Jogosan zavar, hogy a párom ennyire nem bír elszakadni a szüleitől?
Èn 24/F vagyok a párom 20/N, nyáron költöztünk össze albérletbe. Előtte azt láttam, hogy még mindig össze van nőve a szüleivel, de abban bíztam, hogy a költözéssel ez majd változik.
Nem így lett..
Már amikor mentünk lakást nézni, akkor is ragaszkodott, hogy jöjjön az apja meg az anyja, mert neki az ő véleményük is számít.
Amikor elmentünk szőnyeget venni az anyjának is jönnie kellett, mert az ő véleménye számít. A mai napig nem megy el az anyja nélkül ruhát venni. Vettem neki, egy ruhát ajándékba, azóta nem veszi fel, amióta az anyja beszólt, rá valamit. A csipkés bugyikat állandóan dugdossa amikor jön az anyja nehogy meglássa.
Vettünk egy komódot ami darabokban van, mondtam neki, hogy egyik délután otthon leszek, össze rakom. Nem, várjam meg, hogy hétvégén átjöjjön az apja mert ő biztos ügyesen összerakja.
Ha főzök valamit, akkor jön, hogy azt nem úgy kell össze vágni apuka nem úgy szokta.
Az egyik nap mondtam neki, hogy költözzön vissza, ha én nem vagyok neki elég. Nem azzal van a bajom, hogy segítséget kér a szüleitől, de ez szerintem már túlzás. Èn is szoktam tanácsot kèrni apámtól, amikor már valami végképp nem megy, de jobban szeretek egy problémára magamtól rájönni, így fejlődök.
Változhat ez még?
10!
Anyuci fizeti a kislány meg a kerdezo albérletét? Akkor ott lehet. Ha nem, akkor köze nincs hozzá.
Én abban a pillanatban szakítottam volna, amikor a szüleit is elhozza lakásnézőbe.
Semmit se akarj ettől a lánytól.
12-es, 20 évesen önálló voltam.
Volt keresetem, képes voltam eldönteni!, hogy mi tetszik, mi nem, és nem dobtam volna ki egy ruhát azért, mert anyukámnak nem tetszik, nem dugdostam a csipkebugyikat, mert felnőtt nő voltam, nem kislány.
Továbbá nem szólogatnék be a barátomnak, hogy apám másképp vágja a krumplit, hanem megköszönném!, amiért elkészíti helyettem.
Ha ennyire függ a szüleitől, akkor nem kell felnőtteset játszani.
Vissza kell menni anyuhoz apuhoz azt lehet még pár évig mamahotelezni.
Ennyi, ebbe a kapcsolatba ne fektess több energiát mert kicsit el lett kapkodva ez az összeköltözés. Ez még egy gyerek agyilag baszod.
Én maximum azt tartom problémásnak, hogy túl sokat ad a véleményükre, mert az valahol már gátolja őt a döntéseiben (pl. gondolok itt a ruhás sztorira). Ettől függetlenül szerintem nincsen ebben akkora kivetnivaló, valahol ez természetes, és én azt gondolom idővel változhat is. 20 évesen az ember még nagyon fiatal, éppen befejezte a középiskolát, tapasztalatlan, naív stb., természetes, hogy a szüleire támaszkodik. Én legalábbis úgy vettem ki a kérdésből, hogy eddig otthon lakott, ebből adódóan nyilván sok kérdésben nem volt döntési joga, sok üggyel nem kellett foglalkoznia, a szülei főztjét és háztartási szokásait szokta meg, tőlük kért tanácsot, velük beszélte meg a napi dolgait… én normálisnak tartom, hogy még függ tőlük, még számít rájuk.
Én 5 éve költöztem el otthonról először 19 évesen, de a mai napig ki szoktam kérni a szüleim véleményét bizonyos dolgokban, akkor pedig pláne több mindenben hagyatkoztam rájuk. Kire másra? Nyilván te a vagy a párja és veled fog együtt élni, de neki is a saját életét, szokásait stb. kell kialakítania és nem csak a tiedhez igazodnia. Nekem például természetes volt, hogy a szüleimmel együtt megyek albérletet nézni, mert fogalmam nem volt hogyan működik az egész, mire kell figyelni, mire kell rákérdezni stb., ezért szükségem volt a szüleim segítségére. Sőt bevallom a mai napig örülök neki, ha el tudnak kísérni (jó, nekem nincsen párom, ha lenne valószínűleg vele mennék) mert az a tapasztalatom, hogy sokan nem tekintik egyenlő félnek a fiatalokat. Lehetséges, hogy neked ez úgy jön le, hogy benned nem bízik meg, nem tart elég kompetensnek stb., de neki ez szimplán alap.
Szerintem ebben a kapcsolatban neked kellene sokkal elfogadóbbnak, megértőbbnek, empatikusabbnak és nyitottabbnak lenned, ha szeretnél vele együtt lenni és élni. Ha el tudod fogadni, hogy ő más élethelyzetben van és ehhez tudsz alkalmazkodni, akkor szerintem ezzel nincsen gond, majd idővel ő is megszokja.
11:
Az én keresetemből van fent tartva az albérlet meg mostmár a pároméból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!