Hogyan kezeljem ? Sajnos én is túlzottan igazságérzetű vagyok.
Feleségemmel mindketten 31 évesek vagyunk. Az en szüleim külföldön élnek, onnan származom, viszont Magyarországon van munkahelyem. Eddig albérletben éltünk, azonban építkezés miatt már nem kötöttünk újabb egy éves szerződést, mivel december végére kész lesz a lakásunk, a szerződés pedig szeptemberben járt le.
Úgy alakult, hogy feleségem szüleihez költöztünk erre a pár hónapra. Tudni kell, hogy egy óriási, 2 szintes házuk van, igy kvázi csak a konyha a közös hely, fent minden van nekünk, fürdő WC szoba. A házban szintén fent él a feleségem bátyja aki 35 éves, sosem lakott külön, itt élősködik, ha épp nem dolgozik akkor héderel.
Mi hétfőtől péntekig dolgozunk majd az ügyes bajos dolgainkat rendezzük. Eljarunk sportolni, ide-oda. Hétvégente egy egy alkalommal a kerti munkában segítek, meg a mi részünket és a közöseket felmossuk felporszivozzuk és magunk után összepakolunk.
Feleségem testvére semmit sem csinál otthon. Szó szerint.
Nekünk mindenért szólnak, hogy ha sok a kerti zöldhulladék. Ha merek szólni hogy segítsen vagy csinálja meg most a sógorom akkor ,, oke akkor közösen csináljatok meg " aztán mindig én csinálom meg mert ha nem akkor mi hallgatjuk, hogy anyósom csinálja.
Bármit szólok vagy mondok az mindig negatív hangzású. Bármit veszünk mindent el kell dugni, mert sógorom megeszi, megissza. Ajándékba vettünk 2 üveg whiskyt és egy tábla csokit tegnap, majd ma vittük volna el és nincs meg.
Apósom valasza: dugjatok el jobban, mert megtalalja.
Ez tegnap este történt, nyilván paprikás volt a hangulatom, szóval mindenért ugrottam.
Lehoztunk egy zsák rossz ruhát, amit nem akarunk vinni a lakásba, apósom kérdése: na költöztök?
Ezután anyósom beszélgetése, hogy szeretne egy telefont ami ilyen-olyan mire mondtam neki, hogy szerintem ne azt vegye meg, mivel felesleges, nem használja ki, csak netezésre inkább vegyen egy újat, ugyanannyiért azzal jobban jár.
Válasz: nem csak netezek jó??
Utána már hallottam hogy én milyen sza...házi vagyok, hogy én hogy beszélek, azóta megy a pofavágás.
Nem értem mit tehetnék..
Ja és ha hétfőtől péntekig munka utan elmegyunk valahova akkor az is baj. Tudni illik anyósom itthon ül, az a munkaja, hogy itthon van és a vállalkozásban utal és takarit. Legtöbbször délután, mikor már itthon vagyunk, hogy lássuk is. Volt úgy hogy délben hazaertem es konkrétan feküdt, majd 20 perc múlva nekiállt felmosni .
Szoval mindenért mi vagyunk leugatva. Úgy beszél a feleségemmel mint a kutyával ,, k..va anyádat fogd be a pofád ha itt laksz " a sógorom meg egesznap csak döglik.
Sokszor fejunkhoz vágja, hogy csak ő dolgozik, a mi munkánk nem munka, ezert dolgozzunk mi otthon is, megenne minket a retek ( 6 evig kulon laktunk még sem evett meg ) . Ha más beszélgetésben feljon, hogy elkéne menjen dolgozni, válasz: nem véletlenül nem dolgozom hát le vagyok százalekolva, nem bírnám.
Hogyan veszeljem át ezt a pár hónapot?? Ne szóljak hozzájuk, hunyaszkodjak meg, vagy mi ??
10!
Nyilvánvalóan a második opció a valóság.
Szeretnék sorban reagálni.
1. Válaszoló köszönöm a korrekt hsz-t
2. Válaszoló neked is köszönöm a korrekt hsz-t.
3. Köszönöm a válaszod, nem különösen érdekel sógorom, inkább az amiket csinál. Nem szeretnék bosszút állni.
4. Én nem gondolom magam tökéletesnek de úgy gondolom a munkám után a szabadidőmben jogom van azt csinálni amit szeretnék úgy hogy mellette segítek itthon. Nem itta meg. Reggel vettük. Az egyiket felbontotta este és beleivott a másikat elvitte a haverjához és ott ittak belőle. Az egyiket megtaláltam bontottan a másikat elvitte. Ő mondta. A csokit nem tudom mi lett vele..
