Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » (Hosszú) Anyós-após jelölt...

(Hosszú) Anyós-após jelölt bekavarhatott a kapcsolatunkba, és ezért lett barátom ennyire ellenszenves a szüleimmel szemben? Ha igen, hogyan s mivel? Akárhogy is, az ilyen egy óriási „red flag”, amit későn realizáltam?

Figyelt kérdés

Párom szüleinél kihúztam a gyufát. Párommal volt egy konfliktusom pár hónapja, amit igazából párom nagyon durván túlreagált (találkoztam az exemmel, nem történt semmi, csak beszélgettünk és nála töltöttem az éjszakát- hozzáteszem kapcsolatunk elején leszögeztük, hogy nincsen ilyen exre való féltékenykedés, sem olyan h xy-nal nem találkozhatunk/lóghatunk együtt, csak legyünk őszinték a másikkal- el is mondtam személyesen az első adandó alkalommal). Miután ezt közöltem vele, meglepődésemre azonnal az anyukáját hívta, és kiakadva elhordott mindenfélének a telefonba, és hallottam néha a kontrázást, hogy ez nem normális (mármint én). Miután letette a telefont, hozzá vágta a fejemhez, hogy az anyjának igaza volt, hogy nem kellett vna összejönnie egy mentális beteggel. Pár napra rá, próbáltam megbeszélni párommal a dolgot, és azon a hétvégén is lett vna a szüleinél vmi összejövetel, amire azt válaszoltam, hogy ezek után nem szívesen mennék el rá. Erre párom egyből rákontrázta, hogy jó, hogy így állok hozzá, mert különben sem vagyok szívesen látott személy, sőt, ezek után látni sem akar engem a családja. Ehhez tartom is magam, akkor sem megyek barátommal pl. kutyára vigyázni, amikor a szülei nincsenek otthon- barátom pl. a legutóbbi ilyenre is besértődött, hogy visszautasítottom.

Na amióta ezek történtek, kerüli a szüleimmel való találkozást, ha értem jön/kirak és megy tovább (szüleim útba esnek, amikor megy haza Ő is szüleihez), de ezelőtt bejött legalább pár szóra. A vitánk előtt sem volt ráerőltetve a csáladozásra, mivel szüleimnél külön lakrészem van, effektíve nem kell egy légtérbe lennie Velük, sokszor (bár illet volna átjönni pl. vasárnapi ebédre) volt, hogy én átmentem szüleimhez enni, Neki pedig külön átcipeltem a kaját stb... De sosem csináltam belőle cirkuszt. Az én szüleim is nehéz esetek, de sosem volt egy rossz szavuk barátomra- bármikor szívesen látják. Egyszer sem indokolta meg, hogy miért nem akar a szüleimmel találkozni, és már kezdem kellemetlenül érezni magam, hogy állandóan terelem a szót, hogy miért nem jön Ő is át, amikor legalább heti 1 alkalommal elmegy/elmegyünk arrafelé. Pár hete volt egy alkalom, h arrafelé volt dolgunk, és megkértem, hogy ugorjunk be szüleimhez, akkor is levágott egy hisztiparádét, meg el kezdett siettetni. Aztán nem is voltak otthon, és azon is kiakadt, hogy a macskának enni adtam, meg kicsit megszerettgettem a kutyát.

2022. szept. 26. 20:44
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Bellatrix:3 Hát erről beszélek, nálunk is le lettek fektetve ilyen szabályok, nem beszélve arról, hogy kapcsolatunk előtt is baráti viszonyban voltunk, tehát mondhatni minden ilyen „szaftosabb” témát érintettünk már. Hozzáteszem, hogy egyikünk sem könnyű eset, ezért is hangsúlyoztuk ki azt, hogy mindkettőnknek van magánélete és nem kell mindenről beszámolót tartani, és előre kérvényezni a dolgokat. Neki is vannak lány barátai, és ahogy írtam, több exével is kontaktusban van. Megegyeztünk abban, ha vmelyikünk akár szexuálisan, akár érzelmileg kezd elhatárolódni a másiktól, azt jelezzük a másik felé. Erről pl. szó sincs.

#30: Mentális betegségemnek köszönhetően rengetegszer hozok meg spontán döntéseket, ezzel nyílván tisztában van párom is. Ez is egy ilyen alkalom volt, h semmi előtervezés nélkül felhívtam exemet, h itt vagyok Bp-n, nem e tartózkodik-e ott, mert beülhetnénk vhová beszélgetni. De mivel csak este 7 után ért be Bp-re, ezért kérdeztem rá h nem-e tudnék-e nála aludni (este esélytelen lett volna, hogy hazajussak az ország másik felébe + a telóban leszögeztem, hogy semmi hátsószándékom nincsen), de másnap mindjárt az első lehetőséggel jöttem is haza. Ha meg az exemnek más szándéka is lett volna, nyílván nemet mondok. Az meg, hogy százalékozni kezdünk, meg h ki mennyire nem tudja túl tenni magát exeken- hát egyéni szocprobléma igazából. Baráti és családi körömben is van mindkettőre példa. Van ahol az ex ugyanolyan családtagként/barátként van kezelve, és van olyan is, ahol az exet demonizálják. Ez sztem rugalmasság kérdése is, és hogy mennyire tudsz felülemelkedni akár a sajátod, akár más sérelmén. Meg persze, az sem mindegy, hogy ki, hogyan vált el a másiktól, mennyi idő telt el stb...

