Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezeljem anyost?

Hogyan kezeljem anyost?

Figyelt kérdés

Most jött el a pillanat amikor már úgy érzem tennem kellene valamit.

8 éve vagyunk együtt a párommal, aki 2 éve a férjem.

Mindig is volt probléma anyósommal, ami a szíven az a száján, és mindenről is megvan a véleménye. Egy nagyon erős személyiség és még ráadásul akaratos is.

De eközben ott segít ahol tud, és én ezeket a segítségeket mind szívességnek élem meg, és úgy érzem hogyha szólok akkor hálátlan dög vagyok.

Ha a férjemnek is panaszkodok ő is azzal védi, hogy nem akar rosszat, ismered milyen.

Aláírom rosszat biztos nem akar, de mindenbe beleszól, és addig addig mondja az ő dolgát amig végül úgynem tesszük.

8 év alatt rengeteg sérelem ért tőle és én mindet lenyeltem, csoda hogy még nem mentem tönkre.... Többnyire egy két beszolasán csak mosolygok... Vagy dermedten nézek magamelé.. De amióta megszületett a gyerekünk azóta már nem tudom ezeket a békákat lenyelni és napokig forrongok dolgokon.

Egy két eset.

-Én mielőtt a családba kerültem nem tudtam semmit... (ők tanítottak mindenre)

-Sokkal jobban tudja hogy a gyermekem miert sír mint én.

Legutóbb a saját unokáját az én gyerekemet "vakbélgyulladásnak" nevezte... Elvileg csak viccelt...

Melirozni akartam a hajam, egy fodrászhoz járunk, és minden áron leakart beszélni a melirrol mert neki nem tetszik és szerinte nekem más állna jobban, és szinte még aznap leállt velem vitatkozni mielőtt elmentem a fodrászhoz... Ő jött vigyázni a fiamra.

Egy faluban lakunk nem annyira közel egymáshoz, de nem is okyan távol.

Apos ha néha megsajnál annyit mondd, ne vegyem magamra egyik fülemen be a másikon ki. A béka többet ér...

Most minden kedden hozzá kell járni, mert lánya részéről is kint vannak az unokák... Ezert minket is hivnak.. De ha leakarok mondani 1 1 alkalmat addig csavarja a dolgot amig elkell hogy menjünk.

Szó szeirnt minden keddet ott töltjük.

Nagyon nincsenek itt barátaim én másik városból költöztem ide, van egy két lány akivel joba vagyok, pl a szomszédom nala is vannak babák es ossze szoktunk járni es jött az a megjegyzés hogy szerinte nem jo az ha ennyire összejárnak a szomszédok...

Mitévő legyek? Nagyon frusztrált vagyok... Es úgy erzem mar nem bírom tovább elviselni. Egyik barátnőm mondta hogy finoman mondjam meg neki az én véleményem, de ugy tudom már nem tudnék finom lenni ennyi sérelemmel.

A másik egyszer probaltam vele beszélni, hogy szerintem nem ugy van ahogy ő azt gondolja, és addig addig mondta a meggyőző hülyeségét hogy ráhallgattam.. Ha valami nem tetszik neki mindig ugy alakítja a beszélgetést hogy ő neki legyen az igaza és neki legyen az utolsó szó.

A saját esküvői dekorációmat leszolta hkgy szerinte az úgy nem szép, hát nem is lett olyan :( próbáltam kitartóan kitartani az én ötletem mellett ami meg a férjemnek is tetszett... De annyiszor belém állt hogy már elment tőle a kedvem is .

2022. jún. 17. 09:25
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:

Még egy

: Annyit mondott hogy a barátok már nem férnek bele egy család életébe.

Látod mitörtént XY pistikével (elváltak).

Es sok sok sok ilyen sztorim van. :(

De viszont ha baj van, segítség kell, csak ő rájuk tudok támaszkodni.

2022. jún. 17. 09:29
 2/33 anonim ***** válasza:
91%
Nem szabad hagynod, hogy irányítson. Mondd meg neki a véleményed és áll ki mellette. Ennél jobb tanácsot nem tudok adni. Ha megsértődik, hát megsértődik. Ő is sértegetett már épp eleget.
2022. jún. 17. 09:33
 3/33 anonim ***** válasza:
90%
Helyre kell tenni, hogy nem kell mindenbe beleszólnia.
2022. jún. 17. 09:35
 4/33 anonim ***** válasza:
90%

A saját szüleiddel szemben hogyan húztad meg a határaidat? Mert vele is ugyanúgy kell.

Az biztos nem egészséges, hogy megosztod vele olyan terveidet, amihez semmit köze.

Értem, hogy elvárod, hogy ne szóljon bele, de ha ő beleszól, akkor ne avasd be, meg se kérdezd, ne is informáld, ennyi.

Én nem járnék hozzá újságolgatni, miket csinálok, miket tervezek...

2022. jún. 17. 09:38
 5/33 anonim ***** válasza:
92%
A férjednek kéne elmagyarázni az anyósodnak, hogy ez a ti életetek és neki nem kéne ilyen szinten beleszólnia. Tisztázni kell, hogy hol a határ. De amíg a férjed nem áll ki melletted és a privát szférátok mellett, addig nyelheted a békát.
2022. jún. 17. 09:43
 6/33 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz neki ellene menni, mert én nem vagyok egy erős személyiségű természet, és az a legnagyobb baj hogy ő ezt tudja is. És ezert is mer ilyeneket megcsinálni.

A saját anyukám a másik véglet , ő sose szólt bele semmibe, semennyire nem irányított es most sem szol bele az életembe.

Most már nagyon lecsökkentettem Anyósom fele a kommunikációs csatornát. Nem igazán mondok el neki dolgokat, de viszont a férjem van mikor elmesél neki pl h a szomszédnal jartam es hasonló... Es ez is milyen már hogy titkolózni kell. :/

2022. jún. 17. 09:51
 7/33 anonim ***** válasza:
86%

Hát akkor ki kell fejleszteni ezt a képességedet.

Sokan 12 évesen kezdik otthon a titkolózást.

Ne adj neki beleszólási felületet!

2022. jún. 17. 09:53
 8/33 anonim ***** válasza:
79%

Igaza van apósodnak.

Egyik füleden be, a másikon ki.

2022. jún. 17. 10:18
 9/33 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudsz nemet mondani. Kezd a keddekkel. Egyszer mondd el, nem tudsz jövő héten menni. Amikor elkezd duruzsolni, mondj annyit, majd meggondolod és zárd le a témát, kezdj el másról beszélni. Kedden pedig nem mész el, ha felhív, akkor kedvesen csodálkozva elmondod, hogy te szóltál előre.
2022. jún. 17. 10:19
 10/33 A kérdező kommentje:

Burkoltan jönnek ezek mellé a megjegyzések múltkor pont sétálni mentünk szomszedommal, és meglátott minket apos, estére jött a telefonhívás ugyan nem ezzel kezdve egy teljesen más témaval, de utána elkezte mondani hogy ilyen melegben nem szabad kivinni a gyereket (olyan hülye vagy, mit képzeltél stilusban...) pedig pont hűvös volt reggel 9es 10 ora között.

És nyilván első gyermekes anyukaként teljesen elbizonytalanít, miert ne vihetném?

Mondja- Napszúrást, hűgutat kap az a gyerem a babakocsiban...

Mondom erre én, de nem is volt annyira meleg.

Erre ő : egy féléves babának teljesen mas a hőérzete..

Szerintem nem csináltam butaságot. És nem is avattam be, de gondolom apos előadta hogy" én délben 40fokban sétálok."

2022. jún. 17. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!