Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miért ilyen az...

Szerintetek miért ilyen az anyósom?

Figyelt kérdés

10 éve vagyok együtt a párommal, aki 6 éve a feleségem. Anyósomnak kezdettől volt olyan szurkapiszka megjegyzései, ami nekem nagyon nem tetszettek. Régimódi, falusi begyöpesedett gondolkodású vénasszony, nagy vonalakban ennyi, az, hogy fideszes is, csak hab a tortán. Szóval nagyon undok, nagyon nem kell semmit csinalni, hogy belém kössön, valami kis apró genyóskodással. Jön sokszor a politikával, hogy ez a kormány mennyi pzt ad a családoknak... Sajnos sokszor rájöttem, hogy végtelenül egyszerű ember, és szimplán nem bírja a fajtám, egyetemi diploma jó állás, és, hogy 25 évesen már lakasom és autóm volt.

Jelenleg 1 gyerekünk van, 100 nm es lakásban élünk, garázs nyaraló van és olyan autót válszthatunk amilyet akarunk, de akkor is xar ember leszek neki... Hozzá kell tegyem, lakás vásárlásnál 10% ot tudtak adni több nem volt nekik.... en meg saját lakásom áldoztam fel nagyobb lakás vásárlására. Imádom a feleségem és a gyermekünket.

Nem értem milyen hibát követtem el, amiért nem képes normális lenni, csak egy városi zsivány vagyok neki... Tudom nem kéne ezzel foglalkozni, de a házassággal őket is behoztam a családunkba... A másik, hogy páron elvárja, hogy menjek ki hozzájuk én is hétvegente, ahol mindig igyekszik valami apró "meglepetést" okozni drága anyósom. Kissé már unalmas és szeretném lekezelni már ezt.... Van hasonló tapasztalatod a leírtakkal? Ha igen, hogyan kezelted?

2023. jan. 3. 15:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem tudom, nekem az a fura, hogy a feleséged elvárja hogy menjél... Nem értem, neki nem esik rosszul, nem zavarja, hogy az anyja így viselkedik veled? Vagy észre sem veszi talán? Beszéltetek már erről?

Szerintem ez a kényszeríté, hogy menj, és a folyamatos nyelés a részedről hosszú távon veszekedéshez fog vezetni közöttetek a pároddal.

Egyébként szerintem buta és irigy az anyós, de a feleségednek kéne rászolnia az anyjára és kiállnia melletted, ha azt akarja, hogy ott legyél. Nem azért mert te nem tudsz kiállni magadért, hanem mert vagy annyira illedelmes, hogy nem fogsz az anyjával összeveszni.

Hozzáteszem, oké, hogy nagyon szereted, meg gyerek is van, de össze vagytok nőve? Nálunk is van gyerek, de van saját életünk, meg programjaink is, nekem sok lenne minden hétvégén menni, szóval azt lehetne még esetleg tenni, hogy valahogy ritkítjátok a látogatásokat.

2023. jan. 3. 17:04
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Igen, ismerős a szitu!

Én is akármit csinálok, sosem voltam és már nem is leszek anyósék kedvence.

Ezzel csak egyet tehetsz: elfogadod!!!

Én is ignorálom és minimálisra szűkítettem a velük való kapcsolatot, miután évekig pedáloztam feleslegesen, közös téma sincs, teljesen és mindenben különbözünk, meguntam és rájuk hagytam, azóta nem izgatnak és közömbössé váltak.

Sajnos mást nem tehetsz: vagy megszoksz, vagy megszöksz!

De az a lényeg, hogy legyenek tőletek minél messzebb és ti meg éljetek boldogan!!

