Orvos meny, nem diplomás anyós és após (még csak jelölt). Az első találkozás során véleményetek szerint ki tart jobban a másiktól?
Nyilván szterotíp baromság, hogy a diplomások lenézik a nem diplomásokat, de akkor is. Itt én vagyok a diplomás, de én is félek kicsit az első találkozótól, páromnak sincs diplomája amúgy. Bár kaptam egy olyan véleményt, hogy inkább az ő szülei fognak itt jobban tartani a dolgoktól.
Ti mit gondoltok erről? Jó tanácsok?
"Nézd csak meg a válaszokat, hogy hányan ugranak bele a diplomás tahó lózungba."
12-es vagyok, és ez nem lózung, hanem maga a valóság. Régen nem tanulhatott akárki. Ma már mindenki szerezni tud egy sajtpapírt. Egyszerűen nem ér már annyit a diploma, és sok diplomás írni-olvasni sem tud rendesen. Ez van. Ja, és mindezt úgy mondom, hogy van diplomám...pontosan azért látom, hogy miféle emberek járnak még a legjobb egyetemekre is.
De ami igazán furcsa - a kérdező írásában keveredik az önteltség és mások lenézése azzal, hogy mégsincs önbizalma, hiszen olyan pasival van, akit igazából úgyszintén lenéz. Vagyis aláválasztott. Miért is? Nincs elég önbizalma egy orvos / akármilyen diplomás pasihoz?
Én amúgy nem aggódnék...orvos mindig kell a családba, orvos menynek mindenki örül szerintem. :)
Hát ha már most így állsz hozzá biztos lesz konfliktus.
Nem írtad volna le ezt a diplomás lenezi a nem diplomast meg hogy mi a te szüleid és az ő szülei foglalkozása ha nem számítana ez neked..
A fiú szülei nyilván tarthatnak attól, hogy nem fogod eléggé becsülni a fiukat, vagy lenézed őket, a szülőket.
Neked gondod lehet, hogy nehogy félreértsenek, sokan egy dokit helyből beképzeltnek tartanak.
Normális embereknél egyik se gond.
Ha a barátod pl eüs akkor akkor nyilván már jobban látják a szülők a ti világotokat a fiuk révén, akkor tuti nem lesz gond.
Ismerek olyat, ahol az orvos leányzónak a saját tanár anyukájával több gondja lett ( a macerás időbeosztás meg nem értése miatt) mint az összes új rokonnal együttvéve .
Mi van?
Nem hiszem, hogy bárki tartana a másiktól azért, mert van/nincs diplomája.
Nekem is van, meg idegen nyelveket is beszélek, az anyósoméknak nincs, de szerintem az égvilágon senkit nem érdekelt ez a dolog találkozás előtt, tekintve, hogy elég megszokott, hogy a mai 20-30-asoknak van diplomája, az idősebbeknek meg nincs.
Szóval magát a kérdést se értem, bevallom, szerintem emiatt aztán senki nem tart a másikkal való találkozástól :D
Ahhoz képest, hogy diplomás vagy, annyi eszed nincs, hogy felesleges baromságokon ne agyalj...
Ezt diplomásként mondom.
Olyan világban élünk, ahol egy fodrász vagy "gyakorlatias" rendőr jobban keres mint egy alkalmazott mérnök vagy tanár.
Ha pedig jó az egzisztenciájuk, akkor senkivel szemben sem lesz kisebbségrendűség érzetük.
Én is orvos meny vagyok értelmiségi családból, a férjeméknél ő az első, nem orvos diplomás. 31 éves vagyunk házasok, 3 felnőtt gyerekünk van.
Ne generáld magadban előre a problémát. Viselkedj természetesen, és a család egészségügyi menedzselését se vállald be, csak annyira, amennyire neked kényelmes (gondolok itt a vaskos mappában lefűzött eü dokumentáció másodvéleményezésére), mert nem lesz vége, és amit mondasz, azt sem feltétlenül hiszik el. Ha megmondod, hogy nem értesz hozzá, akkor lesajnálnak, de szerintem inkább így legyen, legalábbis én azt könnyebben elviselem. Nem is értem, én az ebédlőasztalnál szeretek civilként viselkedni, és én sem ugrok neki a kőműves rokonnak, hogy hallottam, hogy valakinél ferdén rakták a falat és rádőlt és meg is halt. Amikor egy onkológiai kivizsgálás menetében próbáltam segíteni, azt nem fogadták el, pedig ahhoz értek. Hátraléptem, de figyeltem, és nem lett baj, mert jó útra terelődött a beteg. Beavatkoztam volna, ha nem.
Az én szüleim furcsállták eleinte, hogy miért nem az évfolyamtársaim közül választok, de őt megismertve megszerették, becsülik. A pár alkalommal, amikor a nászok találkoztak, anyósom kislányhangon közhelyeket csipogott, rá sem ismertem, apósom pedig apám alacsony termetére és a kopaszságára tett megjegyzéseket.
A férjem szerint az apósom figyelmeztette, hogy majd ki kell szolgálnia engem, annyival jobban fogok keresni, és hogy semmi házimunkát nem fogok majd végezni. Az utóbbival kapcsolatban nem lett igaza, keresni pedig a béremelés óta keresek jól.
Tehát az emberek személyisége válogatja, hogy normálisan fogad-e, vagy elkezd valamilyen módon kompenzálni. Hamar rá lehet jönni, hogy kit mi érdekel, arról kell beszélgetni.
Én egyáltalán nem láttam még jó példát melós vs. orvos kapcsolatra.
Egy helyen láttam ahol működik, ott az orvos férj is és a feleség is diplomás, de egyszerű melósok gyerekei mindketten, ráadásul az orvos férj ott is hagyta az egészségügyet pár év után és vállalkozó lett teljesen más területen.
Többedik generációs "diplomás" embert, én még összejönni sem láttam egyszerű melós család leszármazottal.
Én azt látom, hogy már gimikben kasztosodnak az emberek.
Egy elitgimis mire egyetemre megy, nem is érintkezik csak felületesen a kevésbé tanult réteggel.
Lehet itt ugrani a Mensás kőműves vs. suttyó MTA tag sztorikkal a témára, de ahogy írta valaki suba subával, guba gubával.
Amúgy mi a palid végzettsége?
Ez annyira tipikus hülye liba orvos kérdés, hogy az hihetetlen. 2015ben diplomáztam és már akkor is penis cerebrit kaptam a hozzád hasonló kollegináktól akik azt hiszik, hogy attól, hogy van egy orvosi diplomájuk különlegesebbek, többek, mint mások.
Ennek a kérdésnek fel sem kellene merülnie ha nem lennél orbitálisan sznob.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!