A párom úgy szeretne házat vásárolni, hogy költözzünk össze a hetvenes éveikben lévő szüleivel. Egy normális nő erre mindenképpen igent kell mondjon?
Mi az, hogy besegít anyós jelölt a házimunkába neked? És a párod? Ő mit csinál? Rád fog maradni a szülők ápolása.
Én ebbe biztos nem mennék bele, elgondolkozni is csak akkor gondolkoznék a dolgon, ha abban a házban van külön kettő konyha és kettő fürdőszoba. Jól elszeparáltan egymástól.
Milyen pénzből akarja a házat venni?
Nemet mondanék mindenképp.
Ha úgy kell érteni a házvásárlást, hogy részben vagy teljesen az anyósékéból lenne finanszírozva, akkor sem, mert egy életre leköteleznének minket, és joggal szólhatnának mindenbe bele, hisz a házban van a pénzük.
Ha pedig a mi saját pénzünkből lenne a vétel (vagy csak a pároméból), akkor sem lennék ennek része.
Ha a szülei már vagy hamarosan ápolásra szorulnak, és innen jött az ötlet az együttélésre, akkor is nemet mondanék. Sajnálom, de nem leszek ápolónő. A saját szüleimet sem ápolnám, ha már 0-24-ben gondoskodásra szorulnának (heti párszor elmenni, és segíteni más tészta). Ha ez a helyzet állt elő, menjenek idősek otthonába. A házuk árából, amennyiben van, biztosan tudják finanszírozni.
Persze ha a párom mindenképp ezt akarná, és a saját és/vagy szülei pénzéből valósítaná meg, szíve joga, ahogy nekem is azt mondani, ebből nem kérek.
Mondhatsz igent és mondhatsz nemet is.
Csak azt nem értem, hogy akinek -gyakorlatilag- semmije sincsen, az miért válogat???!
Mert az ő élete? Tudod, valaki inkább albérletben él, minthogy a szülőkkel kelljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!