Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek? Bőven lent írtam.

Szerintetek? Bőven lent írtam.

Figyelt kérdés

Én hallásérült vagyok, ezért kicsit nehezen megy a fogalmazás, igyekszem úgy leírni, hogy megértsétek.

Amit tudni kell rólam, csendes vagyok, de ha valaki elkezd velem beszélgetni akkor tudok beszélgetni.

Örülök, hogy a gyerekeimnek van mamájuk akit szeretik egymast.

Szóval nálunk az a helyzet, hogy amikor találkozunk anyósékkal, mindig olyan ideges feszült vagyok ( néha még belül is remegek).

Bár nem tudom, hogy miért, de kb. A kisfiam születése után kezdődött. Most lesz 3 éve. Előtte nem igazán voltak problémák de akkor se a “legjobb anyós “ volt. Van egy 21 éves sogórnőm is, vagyis a kisfiam keresztanyukája.

Sokszor úgy érzem, hogy ellenem vannak, sokszor a hátam mögött beszélnem rólam.

Kisfiam kb 3 hónapos volt amikor 1 hétre el kellett mennie dolgozni külföldre, és ez idő alatt velünk volt a sogórnőm, egyetlen egyszer sem szólt hozzám, mindig én kezdtem el beszélgetni, hátam mögött csinált képeket, meg se mutatta amíg a kutyust levittem sétálni. Így teljesen elvette az önbizalmam, még a mai napig sincs önbizalmam, meg amikor hazahoztunk a kórházból a kisfiamat és jöttek megnezni. Amikor átöltöztettem a kisfiamat es kicsit nehez volt rátenni a bodyt a fejének mert picit szoros volt es hallottam hogy mondta a lányának hogy huu ez kicsit szoros volt es ra neztem kicsit piros lett a feje. Es ez nekem rosszul esett. Tejallaergias volt a kisfiam es 7 honapos volt amikor a férjemnek szulinapja volt, amig konyhaba mentem gyorsan adni akart kisfiamnak kis csoki tortát, mire vissza ertem raszoltam, hogy ezt ne.

Kisfiam masfel eves kora korul apas lett, sok mindent megtiltott nekem mindent az apukája csinalja meg pl pelenkacsere altatástól stb. Es anyosomek elott teljesen elvette az önbizalmam. Meg olyan is volt hogy eljöttek hozzank ültünk a kanapen kisfiam az apukaja ölében ült a foldon es a sogornom valamit mondott rolam az anyósomnál es ram nézett es akkor mind2-en elvörösödött a feje. Nem szoktunk annyira beszelgetni, inkabb a ferjemmel, neki is ir messengeren. Meg amikor csak kisfiam megy a mamajahoz Oke hogy elmesélem hogy milyen napja volt, de szerettem volna latni azt is hogy milyen kepeket csinaltak rola , biztos vagyok benne hogy készítettek is kepet. Mostanaban meg az is lett, hogy pl vmi tortent az udvaron es amikor bejönnek akkor mondja az anyósom hogy meséld el apának hogy mit pártot az udvaron eg ilyen hasonlók, engem nem említik hogy pl anyanak is vagy valami. Ilyen hasonlók, hogy csak az apa nevét hozza fel a kisfiamnak. Sokszor mar ezek miatt is összevesztem a ferjemmel. Meg megtiltottam tavaly ota hogy édességet ne kapjon mert akkor nem fog enni rendesen illetve tul pörög hisztisebb lesz. Hátam mögött adják neki megis. Mintha nem mernének elmondani nekem, de férjemnek könnyebben elmondják neki főleg a testvérre. ( ők nagyon jó testvérek)

Sokszor velem nincs meg a kommunikációs kapcsolat, mintha levegő lennék.

Megmondom őszintén ezek miatt sem nagyon mesélek nekik hogy itthon tortent e valami uj , alaptalan van neha a ferjem szokta, mert mindig tőle kérdezik hogy mi újság. De hozzam ritkan beszélnek.

Most ennyi jutott eszemben.

Kerdezem, most en reagálok tul a dolgokat vagy hibáztam valamit?

Viszont ők ezt nem tudják, hogy így érzem, csak a férjem.

