Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom a lányom születésnapjá...

Anyósom a lányom születésnapjára szeretne jönni?

Figyelt kérdés
Anyósomék másik országban laknak. Nemsokára három éves lesz a lányunk (tehát első szülinap, amiből talán kicsit fel is fog valamit). Anyósom közölte, hogy akkor meglátogat minket akkor. Én ezt egyáltalán nem szeretném, szeretném ha ezen a napon csak magunk lehetnénk, nem kéne senkihez alkalmazkodni, senki szövegét hallgatni, hanem jól éreznénk magunkat csak mi négyen. Férjem ezt nem érti, mi a bajom. Anyóssal nem felhőtlen a viszony és eléggé fárasztó számomra, nem akarom, hogy idejöjjön és elrontsa a meghitt ünneplést. Mondtam, hogy jöjjön egy hétre rá (mert nyilván ha jön akkor rögtön több napra,nem pár órára). Szerintetek gonosz vagyok, hogy ilyet mondok?
2022. okt. 23. 21:01
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
28%

Hogy itt mindenki milyen szent asszony és mennyire törekszik a jó viszonyra az anyóssal?

Nahát...

Agyasok! Anyós nem beugrik aznap a szülinapra, hanem becuccol napokra, mert másik országban lakik.

A férj egy gyökér, ha nem érti meg, hogy a korábbi nem felhőtlen viszony után, a feleség nem akar több napra egy kellemetlen alakot.

A másik gyökér az anyós, hogy bejelenti ő aztán megy, ha alkalmas, ha nem. Igazi gyöngyszem!

Bezzeg ti, milyen higgadt felnőtt módon és szeretettel várnátok, na persze. :D

2022. okt. 23. 22:56
 22/41 Darius- ***** válasza:
72%
Menjen csak el. Ha majd nem viselkedik megfeleloen, kirakod.
2022. okt. 23. 23:05
 23/41 anonim ***** válasza:
77%
Megértem az érzéseid, hasonlóan vagyok én is. Egy ideje vagy ignorál vagy leszól, pedig előtte jóban voltunk. Nemsokára lesz a lányunk születésnapja és ugyanezen agyalok én is. Jobb lenne nélküle, felhőtlenül tudnék örülni a gyereknek. A férjem is egyetért velem, őt is feszélyezi a szülei viselkedése, ezért külön nem hívjuk őket, de ha szólnak, akkor szívesen látjuk. Sajnos itt bejátszik már korábbi tapasztalat is, így jót nem várok tőle. A gyerek se szeretne velük lenni, de tiltani nem fogjuk, hátha sikerül változtatni a helyzeten.
2022. okt. 23. 23:33
 24/41 anonim ***** válasza:
87%
Egy ilyen történetben már voltam én a gyerek anno. Ha jót akarsz a sajátodnak, akkor nem a saját akaratodat erőlteted rá mindenkire, hanem szépen elfogadod, hogy a gyereknek az anyósod egy nagyi.
2022. okt. 23. 23:44
 25/41 anonim ***** válasza:
31%
Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek szereti azt a nagyit, a nyomulós, negédes, de valójában a mások érzésein átgázoló, másokat leuralni akaró nagyik ellen a gyermeki ösztön is tiltakozik. Nem véletlenül utálja a menye, oka van rá.
2022. okt. 23. 23:52
 26/41 anonim ***** válasza:
76%

Ha a gyerekkel szépen viselkedik, akkor nincs hozzá jogod, hogy megtagadd a gyerekedtől a nagyszülei társaságát.Anya vagy, feleség vagy, ideje felnőni.

Senkit nem érdekelsz, a gyereked érdekeit kell szemelőtt tartani, hogy jó viszonya legyen a nagyszülőkkel.A férjedért is minimum megteheted ezt, hogy elviseled az anyját.

Tudom, tudom, majd mindjárt jön a szöveg, hogy drogos, bűnöző és alkoholista az anyósod, aki a gyereken nyomja el a cigicsikket, káromkodik és kiabál, emellett ciánnal eteti a gyereket.

2022. okt. 24. 00:41
 27/41 anonim ***** válasza:
31%
Én utáltam mindenkit, hogy tönkreteszik a szülinapomat. Szülők, tesó, ennyi. Ha rólam szól, maradjanak otthon és hagyjanak békén.
2022. okt. 24. 01:24
 28/41 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező gondolom a te anyád is egy héttel később köszönti az unokát ugye?
2022. okt. 24. 06:08
 29/41 A kérdező kommentje:
Az én szüleim is távol élnek és őket is megkértem, hogy ne jöjjenek. Anyósom nemrég volt itt két hetet(!!) és nem akarom, hogy másfél hónapra rá újra itt legyen minimum egy hetet, mert borzalmasan fárasztó és nincs tekintettel a kéréseimre, a hátam mögött megcsinálja amit megkérek ne tegyen. Pár havonta elég ez. Szerintem itt sokan nem tudják milyen az, hogy ha jön anyós, akkor minimum egy hétre beköltözik és nem tudod kikerülni se. Nem szeretném azt a hangulatot itthon a szülinapkor, ami most volt múltkor.
2022. okt. 24. 07:25
 30/41 anonim ***** válasza:
85%
De sokan tudják, milyen ez. Csak sokan kommunikálni is tudnak, van annyi érzelmi tartalékuk, hogy fegyverarzenállal állnak az élet adta konfliktus elé.
2022. okt. 24. 07:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!