Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehet abból konfliktus, ha...

Lehet abból konfliktus, ha leendő anyosomék kutyája hozzánk nem jöhet, mert én nem szeretem a kutyákat?

Figyelt kérdés

Összeköltözést tervezünk a párommal, igazából jóban vannak az édesanyjával, de azért annyira mégsem, mert az anyja újra férjhez ment és ott lett még két gyermek, akik a párom féltestvérei, de ő igazából mindig kívülállónak érezte magát ott. Ott van egy kutya (szobakutya).

Lehet ebből baj, ha hozzánk a kutya nem jöhet, mert én nem szeretem a kutyákat? A lakás, ahova költözünk, az enyém, ráadásul lesz cica is, mert a párom cicát tart.

2022. dec. 8. 23:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
86%
Már miért kellene? A többségük, pláne a padlócirkálók 99 százaléka neveletlen, agresszív. Nem kötelességem más állatot "elviselni mint amiről úgy döntöttem hogy magamhoz veszem. A kutya meg nem gyerek, ne hurcolják a a nyakamra. Jó hogy nem hozzák az akváriumot is...
2022. dec. 9. 09:23
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet belőle konfliktus.

A mi családunkban is van olyan, aki nem érti meg, hogy baromira nem illik más házába vinni a kutyát. Meg sem kérdezi, csak viszi. A szüleinél már mindent tönkretett a kutya, ki is tiltották, akkor jött az, hogy ha nem viheti a kutyát, akkor nem megy és nem láthatják az unokát. Mert neki a kutya is a gyereke.

És nem lehet megmagyarázni, étterembe, mindenhova viszi. A nagy családi rendezvényekre is, de meg sem kérdi, hozhatja-e, csak hozza a ráadásul tök neveletlen, mindenkire ugráló, mindent szétrágó kutyát. A házigazda meg nem mer szólni...

2022. dec. 9. 09:52
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ilyet és is ismerek. a kutya neki az első, utána ő maga, majd úgy a gyereke ...
2022. dec. 9. 09:54
 24/41 anonim ***** válasza:
18%
#21: Mert a kérdező macskája olyan jól nevelt lehet. Ne gyártsunk történeteket egy másik válasz alapján... Akár az a kutya lehet teljesen jól nevelt is.
2022. dec. 9. 10:07
 25/41 anonim ***** válasza:
92%

24-es, tök mindegy, hogy kutya vagy macska és jól nevelt-e vagy sem, alap, hogy háziállatot nem viszünk más otthonába. Nehogy már még a házigazdának kelljen szabadkozni, miért nem akarja beengedni más állatát.

Nekünk is szobamacskánk van, soha eszembe nem jutott, hogy valakihez magammal kéne vinnem.

2022. dec. 9. 10:10
 26/41 anonim ***** válasza:
73%
": Mert a kérdező macskája olyan jól nevelt lehet" Te is kutyabu.zi vagy mi? Aki azt hiszi neki mindent lehet. Tök mindegy milyen a kérdező macskája, az az ő állata, akit ő vitt haza. Ettől nem köteles másét elviselni. Piszok nagy pofátlanság álltot vinni más nyakára.
2022. dec. 9. 10:12
 27/41 anonim ***** válasza:
29%

#25,26: Tök mindegy, ezért mondtam, hogy nem kell mesét kreálni hozzá légből kapott feltételezésekből.

Nem köteles elviselni, de akinek van egy benti állata az tudja mivel jár és tud ennyire szolidáris lenni, ha akar. Ha nem, akkor nyilván az ő dolga, vállalja ennek a következményeit, akár a konfliktust. De előre készülni rá, hogy majd jól összeveszünk ezen, az egy másik szint. És igazából nem az állaton múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy már csak azért is ellenszenvesek vagyunk egymással. Az igazi jó magyar anyós-meny viszony ez, nem a kutya a lényeg.

Azt már nem is tudom, honnan jött, hogy kutyab/zi lennék. Se kutyám, se macskám nincs. Ellenben mindegyikkel találkozom lakásban...

2022. dec. 9. 10:20
 28/41 anonim ***** válasza:
62%
Neked NEM mindegy, hisz itt kötözködsz. És nem , nem kell "szolidárisnak" lenni azzal aki pofátlan, akár van állata, akár nem.
2022. dec. 9. 10:25
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Előfordulhat, igen. Ennél nevetségesebb dolgokon is képesek megsértődni emberek.

Engem nem zavarna, hogy esetleg megsértődik, akkor se engedném a helyedben.

2022. dec. 9. 10:25
 30/41 anonim ***** válasza:
67%

"Nem köteles elviselni, de akinek van egy benti állata az tudja mivel jár és tud ennyire szolidáris lenni, ha akar."

Ne haragudj már, de miért annak kellene szolidárisnak lenni, akor otthon van? Komolyan nem értem. Legyen az anyós szolidáris vagy szimplán értelmes, és fogja fel, amit az emberek 95%-nak sikerül, hogy nem viszünk háziállatot senkihez. Ez alap. Az, hogy elviseljük más állatát, nem.

Én már azt sem értem, hogy merülhet fel egyáltalán, hogy anyós vinni akarja a kutyáját. Max. úgy, hogy bunkó és nem fogja fel, hogy ez illetlenség. De én meg erre azt mondom, nem kell elviselni más pofátlanságát semmiféle szolidaritásból, nehogy már mindenkinek elnézzük a bunkóságot, akkor csupa bunkó lenne mindenhol, mert sehol nem mondanak neki nemet.

2022. dec. 9. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!