Hogyan kezeljem anyost?
Most jött el a pillanat amikor már úgy érzem tennem kellene valamit.
8 éve vagyunk együtt a párommal, aki 2 éve a férjem.
Mindig is volt probléma anyósommal, ami a szíven az a száján, és mindenről is megvan a véleménye. Egy nagyon erős személyiség és még ráadásul akaratos is.
De eközben ott segít ahol tud, és én ezeket a segítségeket mind szívességnek élem meg, és úgy érzem hogyha szólok akkor hálátlan dög vagyok.
Ha a férjemnek is panaszkodok ő is azzal védi, hogy nem akar rosszat, ismered milyen.
Aláírom rosszat biztos nem akar, de mindenbe beleszól, és addig addig mondja az ő dolgát amig végül úgynem tesszük.
8 év alatt rengeteg sérelem ért tőle és én mindet lenyeltem, csoda hogy még nem mentem tönkre.... Többnyire egy két beszolasán csak mosolygok... Vagy dermedten nézek magamelé.. De amióta megszületett a gyerekünk azóta már nem tudom ezeket a békákat lenyelni és napokig forrongok dolgokon.
Egy két eset.
-Én mielőtt a családba kerültem nem tudtam semmit... (ők tanítottak mindenre)
-Sokkal jobban tudja hogy a gyermekem miert sír mint én.
Legutóbb a saját unokáját az én gyerekemet "vakbélgyulladásnak" nevezte... Elvileg csak viccelt...
Melirozni akartam a hajam, egy fodrászhoz járunk, és minden áron leakart beszélni a melirrol mert neki nem tetszik és szerinte nekem más állna jobban, és szinte még aznap leállt velem vitatkozni mielőtt elmentem a fodrászhoz... Ő jött vigyázni a fiamra.
Egy faluban lakunk nem annyira közel egymáshoz, de nem is okyan távol.
Apos ha néha megsajnál annyit mondd, ne vegyem magamra egyik fülemen be a másikon ki. A béka többet ér...
Most minden kedden hozzá kell járni, mert lánya részéről is kint vannak az unokák... Ezert minket is hivnak.. De ha leakarok mondani 1 1 alkalmat addig csavarja a dolgot amig elkell hogy menjünk.
Szó szeirnt minden keddet ott töltjük.
Nagyon nincsenek itt barátaim én másik városból költöztem ide, van egy két lány akivel joba vagyok, pl a szomszédom nala is vannak babák es ossze szoktunk járni es jött az a megjegyzés hogy szerinte nem jo az ha ennyire összejárnak a szomszédok...
Mitévő legyek? Nagyon frusztrált vagyok... Es úgy erzem mar nem bírom tovább elviselni. Egyik barátnőm mondta hogy finoman mondjam meg neki az én véleményem, de ugy tudom már nem tudnék finom lenni ennyi sérelemmel.
A másik egyszer probaltam vele beszélni, hogy szerintem nem ugy van ahogy ő azt gondolja, és addig addig mondta a meggyőző hülyeségét hogy ráhallgattam.. Ha valami nem tetszik neki mindig ugy alakítja a beszélgetést hogy ő neki legyen az igaza és neki legyen az utolsó szó.
A saját esküvői dekorációmat leszolta hkgy szerinte az úgy nem szép, hát nem is lett olyan :( próbáltam kitartóan kitartani az én ötletem mellett ami meg a férjemnek is tetszett... De annyiszor belém állt hogy már elment tőle a kedvem is .
14es
Azt tudni kell, hogy 2 évig náluk laktunk amíg nem vettünk házat.
Arra gondolt, hogy nálunk nem volt kert, nem tudtam hogy kell művelni, duggatni, vetni, ültetni, kaccsolni es mi egyéb.
Amikor én oda kerültem hozzájuk én már otthon főztem magamra, mostam. Nyilván vittem magammal az otthonról hozott mintákat főzés szempontbol és semmi sem volt jó ahogy azt én megtanultam.
