Hogyan kezeljem anyost?
Most jött el a pillanat amikor már úgy érzem tennem kellene valamit.
8 éve vagyunk együtt a párommal, aki 2 éve a férjem.
Mindig is volt probléma anyósommal, ami a szíven az a száján, és mindenről is megvan a véleménye. Egy nagyon erős személyiség és még ráadásul akaratos is.
De eközben ott segít ahol tud, és én ezeket a segítségeket mind szívességnek élem meg, és úgy érzem hogyha szólok akkor hálátlan dög vagyok.
Ha a férjemnek is panaszkodok ő is azzal védi, hogy nem akar rosszat, ismered milyen.
Aláírom rosszat biztos nem akar, de mindenbe beleszól, és addig addig mondja az ő dolgát amig végül úgynem tesszük.
8 év alatt rengeteg sérelem ért tőle és én mindet lenyeltem, csoda hogy még nem mentem tönkre.... Többnyire egy két beszolasán csak mosolygok... Vagy dermedten nézek magamelé.. De amióta megszületett a gyerekünk azóta már nem tudom ezeket a békákat lenyelni és napokig forrongok dolgokon.
Egy két eset.
-Én mielőtt a családba kerültem nem tudtam semmit... (ők tanítottak mindenre)
-Sokkal jobban tudja hogy a gyermekem miert sír mint én.
Legutóbb a saját unokáját az én gyerekemet "vakbélgyulladásnak" nevezte... Elvileg csak viccelt...
Melirozni akartam a hajam, egy fodrászhoz járunk, és minden áron leakart beszélni a melirrol mert neki nem tetszik és szerinte nekem más állna jobban, és szinte még aznap leállt velem vitatkozni mielőtt elmentem a fodrászhoz... Ő jött vigyázni a fiamra.
Egy faluban lakunk nem annyira közel egymáshoz, de nem is okyan távol.
Apos ha néha megsajnál annyit mondd, ne vegyem magamra egyik fülemen be a másikon ki. A béka többet ér...
Most minden kedden hozzá kell járni, mert lánya részéről is kint vannak az unokák... Ezert minket is hivnak.. De ha leakarok mondani 1 1 alkalmat addig csavarja a dolgot amig elkell hogy menjünk.
Szó szeirnt minden keddet ott töltjük.
Nagyon nincsenek itt barátaim én másik városból költöztem ide, van egy két lány akivel joba vagyok, pl a szomszédom nala is vannak babák es ossze szoktunk járni es jött az a megjegyzés hogy szerinte nem jo az ha ennyire összejárnak a szomszédok...
Mitévő legyek? Nagyon frusztrált vagyok... Es úgy erzem mar nem bírom tovább elviselni. Egyik barátnőm mondta hogy finoman mondjam meg neki az én véleményem, de ugy tudom már nem tudnék finom lenni ennyi sérelemmel.
A másik egyszer probaltam vele beszélni, hogy szerintem nem ugy van ahogy ő azt gondolja, és addig addig mondta a meggyőző hülyeségét hogy ráhallgattam.. Ha valami nem tetszik neki mindig ugy alakítja a beszélgetést hogy ő neki legyen az igaza és neki legyen az utolsó szó.
A saját esküvői dekorációmat leszolta hkgy szerinte az úgy nem szép, hát nem is lett olyan :( próbáltam kitartóan kitartani az én ötletem mellett ami meg a férjemnek is tetszett... De annyiszor belém állt hogy már elment tőle a kedvem is .
A férjed hol van ebben a történetben?
Neki kéne leallitania őket
Ha ram hallgatsz ilyen meg olyan dekor lesz hogy szép legyen
Nekunk az őszi tetszik. És őszi is lesz.
Hőgutát kap a gyerek
Dehogy kap, nem vagyok hülye.
Mi tanitottunk meg mindenre
Valóban korábban a dugványozás nem volt az életem része, halás vagyok hogy már tudok kacsolni
Nem jó ha a szomszédok túl jóban vannak
Szerintem az nem jó ha a szomszédok nincsenek jóban. És a gyereknek is jót tesz a társaság
Úgy főzz, ahogy én mert a fiam azt szereti
A fia az en főztomet is szereti meg hát én is azt szeretem
Kedden várunk
Sajnos nem érünk rá ( a szomszeddal azon a kedde el is mehettek valamerre kirándulni hogy tuti ne ess be)
Ilyeneket kell neki válaszolni és úgy csinálni ahogy te jónak látod. Ha feszegeti a témát, vagy otthagyni hogy mennünk kell mert jönnek át a szomszédék vagy valami rokon vagy nem lesz kész az ebéd vagy ki kell magoznom a meggyet vagy akármi vagy jajj fut a leves most leteszem, puszi.
Egy pszichológus most biztos jót onanizál a sztoritokra, de én laikusként csak annyit mondanék, hogy a leuraló agresszor vs. birka áldozat.
Meg is érdemlitek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!