Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért utálják az anyósok...

Miért utálják az anyósok eredendően a menyüket? Van bennük egy indokolatlan utálat.A világ legjobb nője se lenne elég jó.Leuralni,lenézni akarják, megtürt személyként gondolnak rá, még akkor is,ha a nő jóval képzettebb,szebb,gazdagabb a fiuknál.

Figyelt kérdés
Sok nővel dolgozom nap, mint nap,anyósokkal is. Ilyen indokokat hallok,hogy a lány nem elég szép, vagy túl sok ruhája van,vagy szerintük nem a legolcsóbb csempét választotta a konyhába....stb. mind olyan dolgok amikhez semmi közük. Az a lány pl. aki nem volt szépnek minősítve, százszor igényesebb pl. mint az itélkező anyós pocakos, kopasz, fogatlan, gombás körmű fia.
2023. márc. 15. 00:00
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
77%
#17 Hasonló volt velem is még régebben. Nagyon szép vékony voltam, anyós enyhén elhízott, nem is titkolta, hogy ez őt zavarja. Emellett állandóan tömni akarta belém a kaját. Nem szoktam reggelizni, ő ezt nem fogadta el, mert hogy reggelizni muszáj! Ebédre is keveset szoktam enni, ha ő ott volt, akkor kötelező volt a leves + második. Vacsorára is tömte volna belém a nehéz, zsíros kajákat, amiket ő evett. Többnyire ki tudtam bújni a túlzabáltatás alól, de azért itt a lényeg az, hogy a saját önbizalomhiánya miatt nem tudott egy nála fiatalabb és vékonyabb nőt megtűrni a családban.
2023. márc. 15. 07:40
 22/37 anonim ***** válasza:
12%
#18 Tényleg le lettél pontozva, pedig szerintem igazad van. Tőlem ment a zöld pipa!
2023. márc. 15. 07:42
 23/37 anonim ***** válasza:
11%
"Miért utálják a menyek eredendően az anyósukat? Van bennük egy indokolatlan utálat.A világ legjobb anyósa se lenne elég jó.Leuralni,lenézni akarják, megtürt személyként gondolnak rá..."
2023. márc. 15. 07:46
 24/37 anonim ***** válasza:
84%
Sokszor nagyon nehéz elviselni, valahogyan mindig megpróbál felém kerekedni. Pl valami miatt vérvételre kellett mennem és ő elmagyarázta nekem, hogy hogyan fognak vért venni, hogy majd ott a könyékhajlatból szoktak venni pár kémcsőnyi vért... a probléma csak az, hogy 10 éve dolgozom az egészségügyben, felsőfokú eü. végzettségem van. Hát erre most mit lehet szólni? Én ráhagyom és kész. Totál hülyének néz.
2023. márc. 15. 07:55
 25/37 anonim ***** válasza:
77%
#24 Mondjuk erre pont azt lehetne szólni, hogy "Kedves Anyós, 10 éve dolgozom az egészségügyben, felsőfokú eü. végzettségem van..."
2023. márc. 15. 08:26
 26/37 anonim ***** válasza:
11%

25-ös, de miért kell ezt egyből felvenni és rosszindulatnak tartani, meg azt hinni, hogy hülyének nézi őt az anyós?

Lehet, hogy ő szimplán azt gondolta, így megy és megosztotta a menyével, minden hátsó gondolat nélkül, csak hogy beszélgessen vele. Na, erre mondom, hogy a menyek meg automatikusan a rosszat látják bele az anyósuk minden szavára, pedig lehet, hogy semmi ilyen nem volt benne.

2023. márc. 15. 08:36
 27/37 anonim ***** válasza:
93%
#26 Abban, amit leírtam, mint lehetséges válasz, hol jelenik meg a rosszindulat és hülyének nézés? A válaszom pusztán tények közlését tartalmazza. Szóval magyarázd el kérlek.
2023. márc. 15. 09:05
 28/37 anonim ***** válasza:
90%

Azok az anyósok csinálják, akik rá vannak gyógyulva a fiukra. És sajnos ez valamiért ilyen fiúsanya betegség, hogy belebolondulnak a kicsi fiacskájukba, aki az életük értelme, őket a legjobban szereti, ők pedig a falatot is megrágják helyette. Nem minden fiús anya ilyen, és előfordul lánygyerekkel is, de a fiús anyák között magasan felülreprezentált, tipikus. Nem tudom, miért. Én is arra tippelek, hogy a gyerek az életükben az egyetlen olyan férfi, aki igazán szereti őket, csak ugye egy szülő-gyerek kapcsolatból nem kéne párkapcsolatpótlékot csinálni.

Az én anyósomnál nem is az utálat szót használnám.

Alapból volt némi féltékenység, hogy a fia engem puszil meg, velem tölt időt.

Aztán voltak elvárások, hogy a fiának minden olyat adjak meg, amire őszerinte szüksége van. Pl. szedjem ki neki az ételt, melegítsem meg és rakjam elé, mintha nem lenne keze, mert a fiának úgy kényelmes, ő ezt megadta neki, és ha én nem tenném, az biztos rossz lenne szegénynek. Hogy ezzel a teherrel éljen, hogy ki kell szednie magának a kaját... (spoiler: magának szed, nem halt meg tőle. A levegőt is egyedül veszi.)

És volt szomorúság, mikor a fia elköltözött tőle, hogy velem éljen.

Szóval nem alapvetően felém, mint személyiség felé irányuló utálatról volt szó, hanem a fia "elvesztése"felett érzett fájdalomról. Persze adja magát, hogy emiatt rám vonatkozóan szaporodjanak meg benne a tüskék, mivel az egészet én "okoztam".

Felszínes jó kapcsolatot ápolunk egyébként, de egyértelmű, hogy még mindig nem dolgozta fel, hogy a fia és az unokája életébe masszív beleszólásom van, én pedig örülnék, ha nem ragaszkodna még mindig görcsösen ahhoz, hogy itt "gondoskodni" kell, és azt egyedül ő tud.

Van egy fiam, remélem én nem bolondulok meg. Egyelőre úgy tűnik, nem fogok, mert már most jóval több önállóságot várok el tőle, mint az anyósom.

2023. márc. 15. 09:10
 29/37 anonim ***** válasza:
92%
#28 Így van. Nagyon szépen és érthetően leírtad az egész mechanizmusát.
2023. márc. 15. 09:15
 30/37 Metionin ***** válasza:
88%
Szerintem ehhez kell egy bizonyos személyiség, az én anyósom pl. eredendően ilyen természet, hogy csak azt fogadja el, akit le tud uralni, a férje is egy papucs és a gyerekeit is irányítaná felnőttként is, ha tudná. A saját anyukája mondta, hogy mindig ilyen volt, már egész fiatal korában is.
2023. márc. 15. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!