A barátnőm apja nem kellene kifizesse a motoromat?
Figyelt kérdés
Még csak 5hónapja ismerem és odaadtam neki a motorom, hogy próbálja ki. Előtte soha nem motorozott, de mindent megmutattam neki, hol vannak a kezelőszervek stb. Az első kanyarban elesett, egyszerűen belehajtott az árokba. Szerencsére lassan ment és nem sérült meg, de a motor kicsit összetört. (Triumph Street triple 675) Én magam javítottam és új helyett bontott alkatrészt vettem, de így is 650euróba került.. Ma lett kész, 3hétig használni sem tudtam, és eddig nem ajánlotta fel, hogy kifizeti.
Tudom, hogy nem lett volna szabad odaadom, de nem egy jelentéktelen összegről van szó és örülnék ha legalább a felét kifizetné. Kérnem kellene tőle, vagy várjak hátha felajánlja magától?
Szerintem inkább örülj neki, ha az apja nem jelent fel azért, mert veszélyeztetted a lánya testi épségét. Felelőtlenek voltatok mindketten a barátnőddel. Nagy szerencséd, hogy csak ennyi lett a következmény és ha már valakinek fizetni kellene, az a lány és nem az apja. Jaaaa, hogy neki nincs pénze, mert esetleg még kiskorú és/vagy mert még diák? Hááát, akkor motorozni sem kellene...
2022. jún. 23. 20:10
13/51 anonim válasza:
Ebben az esetben ki kellene fizetnie a teljes kárt. A barátnőd mit mond ezzel kapcsolatosan? Gondolom beszélnek erről a motorozásról otthon, családi körben.
2022. jún. 23. 20:12
14/51 anonim válasza:
Szia! Én mint motoros nő írok neked. Hasonló eset történt velem, csak hogy a saját apukám (aki 30 éve motorozik) okozott kárt az én motoromban (Honda CBR 600) . Én simán elkértem az összeget és meg is értette! Szerintem a barátnőddel beszélj, hogy beszéljen az apjával.
(Többi kommentelő hozzászólására reagálnék: a legtöbb ember úgy meg el jogsit is csinálni, hogy még nem ült motoron, mégsem törik össze magukat egyből.. itt az apuka is béna volt..)
29/N
2022. jún. 23. 20:13
15/51 anonim válasza:
Apuka egyáltalán tud róla, hogy mekkora kár keletkezett a motorban? Beszéltetek erről azóta? Ha nem motorozik és nem is mondtátok neki lehet, hogy azt hiszi, filléres tétel volt, azért nem szóltál.
2022. jún. 23. 20:16
16/51 anonim válasza:
#16 Jah, mikor csináltam az A1-et, egy csávó az A kategórát kezdte, eleinte 125-ös libakergetővel gyakorolt, de még azzal is összetörte magát...
De azért a 600-as banditot hozta utánfutón hogy majd azzal tanul😂
Megmondta neki az oktató, először csinálja meg az A1-et, majd esetleg utánna jöhet a korlátlanra.🤷♂️
2022. jún. 23. 20:22
17/51 A kérdező kommentje:
eBayről rendeltem az alkatrészt és a futártól a barátnőm vette át, tehát tudja mennyibe került. Azt viszont nem tudom, hogy az apjának mesélte-e, de ettől függetlenül szerintem megkérdezhette volna.
2022. jún. 23. 20:23
18/51 anonim válasza:
CBR-es vagyok. Nekem komplett idomszett (balesetem után) 80.000 Ft volt ebay-ről. Biztos kifizettetném.
2022. jún. 23. 20:26
19/51 anonim válasza:
Akkor először a barátnőddel beszélj, mondta-e az apjának, mi mennyi volt.
2022. jún. 23. 20:27
20/51 anonim válasza:
Kérdező barátnőjének apja talán gyerek, vagy csökkent értelmű, hogy nem vállal felelőséget a tetteiért? Ő törte össze, ő fizeti ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!