5. Tudom hogy alap de nem csak magunk után hanem a sógorom után is én takarítok. Ezzel sincs bajom de ha elmegyek akkor ne ezt hallgassam hogy nincs kitakaritva mikor mindig én ganézok ő meg egyszer sem. Koránt sem gondolom magam tökéletesnek de ez a véleményem.
6. Lakhato állapotú lenne, de a bútorokat nem hozták még hiszen nem fejeztük még be a munkát ami koszol.
9. Neked is köszönöm. Lehet ez lenne a megoldás..
12. Neked is hálás köszönet.
Úgy látom a whisky téma lett a legjobban kiragadva. Ez már nem az első ilyen. Ajándékba veszünk vagy kapunk valamit és nem az agyban szeretném tárolni annak lábakél. Többször szóltam már. Ezt a két üveg italt is felraktam a szekrény tetejére de képes volt létrát hozni és leszedni. Az egyiket megbontani inni belőle itthon a másikat buliba vinni. Mindezt szó nélkül. Nem az értéke zavar hanem az egész úgy ahogy van. Ha elkeri neki adom egyébként..
Szar ügy, de sokat nem tudsz tenni, mivel a családi berendezkedésüket nem tudod megváltoztatni.
Ti decemberben elköltöztök - remélhetőleg az építő tartja a határidőt - és tojhattok a sógorba meg az egész rendszerükbe, az anyósék viszont ihatják a levét hosszútávon a nevelésüknek.
Én a maradék 2 hónapot féllábon állva is kibírnám, de én egy építkezés következtében úgy legatyásodtam, hogy minden fillér számít.
Piát, csokit, pénzt elzárni valami tuti helyre, vagy az ajándékba szántat útközben megvenni, a pénzt számlán tartani.
Anyóssal-apóssal hűvös udvariasság, amit kérnek megtenni (ezzel fizettek nekik) a sógort ignorálni, levegőnek nézni.
Van még a költözés, de ez a rövidtáv miatt 2-3x-os pénz, eldöntitek, hogy nektek belefér e a büdzsébe!
Addig is minél kevesebbet ott lenni.
Más opciók nincsenek.
Hát sok mindent nem tudsz csinálni. Valamilyen szinten megértem, hogy zavar, de nyilván tisztában voltatok vele eddig is, hogy ott van a sógor, aki olyan, amilyen. Az iszonyat gyerekes, hogy mutogatsz rá, hogy ő bezzeg nem csinálja. Ez van. Tudtátok, hogy vele számolni kell. Attól nektek még alap, hogy segítetek és pakoltok magatok után, és nem süllyedtek le arra a szintre, mint a sógor. A magad lelkiismerete miatt kell besegíteni ha már itt laktok. A sógor meg nem a te problémád. Szard le, mintha ott sem lenne.
Azon én is bepöccennék, ha kinéznék valamit, más meg elkezdene okoskodni anélkül, hogy kérdeztem volna. Felnőtt embereknek nem kell ilyen témában önkéntesen tanácsot adni, mert el tudják dönteni maguk is, hogy mire költsék a pénzüket.
Összességében szerintem ezt neked sehogy nem kell kezelni. Betolakodó vagy az ő házukban. Amire megkérnek, azt megcsinálod és kész. Az, hogy a sógor milyen, mit csinál, mit nem csinál, meg nem a te dolgod. Ha eddig sem csinált semmit, akkor ezen nem a te jelenléted fog változtatni.
A whiskey ügyön én is dühös lettem volna, de tartsátok akkor a saját szobátokban ami nem közös. És amint lehet, költözzetek.
Én nem laknék ott. Mivel nem a te házad, ezért sosem lesz ott mérvadó a szavad. Én hagynám a fenébe, a lelki nyugalmam többet ér ennél.
Volt olyan ismerősöm akinek a lakásában a fürdőszoba lett először megcsinálva meg a konyhában a csap, és már költözött is. Inkább aludt egy matracon, kaját is eleinte itt-ott vette (menüzött), ruhái bőröndben és dobozokban voltak, de legalább boldog volt hogy a saját lakásában lakhatott. A stressz rövid úton kinyírja az embert. Még a végén te is összeugrasz a feleségeddel. Akkor inkább tényleg az airbnb, mint ez ami nálatok megy.
A ház nem a tiétek de az emberi méltóságotok az igen. A békesség kedvéért én elköltöznék.
meg a mi részünket és a közöseket felmossuk felporszivozzuk és magunk után összepakolunk - öhm, ÉS? Mert ha valahol lakok, alap, hogy magam után rendet tartok. :D
A feleséged testvére pedig ott él, a szülők tudják, hogy milyen, pont. Ezzel nem kell semmit kezdened - és ha nem tetszik, költözzetek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!