, és megtörtem egy 2000 éves hagyományt.

(Értsd: nem karoltam bele a koporsó után menve. Azt hagyjuk, hogy ő hogyan hisztériázta végig az egész szertartást...)

2023. máj. 13. 02:53
 23/33 anonim ***** válasza:
93%

Én azért kíváncsi lennék, hogy a törökülésről mit mond a Biblia!:D

Legközelebbi látogatáskor én biztos nem mennék és megüzenném, hogy engem addig nem lát, míg le nem szokik a jelenlétemben a Biblia emlegetéséről.

És ezt be is tartanám, mert ha utána kiesik a száján a Biblia, felállnék és azonnal eljönnék.

...és ezek nem csak szavak tőlem, csináltam már ennél "merészebb" dolgokat is.

2023. máj. 13. 05:54
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy másodpercig nem beszélnék ilyen korlátolt emberrel. Hogyne.

A vitába meg bele sem állnék, elkezdi, felállok, hazajövök - az ilyen embereknél ottalvás nem is lenne opció.

2023. máj. 13. 07:56
 25/33 anonim ***** válasza:
95%

De amíg te MÁS defektjét akarod megoldani - MIÉRT??? -, addig te leszel az egyetlen, aki eszi a kefét.

Ezt nem megoldani kell, mert mást nem tudsz megváltoztatni, magadat viszont kiemelheted ezekből a helyzetekből, például úgy, hogy oda sem mész. Megsértődik, az ő baja.

2023. máj. 13. 07:58
 26/33 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudom hol, talán a prédikátor könyvében, de biztos hogy szó szerint így van a bibliában:" más dicsérjen téged ne a szád"
2023. máj. 13. 08:30
 27/33 A kérdező kommentje:

Azt is mondta, hogy lehet, hogy az én egómat bántja ez a sok tanács. Az én szerepemen is sokat gondolkoztam, hogy vajon miért bántja az egómat, stb de ezt a részt meg én nem értem.

Egyszerűen nem értem, hogy mit jelent az, hogy bántja az egómat.

Már abba is belement, hogy ha gyerek lesz, akkor mi lesz.. Ezért szeretném rendezni, nem pedig egy életen át kellemetlenkedni.

Férjem szeret nálunk lenni pár napot és azt is szereti, a én is vele vagyok. Csak miatta törekszem megoldásra, különben már rég elengedtem volna.

2023. máj. 13. 08:31
 28/33 anonim ***** válasza:
93%

Ki és mi ő, hogy felnőtteknek osztogat kéretlen tanácsokat? Jár valami klasszikus gyülekezetbe? (Mert akkor a paphoz, lelkészhez kellene fordulni, hogy segítsen rajta, azok se fogják majd pártját egyilyen elvakultságnak )

Esetleg valami szekta, vagy vallási hóbort, mert akkor sajnos egyedül a ti feladatotok leépíteni. Ez pedig földrajzi közelségben szinte lehetetlen.

2023. máj. 13. 08:40
 29/33 anonim ***** válasza:
86%

Ha valaki úgy ad tanácsot, hogy azt nem kérték, az nem tanács, hanem belepofázás, és mindenkit idegesít. Ezt mondd meg a mamának. Lehetőségek:

1.nem tartod vele a kapcsolatot, akármennyire is fontos a férjednek.

2.ignorálod, ráhagyod a hlyeségeit.

3.beleállsz a konfliktusokba, addig érvelsz ellene, amíg nem bírja, pl kezdheted azzal, hogy ne jöjjön a Bibliával, mert az a kereszténység mitológiája, hit kérdése, egy nem hívőnek ne érveljen vele.

2023. máj. 13. 08:40
 30/33 anonim ***** válasza:
82%

Itt megmondtam volna neki, hogy a TANÁCS nem bántja az egómat, de a kéretlen beleugatás az igen, szóval innentől kezdve befoghatja, és ne is álmodjon róla, hogy a gyereket bármikor látja majd, mert nem.

Lehet perelni nagyszülői láthatásért, nem érdekel, de nem hagyom nála a gyereket.

2023. máj. 13. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!