Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A gyereketeknek milyen a...

A gyereketeknek milyen a kapcsolat az anyósotokkal?

Figyelt kérdés

Én már nem tudom mit gondoljak.

Én folyton azt hiszem, hogy nálunk milyen jó. De van úgy hogy azt érzem hogy neki ez csak a sokadik kisunoka és nem is szeretettel gondol rá. Kap tőle vacsit de olyan mintha az csak munka lenne az anyósnak és nem egy "kedves gesztus". Vagy pl azt mondja a gyerekre hogy erőszakos miközbe ha nem is minden kisbaba de a legtőbb biztos is hogy kapálózik vagy pofozkodik egy picikét. És amiért nem megy ki a negatív felfogás a fejemből hogy szerintem nem is a baba az agresszív hanem az anyós. Pl ha valamit el akar venni akkor nem elkéri hanem kiveszi a markából :(

Ami leginkább rossz amúgy hogy én ezt a pofozkodás dolgot a babával azzal tudom legjobban kezelni ha atipikus módon nem reagálok rá. Az anyós meg ráordít.... Szóval persze hagyjuk is hogy amit próbálok mutatni hogy mit szeretnék a gyerekemnek az észre sincs véve mert annyira semmibe van véve hogy még semmibe sincs véve de tényleg ...

Miért kell nekem folyton megkapni hogy ki hány gyereket nevelt már fel.. Meg ki hány éves és miért tudja jobban?

2023. ápr. 18. 01:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21%

Érzelmileg sakkban tartotta szép szavakkal, próbálta magához vonni, saját céljaira felhasználni, amíg a saját felnőtt gyerekei és párja egyre távolodtak tőle.

Szerencsére már átlátja a helyzetet és udvariasan, de megvédi az érdekeit.

2023. ápr. 18. 10:00
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
5-ös jót nevettem:)
2023. ápr. 18. 13:47
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

A lányom a 4. unokája anyósomnak (a másik három unoka a lányától van). Nagyon durva megkülönböztetés van már a terhesség óta ("majd akkor foglalkozik vele, ha megmarad", hosszú ideig vártunk a kislányunkra, nagyon nehezen jött össze, nem is volt egyszerű a terhességem).

A saját lánya az, aki kirekesztettek nagyon sok dologból, én soha nem tettem különbséget az én anyukám és anyósom között, bármikor láthatta, fürdethette, altathatta, nem is engedélynek fogtam fel, hanem egy természetes dolognak.

A legnagyobb baja anyósnak az, hogy a kislányunk rám hasonlít (nekem nem egyszer pedzegette az apasági kérdését is, pedig rajta kívül mindenki látja, hogy nem csak rám hasonlít).

Pár hónapig nem is volt semmi gond, aztán egyre kevesebbet láttuk, majd hónapok teltek el úgy, hogy felénk sem nézett (mi hiába kerestük, hogy mennénk hozzá, mindig volt valami ürügy, többnyire a másik unokákkal töltötte az idejét).

Számomra ő megbukott, de nem csak nagymamaként, hanem anyaként is.

Addig, míg olyan különbséget tud tenni a gyerekei és az unokái között, hogy az ember esze megáll tőle, én nem is szívesen nyitok neki ajtót.

Számtalanszor elmondtuk neki, hogy mi nem pénzt vagy ajándékot kérünk, hanem a szeretetét, de a mi lányunk ennyit sem érdemel.

Nem tudja, oviba vagy bölcsibe jár -e, nem tud alapvető dolgokat róla, előfordult, hogy a másik unoka leselejtezett, vagy elfelejtett dolgait hozta át hozzánk, bezárta a szobába mikor vigyázott rá (nehogy szétpakoljon, a többiek játékaihoz ne nyúljon), simán elmegy az utcán úgy kocsival mellettünk, hogy meg sem áll, csak int, megígéri, hogy jön, aztán elfelejti sokadik alkalommal, stbstb. Nagyon hosszú a lista.

A kislányunk 3 éves. Húsvétkor jött a "mama", egy marék csokit hozott neki, vacsi előtt ki is pakolta, pedig szépen kértük, ilyet ne csináljon. Játszott vele pár percet, közben egyfolytában leszólta mindenért, hasonlította a másik unokákhoz (akik idősebbek).

Este a kislányom megkérdezte, ki volt az, aki itt volt. Mondtam, hogy a mama. Erre az volt a válasza, hogy ő nem szereti a mamát. Ha valamikor megjelenik újra, és megint feszültséget okoz, a fejéhez fogom vágni. Elég volt. Közel 9 éve táncol az idegeimen, az a baja, hogy elvittem a kisfiát, és így már nem őt pénzeli, nem tudja ugraltatni, irányítani. Mikor meghalt anyukám, a legfontosabb az volt neki, hogy mindenhol azt hangoztassa, jön segíteni, mert én nem tudom ellátni a családomat. Egyetlen egyszer nem volt felénk. Az elmúlt 2 évben kétszer voltam kórházban, mindkét alkalommal elég komoly műtéten estem át, és mikor látta, hogy nem vagyok jól, akkor közölte, ez az én bajom. De én bejártam hozzá a kórházba (nem a lánya), az egy kötelező dolog volt.

Szóval nálunk elég összetett a helyzet. Én kezdettől fogva tiszteltem és szerettem őt. Soha semmivel nem bántottam meg. De ő ilyen. Nem lehet mit tenni. A kislányom előtt nem mondok semmi rosszat róla, nem szeretném befolyásolni még ilyen kicsinek sem.

De sajnos azt kell mondanom, hogy addig jó, míg nem látjuk. Nem kell a felesleges vita, feszültség, a kislanyomnak sem kell magyarázni, neki miért nincs mamája (elég fájó ez így is. Anyu igazi nagymama volt, sajnos anyósnak csak a lánya gyerekei számítanak. Egyszer meg is mondta, hogy a lánya gyerekei a saját vére....).

2023. ápr. 18. 13:50
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

Érdekes ez az oldal ahol a saját tapasztalatot lepontozzák.

Enyém a 10es válasz. Nekem nincs bajom anyóssal, de mégsem olyan játékos a baba ha ott vagyunk, máshol pedig játszik, legyen akár nagynéniék, dédiék. Le lehet pontozni ezt is, akkor is látszik hogy a gyerek nem ugyanolyan kicsattanó jókedvű mint ott

2023. ápr. 18. 14:41
 15/17 A kérdező kommentje:

Elég borzasztó hogy létezik akár megkülönböztetés hogy kitől van az unoka...

Hát tényleg nem tudom hogy nekem hány unokám lesz ha megérem viszont erre ami velünk van fogok emlékezni sajnos.

2023. ápr. 18. 16:00
 16/17 anonim ***** válasza:
90%
Anyósomnál első unokája a kicsi és odáig van érte. Mindennap beszélnek videócseten. A másfél éves kislányom is mindig nagyon örül, ha meglátja. Nagyon szívesen segít a baba körül és folyamatosan küldözgeti az ajándékokat. Anyukám is nagyon szereti de ő bevallotta, hogy már abszolút nincs türelme a kicsihez. Elég stresszes munkája van (szociális munkás), ahol sok szomorú történetet is látott. Én ezt abszolút tiszteletben tartom, neki tíz perc babázás bőven elég. Így az anyósomra szívesen rábízom a kicsit, ha anyámnál vagyunk akkor pedig inkább velem van.
2023. ápr. 18. 18:24
 17/17 anonim ***** válasza:
85%
Jónak mondható.
2023. ápr. 18. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!