2023. jan. 3. 17:33
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Mert buta...
2023. jan. 3. 17:36
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Siman kerülni kell, mas ember teljesen ennyi.
2023. jan. 3. 17:51
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is mese, túl sok benne az ide nem vágó, de legalább totál fölöslegesen dicsekvő mesés rizsa. Szerintem a kérdező olvasta a rengeteg ugyanilyen női kérdést (azoknak is azt tanácsoltuk, hogy ne menjen az anyósához, meg hogy bírálja felül a házasságát, mert a férje nem szereti), hát gondolta,most ír egy ugyanilyet férfiban, megnézi, mi lesz a különbség. Hát a megoldásban nem lesz különbség, de ez még bizarrabbul hangzik, hogy egy feleség elvárja a férjtől, hogy menjen el megaláztatni magát, és az meg is teszi. És nem, a házassággal nem automatikusan visszük be a házastárs családját a házasságba, csak akkor, ha azok érdemesek a rokon-ságra.
2023. jan. 3. 18:44
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is kamu, a férjeknek inkább tetszelegni szoktak az anyósok, nem piszkálódni.
2023. jan. 4. 11:33
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

16-os nem biztos. Én sem csípem a vejem. Ezt ő is tudja, mert megmondtam neki. Ahogy azt is megmondtam, hogy mit nem szeretek benne. Egyszer ezt megbeszéltük, és kész. És megegyeztünk, hogy én nem piszkálom, ha ő nem nagyképüsködik. A bibi az, hogy a férjemmel még rosszabb viszonyban vannak, és én vagyok köztük az ütköző. Mert ha rájuk hagyom, akkor sosem látok a lányom, sem az unokáim. Róluk pedig nem vagyok hajlandó lemondani. Inkább elviselem a vejem. Ezt ő úgy értékelte, hogy megkedveltem. Rá is kérdezett. Mondtam neki, hogy erről nincs szó, csak lányom, és az unokáim annál fontosabbak nekem, mint a beszólogatás, meg a veszekedés.

Ettől függetlenül egy család vagyunk, akár tetszik, akár nem. Ezért, mikor covidos lett, és karanténban voltak a lányommal, én vittem nekik ételt, meg gyógyszert. Mikor pénz kell, utalok. Mikor látom, hogy valami kell a kicsiknek, megveszem, és eljuttatom. Ez független attól, hogy kedvelem-e a vejem, vagy sem. Attól még viselkedni lehet. Elvégre elvileg felnőttek vagyunk.

2023. jan. 4. 17:13
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

"Hozzá kell tegyem, lakás vásárlásnál 10% ot tudtak adni több nem volt nekik.... en meg saját lakásom áldoztam fel nagyobb lakás vásárlására."

És ez így is van rendjén, még a 10%-ot sem voltak kötelesek adni.

Te meg ha családod akarsz, akkor igen, ha nincs más út akkor a saját lakásod " áldozod fel", vagy ha nincs több lakásra pénzed és családra , akkor nem nősülsz, nem lesz gyereked.

2023. jan. 8. 07:27
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

"Hozzá kell tegyem, lakás vásárlásnál 10% ot tudtak adni több nem volt nekik.... en meg saját lakásom áldoztam fel nagyobb lakás vásárlására."

Nem, kedves kérdező. A saját lakásodat te nem "áldoztad fel", hanem beleforgattad egy nagyobb, szintén saját lakás vásárlásába. Aki itt bármit is feláldozott, az pont anyósék, akik a ti lakásotok 10%-át kifizették nektek. Kicsit el vagy tévedve. Lehet, hogy anyósodnak pont abból van elege, hogy elvárnál mindenfélét, miközben ha te veszel magatoknak valamit, te már áldozatot hozol. Szerintem nézz magadba.

2023. jan. 8. 08:42
 20/20 A kérdező kommentje:
#19 Jól érzed magad? Nagyon kiforgattad a szavaim. Itt arról volt szó, hogy a nagy lakást meg tudtam volna venni, de a nejem ragaszkodott ahhoz, hogy az ő megtakarítása és szülei oldaláról is legyen beleadva. Így ők adtak mindösszesen 10 %-ot plusz nejem nagyjából 10 %-ot így a nejemnek lett 50 % os tulajdoni része egy 100 nm es lakasnak. Szerinted én vagyok az inkorrekt? Én az ellenkezőjét látom... A garázshoz meg egy fillért nem adtak, az is 50-50%-ban tuljdoni részt képez... Nem is értelek komolyan mondom.... Soha nem volt elvárásom velük és nem is lesz eztán sem.
2023. jan. 8. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!