Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak anyóssal?!...

Mit csináljak anyóssal?! Miért csinálja ezt? Komolyan kezdek megbolondulni!

Figyelt kérdés

Anyósommal viszonylag jó volt a kapcsolatom, amíg terhes voltam. Minden megváltozott amikor megszültem az egyetlen unokáját. Onnantól kezdve folyamatosan mindenbe pofátlanul beleszól. Tápszere volt a kicsi az elejétől kezdve és mindig beleszólt, hogy tartsam a kicsit,hogy etessem cumisüvegből. Az is baja volt miért úgy fektetem az ágyba a gyereket, ahogy nekem kényelmes és miért nem ahogy neki. Bármilyen ruhát adtam a gyerekre mindig fintorgott (urinőnek képzeli magát). Beleszólt hogy pelusozzam, hogy kenjem be a picit, hogy öltöztessem fel. Később nem volt jó az, hogy milyen ételeket adok a picinek a hozzátáplálásnál.

Az utóbbi időben az idegesített fel a legjobban, hogy mondogatta, hogy le kéne vágni a kislány haját és én mondtam, hogy nem lesz neki levágva! Ezután egyik alkalommal mikor vigyázott rá a tiltás ellenére belevágott a hajába. Férjem szólt neki, hogy nem kellett volna, ha már mi vagyunk a szülei és közösen megbeszéltük, hogy szeretnénk nevelni a gyereket. A drága anyós a fiától bocsánatot kért telefonon keresztűl, de Tőlem azóta se. A másik, hogy alig kezdett el pár lépést megtenni a gyerek, anyós már belelendült, hogy venni akar neki cipőt, de én mondtam neki, hogy MAJD ne cipő legyen neki bentre véve, hanem szandál,de mondtam neki, hogy még utánna járok és megkérdezek mást is..pár nap múlva mondtam neki, hogy nem kell még neki cipő, mert még szakembert is megkérdeztem (akihez néha elmegyünk megnézni a gyerek mozgásfejlődését) és Ő mondta, hogy amíg stabilan nem jár, ne adjunk rá semmit. Anyós közölte, hogy mindegy, mert már vett egy szandált, de vissza lehet cserélni, mondtam jólvan.

Másnap felhívta a férjem és elkezdett rám panaszkodni, hogy keverem a szart, mert én mondtam, hogy szandált vegyen és ilyet szól, hogy én a férjemet ellene akarom hangolni.

Hát én csak pislogtam és felhúztam magam rajta, hogy mer ilyet mondani.

Férjem lenyugtatott és mondta, hogy délután vigyük át a kicsit a mamához..nagy nehezen belementem. Ott azzal kellett szembesülnöm, hogy teljesen lesz@rja a véleményünket, mert láttunk egy teljesen más kiscipőt a sarokba rakva (ne legyen nagyon észrevehető).

Nem szóltam semmit, mert akkor abból hatalmas vita lett volna. Viszont ami feltette a pontot az i-re, hogy ma miután elintéztünk minden hivatalos ügyet elmentünk a piciért a drága mamához, és rajta volt a gyereken a kiscipő, mikor tudja hogy ellenezzük és ma a képünkbe tolta.

Komolyan mondom nem értem miért Ő akarja a gyereket nevelni és miért megy ennyire a nevelési módszerünk ellen. Soha nem kértük a véleményét!

Férjem mellettem áll, de sajnos rá se hallgat az anyja.

Mit lehet egy ilyen nővel kezdeni, hogy ne őrüljek meg és ne menjen tönkre anyós miatt a kapcsolatunk?

2022. márc. 22. 19:45
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
93%
Én se vinném oda, hanem vinném ügyintézni, vagy fogadnék szittert. Lehet, hogy a férjed az anyjára bízná, de láthatóan nem a gyerek érdekeit nézi a mama, hanem a saját kompetenciájár akarja kiélni. Hatalmi játszma, ahogy írta valaki, a gyerek felhasználásával. Rövidre zárnám: nem lehet ott a gyerek a felügyeletem nélkül.
2022. márc. 23. 05:58
 32/51 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező, hasonló helyzetben vagyok.

Nálunk a mama akkor kapott észbe, amikor babysitter lett hívva egyszer csak helyette szó nélkül. Inkább fizetek, mint ez.

Ő pl 14 hetes korában adott a gyereknek a kávé habjából. Ex-egészségügyi dolgozóról van szó.

Egyébként pedig igyekszem mindent megoldani gyerekkel. Hordozókendőben magamra kötöm, és tudok menni vele gyakorlatilag mindenhova.

2022. márc. 23. 06:26
 33/51 anonim ***** válasza:
94%

Nem, nem vagytok rászorulva a segítségére :)

Semmilyen szinten. Tudod, bébiszitter - mert hogy én ilyen emberhez nem vinném a gyereket az is fix.

