Leendő anyósom miért nevez kislánynak?
Bárkinek mesél rólam, mindig úgy emleget, hogy a kislány. Esetleg úgy, hogy a “leány”. Nem vesz komolyan ?
31 vagyok, anyós 55.
"van különbség abban, ha valaki "kislány"-nak hív, vagy a "kislányom"-nak"
Ezt nem hangsúlyozni kell, hanem rákérdezni, hogy a beszélő szerint mi a különbség, mert ebből is lehetnek félreértések. Én pl. ismerek olyat, akit úgy mutatott be a családjának a tájnyelvet beszélő udvarlója, hogy "a kislányom" (olyan értelemben, hogy ez az a kislány, akivel én járok, tehát aki az enyém :) ).
Ne akadj fenn ezen. Bizonyára kedves vagy neki és a kislányának tekint, azaz szeret Téged.
Ffi.
Nem erdélyi, hanem kárpátaljai származásúak-de már 20+ éve Magyarországon élnek.
Nem tudom, én nem hallottam sose hangsúlyozni, mert előttem nem mondja, csak a párom mesélte.
Illetve ha valami -szerinte-butaságot csinálok, akkor olyan leszólóan emlegeti, hogy “kislányom, ezt ne így, meg ne úgy csináljad”
"de már 20+ éve Magyarországon élnek"
Az semmit se számít, attól még a gyerekkora óta használt nyelvjárása nem kopik el (főleg, ha nem akarja akarattal megváltoztatni, és miért akarná?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!