Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Folyamatos eltávolodás anyósék...

Folyamatos eltávolodás anyóséktól. Vélemények?

Figyelt kérdés

Már egy ideje eléggé érezhető, hogy nem én vagyok a kedvenc vejük. De nagyon érdekesen alakult ez a történet: mikor összejöttünk a Feleségemmel, nagyon jó kapcsolatom volt anyóssal és apóssal. Apóssal közös érdeklődési kör stb., és anyóssal is jól ki lehetett jönni.

Aztán szépen lassan kezdődtek a problémák. Sógornőmék visszaköltöztek a szülői házba, és a másik vejükkel kapcsolatban az elmondás alapján nem nagyon volt közös érdeklődés. De hogy ne essen rosszul ez a sógornőmnek, apósom a hétvégi látogatásoknál elkezdte mellőzni a kézfogást és a beszélgetést velem. Tudomásul vettem, nem erőltettem a dolgokat.

Mikor mi is odaköltöztünk pár hónapra (lakás felújítás, kisbaba, ők hívtak meg minket, hogy ne albira költsük a pénzünket, mert volt bőven mire költeni a felújítás alatt), akkor rohamvást romlott a kapcsolat köztem és após között. Itt már egyértelműen tudtomra lett adva, hogy nem én vagyok a kedvenc vejük...

Most hétvégén Anyósom is ellenem fordult. A sztori: voltunk látogatóban, sógornőmék a gyerekekkel még mindig ott laknak. Tudni kell, hogy a Gyermekem unokatestvére elég durván szokott játszani. Volt nem egyszer, hogy megverte, fellökte a lányomat. Hétvégén is, állunk a nappaliba, anyós és én, meg a gyerekek. Az unokatesó hisztiből erősen meglökte a lányomat és közben rákiabált. Erre a Gyerek sírva fakad, Anyuka kell Neki, szólok a Feleségemnek, megkérdezi mi történt: mondom, hogy félre lökték... fél perc se telik el, apósom megkérdezi anyósomat, hogy mi történt. Anyósom mondja: semmi, csak elsétáltak egymás mellett. Ezt Apósom se hitte nagyon el.

Nos innentől kezdve ő is érdekesen viselkedik velem. Csak mert nem tusoltam el, ami történt. A hab a tortán, indulás előtt Feleségem mindenki előtt megkérdezte az unokatesót, hogy miért lökdösődött. (Teljesen normális stílusban, nem is volt ebből semmi balhé!) És hát az unokatesó mindenki előtt elmondta, hogy fáradt és nyűgös volt és a kislány az útjában állt... vagyis beismerte a történteket. Így mindenki előtt tisztázódott a történet, és kiderült, hogy melyikünk is hazudott.

Csak kicsit sajnálom, hogy ennyire fordítottan zajlik az egész kapcsolat. Amilyen jól indult, most olyan rossz lett a kapcsolatom velük. Pedig az esetek többségében fordítva szokott lenni, és az idő múlásával közelebb kerülnek egymáshoz.

2023. jan. 10. 08:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

"De hogy ne essen rosszul ez a sógornőmnek, apósom a hétvégi látogatásoknál elkezdte mellőzni a kézfogást és a beszélgetést velem. Tudomásul vettem, nem erőltettem a dolgokat."

🤦‍♀️

2023. jan. 10. 08:36
 2/11 A kérdező kommentje:
lehet, hogy csak kifogás volt, nem tudom. sokadik alkalom után Feleségem négyszemközt megkérdezte a szüleit, hogy mi a problémájuk velem. ez volt a válasz...
2023. jan. 10. 08:41
 3/11 anonim ***** válasza:
97%

És ti még ezek után, viszitek a gyereket oda?

Tudod, ki menne! Egyszer lökné fel a gyerekemet, mennék is haza a fenébe. Mivel felpofozni más gyerekét nem lehet vagy megnevelni más megoldás nincs. Főleg ha a nagyszülők is ilyen idióták.

2023. jan. 10. 08:46
 4/11 Shora ***** válasza:
97%
Lakva ismeri meg az ember a másikat a legjobban…ez így van az anyós meg az apósokkal is :D Szerintem jobban jártok ha távolról ritka látogatással szeretitek egymást, lehet ez lesz mindenkinek a legjobb. Az én szüleimnek is ez a módszer vállt be egy idő után… bár megértem őket is miért tették :)
2023. jan. 10. 08:59
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
Ha csak azért utáltak ki teged, hogy a másik vej ne érezze rosszul magát, akkor nem tudsz velük mit tenni, roppant gyerekes banda.
2023. jan. 10. 09:08
 6/11 anonim ***** válasza:
97%
Jesszus... nem semmi emberek. Egyébként az én anyósom is az elején nagyon aranyos volt, mára viszont már a falra mászok a húzásaitól. Férjem meg nem hiszi el, mert anyuka "csak jót akart".... Nem tudom, hogy idővel miért változnak meg. Gondolom már nem tudják tovább viselni az álarcot.
2023. jan. 10. 09:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A sógornődék bekeverték a xart, sajnos ez van!

Én hanyagolnám a családdal való találkozást.

2023. jan. 10. 09:37
 8/11 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg nem megváltoztak, csak most mutatták ki a foguk fehérjét.

Azért nekem az is fura, hogy az unokatesó fellöki a lányodat, és erre senki nem szól semmit, mert hogy más gyerekét nem neveljük... miért is? Ez nem egy random játszótér, ez egy család! Alap, hogy rászólok és megkérdezem, ezt miért csinálta és kérjen bocsánatot. Szerintem nálatok több gond is lehet a háttérben, csak nem látjátok a fától az erdőt, mint itt a gyerekek eseténél is látszik.

Ne menjetek olyan sűrűn, ha nem látnak szívesen.

2023. jan. 10. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:
92%
8-as! Azért írtam: a szülők nem nevelik, a kérdező meg nem pofozhatja fel anna ellenére sem, hogy már többször megtörtént ez, akkor miért kéne odamenni?
2023. jan. 10. 10:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után tudod ki járkálna oda. Lenéznek, mellőznek, a gyerekeddel nem bánnak szépen. Kell még indok hogy hanyagoljátok a látogatást?
2023. jan. 10. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!