2022. márc. 23. 06:50
 34/51 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Én is pont attól félek, hogy egész eddig mit tehetett a gyerekkel a hátunk mögött, amíg vigyázott rá és amiről nem tudunk.

Nem értem, miért kell hatalmi játszmát csinálni ebből?!

2022. márc. 23. 06:51
 35/51 A kérdező kommentje:
Volt még olyan helyzet, hogy nem tetszett a drága mamának a védőnőnk viselkedése (mi egymás között megbeszéltük a védőnővel, hogy a kovidos időben csak akkor jönne ki látogatóba, ha valami baj lenne) mert nem járt ki hozzánk a védőnő az elején és a tudtunk nélkül panaszkodott a védőnő főnökének róla..utána engem kért számon a védőnő, hogy mégis mi bajunk van vele, mert hogy ez történt. Nekem kellett bocsanatot kérnem és mentegetőzno, hogy tényleg nincs a munkájával semmi bajunk. Nagyon kellemetlen helyzetbe hozott. (Soha semmi miatt nem kért tőlem bocsánatot a mama)
2022. márc. 23. 07:01
 36/51 anonim ***** válasza:
95%

itt már elhajtottam volna a fenébe. milyen jogon telefonált?

nagyon helyre kéne tenni, ha ő ennyire nem érzi hol a határ

2022. márc. 23. 07:29
 37/51 anonim ***** válasza:
79%

28-as vagyok. Nem nehéz, sőt nekem sokkal könnyebb. Sosem volt jó a kapcsolatunk. 15 éves koromban kezdődött el az igazi bántása, amikor már neki is ciki volt megverni. Onnantól verbálisan bántott a súlyommal. Amikor elköltöztem otthonról és mentem alap, majd mesterképzésre, akkor már lefogytam. Akkor meg azzal bántott, hogy lenézem őket, ami persze nem volt igaz. Állandó szekírozás, ellenőrizgetés senkinek sem hiányzik. Mellesleg gyerekkoromban olyan balesetek értek, ami kimerítik a szülői elhanyagolást, ezért sem bíznám rá a gyerekem. Amikor baba volt a kislányom, és engedtük, hogy jöjjön, olyan szinten felzaklatta a gyereket, hogy 2 hétig nem volt magánál. Borult a napirend és még sorolhatnám. Nagyon sok esélyt adtunk neki. De ha meg van beszélve, hogy vasárnap senki ne jöjjön hozzánk, mert 3-an el akarunk menni pl kirándulni vagy csak pihenni, akkor minek jött mégis vasárnap reggel 9-kor már az ajtóba? Nem engedtük be, mert nem tartotta tiszteletben a döntésünket. Volt olyan is, hogy az 5 hónapos gyereknek joghurtot adott mert tömte volna bele a túrú rudit, amikor az is el lett mondva, hogy nem szeretnénk. Elég volt elmennem a mosdóra, mire kimentem, már láttam, hogy adta volna neki.

Lehet ez a társadalom szemében kivetnivaló dolog, hogy valaki az anyjával nem tartja a kapcsolatot, de nekem egyetlen porcikám sem vágyik erre. Sajnos azóta szétmentünk a kislány apjával, nekem új kapcsolatom van, de azóta is mondja a kislányom apja, reméli az új otthonomba nem engedem ide és igaza van. Nem tudja, hol lakok és ez így van jól. A kislányom apja is sokat tűrt neki, volt, hogy meg is mondta szüleimnek, hogy hogy bánnak velem, szégyelljék magukat. Meg ezeket is csak már mostanában mondta el a kislányom apja, hogy ő egyszerűen már rosszul volt a gondolattól is, ha bejelentették, hogy jönni akarnak, mert állandóan szedték ki a gyereket a kezünkből. Kb úgy nézett ki a baba érkezése után ez az egész, hogy volt egy lányuk én, akit szó szerint szarba sem néztek, aztán meg mintha mi sem történt volna, és akkor minden happy. Csak az élet nem így működik. Apám akkor sértődött meg, amikor egyszer nem voltunk otthon és kiabált velünk, hogy mit képzelünk, hogy oda be kell jelentkezni.

2022. márc. 23. 07:33
 38/51 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó voltam: és mi is babysittert fogadtunk. Jó volt ez így. Mérgező nagyszülő senkinek sem hiányzik.
2022. márc. 23. 07:37
 39/51 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen megértem köszi,hogy leírtad .:-)
2022. márc. 23. 10:11
 40/51 A kérdező kommentje:

Miért lennék arrogáns, ha csak azt írtam le, hogy nem nevelhetem úgy a gyerekem, ahogy szeretném, mert anyós csak azért is az ellenkezőjét csinálja..hiába szóltunk neki, hogy nem kéne beleszólnia!?

Meddig kéne eltűrnöm, hogy főnökösködni akar, mert nem tiszteli a döntésünket??

2022. márc. 23. 10:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!