#anyós #Nem létezek náluk
2022. ápr. 17. 01:05
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
41%
Megértelek amiért zavar téged a helyzet. Nem hiszem, hogy túl reagálod, ez nekem is rosszul esne, és ahogy nekem lejön, szerintem akkor sem lenne jobb a helyzet ha ezt elmondanád az anyósodéknak. Ugyanakkor biztosan megvan az oka amiért ilyenek veled szemben,vagy valami bajuk van veled, vagy szimplán csak ilyen kicsinyesek és legbelül magukkal van valami rendezetlen dolguk és így csapódik ki. A férjednek mi a véleménye a helyzetről? Az a legfontosabb, hogy vele és a gyerkőccel összhangban legyetek, de ez akkor fog menni ha ti ketten is tamogatjátok egymást akár egy túlreagáltnak vélt helyzetben is.
2022. ápr. 17. 02:07
 2/26 anonim ***** válasza:
36%
Miért nem mondod meg enkik h ez van?
2022. ápr. 17. 04:14
 3/26 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem higgadtan mondd el nekik az összes sérelmedet-problémádat, kérve őket, hogy változtassanak.

Kérd őket hogy a gyerekkel kapcsolatban tartsák be amit kérsz, mert oka van, valamint utalhatsz arra is, hogy nem jó érzés, ha visszaélnek a hallássérüléseddel.

Közöld, hogy sose bántottad egyiket se, nem szóltál bele az életükbe, nagyon szépen kéred, hogy veled se tegyék.

2022. ápr. 17. 06:45
 4/26 anonim ***** válasza:
74%

" Amikor átöltöztettem a kisfiamat es kicsit nehez volt rátenni a bodyt a fejének mert picit szoros volt es hallottam hogy mondta a lányának hogy huu ez kicsit szoros volt es ra neztem kicsit piros lett a feje. Es ez nekem rosszul esett."

Innentől kezdve totál komolytalan az egész.

Keresed és gyártod az álproblémákat és a műgondokat.

2022. ápr. 17. 06:59
 5/26 anonim ***** válasza:
61%
Az írásból sokszor tűnik ki az, hogy úgy próbálnak beszélni, amit még "ő nem hall", ez abból derül ki, hogy "amikor rájuk néz, elvörösödnek"...
2022. ápr. 17. 07:04
 6/26 anonim ***** válasza:
72%

A hallássérülés az egyik olyan fogyatékosság, amit az emberek kevésbé értenek meg, mint más fogyatékosságot. Sok tapasztalatom van ezzel kapcsolatosan.

Nem álprobléma, ha allergiás a kicsi és a háta mögött adni akarnak neki olyat, amit nem szabad, az sem álprobléma, ha őt levegőnek nézik, vagy ha olyan módon próbálnak beszélni, amiről úgy gondolják: "ő nem hallja".

2022. ápr. 17. 07:08
 7/26 anonim ***** válasza:
43%

"Innentől kezdve totál komolytalan az egész."

Keresed és gyártod az álproblémákat és a műgondokat.

Nem kell egyetlenegy dolgot kiragadni a kérdésből, hogy aztán azt felhasználva az egész kérdést meg a kérdezőt lehessen bántani. Nagyon is komoly problémák azok, amelyekről Kérdező ír.

2022. ápr. 17. 07:15
 8/26 anonim ***** válasza:
46%
Tipikus "mindegy, hogy miért, csak szidjuk az anyóst!" kérdés
2022. ápr. 17. 07:30
 9/26 anonim ***** válasza:
73%

6, azt állítja, hallássérült.

De van két ellentmondás: egyrészt ez nem befolyásolja a fogalmazást, csak ha nagyfokú, már csecsemőkor óta fennálló hallásvesztés van, mert akkor a hangzó beszédből nem tanult kifejezésket, ezért lehet szegényesebb a szókészlet. Olvasással pótolható.

Kisebb foknál fel sem merül ilyen csatlakozó képességzavar.

Szóval ha nála fennáll, ott nagyfokú hallásvesztés van.

Azt bezzeg hallja, amikor róla van szó...

2022. ápr. 17. 07:32
 10/26 anonim ***** válasza:
57%

A hallássérültekkel kapcsolatban (a fogyatékosság leminősítése tekintetében) ez az egyik legundorítóbb dolog, mint amit az utolsó hozzászóló írt.

El se tudom mondani hányszor lettem társaságban megalázva, amikor egy-egy szófoszlányt elcsípve kétségbeesetten be akartam társulni a beszélgetésbe amit nem tudtam követni és máris jött a "figyelitek-figyelitek?! Ezt bezzeg meghallotta!" típusú gúnyolódás.

Ha nem próbálnák kibeszélni a háta mögött a Kérdezőt, akkor nem vörösödnének el.

2022. ápr. 17. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!