Vki írta, hogy az intim dolog, ha meglát vki kócos hajjal stb: felnőttek vagyunk. Több éves volt a kapcsolatunk, látott már ennél „gázabb” állapotban is. Különben is előbb keltem, így már útra készen látott.

Egyébként igen jól kiveséztétek, hogy már dobnia kellett volna a francba: ott volt rá az esély. Nem ez volt az első eset, hogy konfliktus után a szakítással dobálozott, mindegyik alkalomnál felajánlottam az ajtót, de az Ő kis lelki nyugalmáért már azt is, h maradjon ott az albimba ameddig jól esik Neki, én addig hazaköltözöm. Tudjátok mi volt a reakció? Még ezen is kiakadt, hogy kezelem ennyire lazán a helyzetet, és akkor is az anyjával kezdett dobálozni, h igaza volt az anyukájának, én nem szeretem Őt stb... Kérdem én, ha ennyire rossz deal vagyok, akkor miért nem pattant már meg, és egyáltalán minek jött össze velem, hisz ismert már évek óta, nem zsákbamacskát árultam. Na a konteósok kedvéért leírom azt is, hogy semmilyen érzelmi manipulációnak nem vetettem alá, tehát nyugodt szívvel már rég elköltözhetett volna.

Ugyanitt lakótárs kerestetik, ha a következő veszekedésnél sem bír dönteni, csak fenyegetőzni (ha vki macskával jönne, az előnyt képez) 😂

Viccet félretéve, a másik, ha már az erkölcsösségnél vagyunk, azért se tudom hova tenni anyósék viselkedését, mivel nyílt titok volt h az após szeretett az alkalmazottaival témázgatni, sokszor vett részt „üzleti” utakon, egészen addig, ameddig a covid nem hozta össze a családot (eü problémák, gondolom a kiszolgáltatottság, halálfélem stb). Sztem ezért is meredek ilyen szinten a kettős mércét alkalmazni, én se hántorgattam fel sose ezt a témát, akkor anyósnak miért kell összeboronálnia ellenem, még ha félti is a fiát (nem tudom mitől, a fia se az erkölcsösség mintaképe). Mindennek ellenére amúgy pedzegették a gyerek témát. Kattant libának vélnek, de azért az unoka jól jönne, és még én nem vagyok normális.

2022. szept. 27. 13:39
 42/51 anonim ***** válasza:
72%
Hát ö nemtomm de szivesebben laknék veled mint anyámékkal, csóró vagyok és lusta. Sajna macskám nincs de ha az kell hogy hozzád költözhessek veszek :D 20/F
2022. szept. 27. 13:59
 43/51 anonim ***** válasza:
93%

Ha az orszag masik vegeben laksz es tudod, hogy x ido utan nem tudsz hazajutni, akkor vagy nem talalkozol es alszol ott az exednel VAGY talalkozol vele, de kiveszel szepen egy szobat es ott alszol.

A normalis emberek igy csinaljak. Hiaba megy itt a sardobalas az “anyosek” fele, itt csak te vagy, aki elbasztal mindent, senki mas. Akkor gondolom ezt a mentalis betegseged miatt nem latod be.

Hat igy jartal. De a pasidat nem ertem, miert nem hagy mar ott? Ennek igy nincs ertelme.

2022. szept. 27. 14:32
 44/51 anonim ***** válasza:
87%
Es miert nem hívtad fel a pasid hogy az exednel alszol? Miért utólag kell őt erről tájékoztatni? Hagyjuk már ezt a mentális betegséges szarságokat.. röhej.
2022. szept. 27. 15:41
 45/51 anonim ***** válasza:
87%
Te vagy az èv vicce, komolyan kinevetteted magad :D Magyarázod itt a sok semmit, mentális betegsèg meg Isten fsza.. Mindenki szerint te vagy a hibás, a debil, aki exikènèl akart aludni. Pasid valszeg gyáva ès valami okbòl szeret, azèrt nem pattintott mèg. De majd kinyìlik a szeme...
2022. szept. 27. 20:22
 46/51 anonim ***** válasza:
86%
Bipoláris vagy, vagy borderline?
2022. szept. 27. 20:53
 47/51 anonim ***** válasza:
94%

- Szia Jocó, itt vagyok Pesten, tudunk találkozni?

- Ahha persze, de nekem csak hétkor jó.

- Fuh basszus, nyolckor megy az utolsó vonatom. Hát akkor majd máskor talizunk!

Ne sarkítsd ki már ennyire. Egyszer spontán, egyszer szakmai tanácsadás. Döntsd el, mert már kezdesz belekavarosni a kamuba.

2022. szept. 27. 22:45
 48/51 anonim ***** válasza:
91%

Már a ribizliskedés is mentális betegségnek lett kikiáltva?

Na, b@szd meg!

2022. szept. 27. 23:12
 49/51 anonim ***** válasza:
85%
48:a ment.betegek egy része hajlamosabbak a meggondolatlan cselekedetekre, a nem átgondolt lépésekre. Van aki összevásárol mindenfélét, eltűnik napokra,szexkapcsolatba keveredik idegenekkel...stb. Ez nem felmentés,vagy megmagyaràzàs,hanem tények. Ha kezelve van ezek a kilengések elmaradnak.
2022. szept. 27. 23:48
 50/51 anonim ***** válasza:
53%
49-es, és ezért nem kezdünk SOHA mentális beteggel kapcsolatot. Pontosan ez az ok, amiért még havernak sem kell, míg nem gyógyult meg.
2022. szept. 28. 07:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!