Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Más anyósa is vesz felesleges...

Más anyósa is vesz felesleges dolgokat az unokának?

Figyelt kérdés
Anyósom teljesen felesleges dolgokat vesz a 9 hónapos kislányomnak. Pl kerámia bögre, holott még csak cumis üvegből iszik, de ezt amúgy is egy tizenévesnek jobban el tudnám képzelni. Mondtam is neki, hogy mjad talán pár év múlva iszik belőle,de nem hiszem, hogy fogta az adást. Ja meg kis labdát, meg valami kézzel fabrikalt labdát, amire a gyerek még csak rá sem nézett. És persze 18 hónaposra való rugdalozót és olyan takarót ami sztem olyan 6,7 évesen fog használni, mert akkora. Pedig lenne bőven mit hozni, lennének ötleteim, amiből kevés van neki, de még egy pár száz Ft-os popsi törlo is hasznosabb lenne. Nálunk szüleim mindig megkérdezik, mire van szükség, mit vegyenek, de valahogy mindig hasznos dolgokat tudtak hozni. Hogyan mondjam meg neki, hogy inkább ne hozzon semmit? Még az is jobb lenne.
2022. okt. 2. 17:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%

Ha meg tudjátok vele értetni, hogy kérdezze meg előtte, mit vegyen a gyereknek, akkor oké. Ha nem, akkor megköszönöd, utána meg maximum kivágod a kukába, és passz, röhögsz egyet magadban. Szerintem a kérdezőt az zavarja, hogy azon a pénzen olyat is vehetne a babának, amit valóban akkor használnak. Ez olyan, mintha csak kiszórnák a pénzt az ablakon. De persze ajándék lónak ne nézzük a fogát.

Az én anyósom is ilyen. Van ugyanabból a fajta tányérból négy, használhatatlan művirágból a 2. garnitúra. Egy évvel előre összevásárolja a gyereknek a ruhákat azzal a címszóval, ő milyen gondoskodó. Aztán megkapom nyár elején a 80-as méretű rövidnadrágokat, amiből akkor már egy darab nem jó a gyerekemre. Nyár végén meg a 104-es méretű 3/4-es nadrágot, ami akkor még óriási rá, "majd elhordja hosszú nadrágnak" címszóval. Az semmiképp ne zavarja, hogy 1. irtó bő rá 2. a nadrágnak nem csak hossza van, hanem derékbősége is, és nem is áll meg a gyereken. Mi már mondtuk neki, nem érdekli. Így megköszönöm és magamban röhögök egyet. Aztán megy le a használt ruha gyűjtőbe. Annyira gondoskodó, hogy legalább más gyerekéről gondoskodik így :D.

2022. okt. 4. 11:41
 22/25 anonim ***** válasza:
64%
Ja és ugyanilyen elven a férjemnek is megveszi az ujjatlan trikót, csak mert akciós volt. Holott tudja a saját gyerekéről, hogy soha életében nem hordott ilyet, és nem is fog, mert nagyon rosszul áll neki. Éljen a fogyasztói társadalom.
2022. okt. 4. 11:43
 23/25 anonim ***** válasza:
78%
#20 Jó, hülyen fogalmaztam meg, elvileg a fájdalmat csökkenti fogzás során (bár szerintem kontextusban azért aki akarta az értette). Azon az elven, hogy valami borostyán reszelék van benne. Passz, én nem vagyok ezós.
2022. okt. 5. 11:38
 24/25 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem vagy ezzel egyedül. Nekem is minden sz.rt idehozott. Kisebb méretű overált, ruhákat. 3 évesre valót amikor egy-két hónapos volt a gyerek. Heti szinten valami gagyi dolgot. Szerintem ő neki az lett volna a taktika hogy később is ezt csinálja és magához édesgeti a gyereket. Mert a nagyobb unokáit a sógoroméknál már nem tudja. Ők tudják hogy amúgy nem foglalkozik velük. Csak mutogatni szereti őket. Semmit nem adtam rá amit hozott, később mindent eladtam vagy inkább elajándékoztam. Férjem milliószor szólt neki, hogy ne hozzon ide mindent. Szerencsére azóta nem hoz.
2022. okt. 9. 00:26
 25/25 anonim ***** válasza:
85%

Eleinte volt igen. Pl mikor elkezdett ülni a lányom,mondta, hogy vesz ilyen felfújható figurás fotelt neki. Mondtam neki,hogy ne vegyen,mert nem is olcsó meg nem is fog beleülni. De hiába mondtam megvette. A lányom egyszer ketszer próbált beleülni mikor már nagyobb volt,de nagyon instabil,szóval semmire se való csak a helyet foglalja.

Mostanában hála az égnek leszokott a haszontalan dolgok vásárlásáról,inkább megkérdi mi kell.

2022. okt. 26. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!