Meg egyébként is ez kilett mondva, hogy az ő kisfia hozzá van szokva az ő izvilágához, nem árt ha megtanulom hogy ő hogyan főz... Könnyebb lessz nekem is.. Ezzel azt mondja ő tanított meg főzni.
Ő tanította meg hogyan kell vezetni egy háztartást és ilyenek, de ezek mind mikor mondja? A többi rokonnak...sogornőjének és társainak az én jelenlétemben.
A kisfiának nem az anyukája vagy. Nem vagy köteles az ő ízvilágához alkalmazkodni. Elnézést.
Én a mai napig nem tudok duggatni kacsolni, nem is fogok. Pedig 45 vagyok. eTtől függetlenül ne szóljanak bele a családi életünkbe, köszönjük.
21.es nagyon sok mindenben nem kérem ki a véleményét, magától mondja, nem kell azt kérni.
Egy beszélgetés közben kérdezte milyen lesz dekor "nyilván én nem vághattam azonnal rá hogy semmi közöd hozzá " csak beszélgettünk.. Aztán kéretlenül is leszolta
Októberben volt tartva, nekem a kedvenc évszakom az ősz, őszies hangulatú dekort álmodtam meg
Erre azt mondta hogy hogy ha ő rá hallgatók persze ez csak tanács... Akkor nem csinálok az esküvőböl szüreti bált... Nyilván ezzel megbántott és elbizonytalanított hogy csúnya lesz.
Ezek a beszolasaok sosem ugy kezdődnek hogy parancsolja.. Habem hogy ha ra hallgatók és szép esküvői dekort szeretnék akkor blablabla...
Engem nagyon hamar ellehet bizonytalanítani. Tudom az én hibám hogy ennyire a fejemre nőtt és a sarkamra kellene hogy álljak..
Én nem összeveszni akarok vele.
Csak már sok amit csinál és tudom jól ezen csak én tudok változtatni no meg a férjem ha akarna...
Nehéz, én nem vagyok egy veszekedős típus. De azt is megértem, hogy nem a kifogásokat kell keresni, hanem megoldást.
Engem nagyon hamar ellehet bizonytalanítani
Igen, azt látom. Pedig szüreti bált kellett volna csinálnod a saját esküvődből, ha nektek az a dekor tetszett.
Így van, megoldást kell találnod. Mégpedig határozottan fellépni a kéretlen tanácsokkal meg kötelező meghívásokkal szemben. Értem, mi a nehézséged ebben azon túl, hogy befolyásolható személyiség vagy, ő meg uralkodó típus: hogy ezt szoktad meg a kettőtök viszonyában. Ő is. HOgy beleugathat, te meg csinálod. Ebből marha nehéz kitörni. De kénytelen leszel, mert megmérgez téged, aztán a házasságodat is.
26-os
Pontosan! Nagyon jól megragadtad a lényeget! Próbálok erős maradni és változni /változtatni.
Köszönöm a sok kommentek! Megerősítés kellett ebben, hogy kapjam össze magam!
Anyós passzív agresszív, ez egyértelmű. Sajnos nagyon ugrálni nem tudsz, mert valószínűleg a férjed őt fogja választani, nem téged. Az is előfordulhat, hogy téged el akar üldözni (nem véletlen, hogy mindenbe belepofázik).
Ennek hosszútávon nem lesz jó vége. Vagy te menekülsz el, vagy kitartasz addig, amíg anyós esetleg meghal.
Amit tudsz tenni: amennyire csak lehet, ignorálod anyóst. Ha elkezd tanácsot adni, akkor nyugodtan megmondhatod neki, hogy ha tanácsra/véleményre lesz szükséged, majd te ki fogod kérni, addig pedig legyen kedves foglalkozzon a saját életével. Ha pedig erre azt válaszolja, hogy "de ő csak jót akar", akkor válaszolhatod, hogy azzal tesz jót, hogyha a saját dolgával foglakozik. Ha erőt tudsz felmutatni, akkor anyós is visszább fog venni. De neked is passzív-agresszív módon kell tenned, elvégre ha elküldöd anyóst a halál fszára, akkor a férjed mellé fog állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!