Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Diplomatikus legyek inkább...

Wycara kérdése:

Diplomatikus legyek inkább vagy karakteres?

Figyelt kérdés

Jelenleg nem dolgozom, férjem sokat van HO-ban, akkor általában vidéken vagyunk anyóséknál a kertes házban. egyszerüen nem tudom magam jól érezni náluk. A pasija elég problémás, az a fajta aki szereti keresni az okokat ami miatt lehet idegeskedni, emelett elég sokat iszik, a férjem huga serült, enyhe értelmifogyatékos, iszonyatosan igénytelen, ami valszeg abból ered, hogy anyós is az. Tipikus a 10ezredik üres vödrös tejfölös doboz is kell, jó lesz az még valamire. Minden koszos és kupis. Képesek hetekig elnézni hogy ráfolyt a vér a konyhapultra, leszarják. emellett gluténérzékeny vagyok, anyós imád főzni, állandóan mindenfélét készít, nekem is. Papíron mentesen, de a gyakorlatban szinte mindig rosszul vagyok, hasfájás, hányinger, véres fosás. Többször beszéltem már vele, hogy ha nekem készít ételt akkor mire kell figyelni, elvileg figyel, de nyilván nem. Mondtam neki, hogy tudok főzi ,megcsinálom én. Azt mondja oké, aztán persze mégis készít nekem is.

Plusz már most arról álmodoznak, hogy majd ha lesz unoka milyen jó lesz. Amitől már előre félek, szó szerint.

A kérdésem, szerintetek inkább vállaljam be az esetleges sértődést, azán max nem megyek vidékre a férjemmel, vagy próbáljam meg újra szépen megbeszélni vele, hogy értse meg, figyelni kell arra, hogy tényleg mentes legyen amit készít? Elvileg szerdán megint megyünk hozzájuk, nem sok kedvem van, őszintén.

Inkább diplomatikusnak vagy inkább karakteresnek kellene lennem? egyéb problémákba bele se akarok menni, azok annyira nem érdekelnek, a saját lakrészünk rendben tartjuk, ha nekik jó hogy retekben élnek, egészségükre.

2022. szept. 26. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%
Egyszerűbb nem menni.
2022. szept. 26. 18:06
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
A cöliákia egy nagyon komoly betegség, rengeteg súlyos szövődményt okozhat. Nem értem, hogy tudatosan bevállalod a tünetek fenntartását? Olyan jó érzés ez neked? A bélbolyhaid súlyosan sérültek, ha már ilyeneket produkálsz. Itt jó ideig nem lesz baba. Ha már sokszor elmondtad, hogy mit ehetsz és mit nem, de semmi nem változott, szerinted mitől fog? Ráadásul nem elég a gm alapanyag, a körülményeknek is azoknak kell lennie. Vágódeszka, amin soha nem volt liszt, mosogatószivacs, margarin, amibe nem szóródott morzsa stb.
2022. szept. 26. 19:01
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
Eszembe sem jutna ilyen körülmények közé menni.
2022. szept. 26. 20:14
 14/18 anonim ***** válasza:
81%
Biztos, hogy nem mennék, nem kínoznám magam ezzel. Az egészségemet meg pláne nem veszélyeztetném, annyit nem ér semmilyen udvariaskodás.
2022. szept. 27. 08:54
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Én sem értem, alapból minek mentek? Havi 1-2 szülőlátogatás bőven elég kell legyen. Az én férjem is otthonról dolgozik, én nemsokára egy darabig nem dolgozom. Mégsem megyünk egyikünk szüleihez sem hosszabb időkre. Két felnőtt ember vagytok, éljetek a saját otthonotokban ketten, mint a normális párok.

Én nem vagyok semmire érzékeny meg allergiás, de ilyen körülmények között készült kaját nem ennék meg.

2022. szept. 27. 13:55
 16/18 A kérdező kommentje:

Pesti albineleg kicsi, hazvasarlast elhalasztottuk, itt a nagy ház, külön lakresszel. Ezért jövünk. Férjem nem problemazik, mondta,hogyha nem eszem meg akkor nem és ennyi. Csak nem akarom megbántani mert nem rosszindulatbol csinálja. Nem a legpedandabb ha takaritasrol van szó, de azért ne úgy képzeljétek hogy térdig ér a szemét, nyilván nem a nappali közepén vannak lerakva az üres dobozok.

A dietamat maximálisan tartom és nem mindig problémás a kaja, de előfordul sajnos a ritkánál gyakrabban, hogy problémás.

Egy család vagyunk, nem tartom jo iranynak,hogy azonnal a végletekig kellene elmenni, főleg ha a másik fél amúgy nem szar ember. Természetesen az étkezések megoldom én, csak háth feltűnő ha sosem fogy el a nekem készített étel, így ezt valahogy kommunikálni kellene, ennek a módjára kértem volna tanácsokat. De inkább csak a "hogyan gázolják bele teljesen a másik lelkébe illetve a váljak el" vonalon mozgott a dolog.

2022. szept. 29. 09:19
 17/18 anonim ***** válasza:
68%

Van az a dolog a jószándékkal meg a pokolba vezető úttal.

Anyuka tipikus szándékosan értetlen, "akkor is csinálom, ha megkértél, hogy ne" típusú szülő. Őt nem izgatja, hogy sértő-e az, hogy semmibe veszi a kérésed. Egy darabig ezt mosolyogva eltűri az ember, mert kedves a néni, nem akar rosszat, de hosszabb távon az összes tököd kivan tőle, és fel tudnál robbanni. Már most látszik, hogy kezded elveszíteni a lelkesedésed. Na, ezért nem töltünk huzamos időt olyan szülőnél, aki nem tud felnőttként kezelni, és mondjuk hallgatni ránk, mikor elregéljük, hogy jobb nekünk, ha magunk csináljuk a kajánkat.

Nem tudsz mit tenni, elmondod, hogy "köszönöm Rózsika, de mondtam, hogy ne tessék nekem főzni, mert időnként óhatatlanul bele szokott kerülni olyasmi, aminek nem kéne, és az egészségem sínyli meg. Csak azt szeretném enni, amit én csinálok, mert nem jó nekem, ha véletlenül egész nap a vécén kell ülnöm. Szóval bocsánat, de ezt most meghagynám maguknak, és kérem, máskor tényleg ne csináljon nekem, mert szükségtelen." Aztán nem eszed meg és kész. A következő alkalommal sem eszed meg, és azután sem. Ha képes ezen megsértődni, úgy járt. Úgy nem tudod megmondani neki, hogy biztosan ne sértődjön meg, de fel is fogja. Hiába mondod. Meg is kell mutatni, hogy nem a levegőbe beszélsz, mert addig csupa jószándékból leszarja.

2022. szept. 29. 09:46
 18/18 A kérdező kommentje:
17es, köszi, igazad van. Sikerült egyébként viszonylag nyugodtan lerendeuni a dolgot, úgy tűnik,hogy megértette. Persze biztos lesznek visszaeséssel, de legalább veszekedés nincs belőle.
2022. okt. 1. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!