Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kezelnétek azt az...

Hogyan kezelnétek azt az anyóst, aki így reagál arra, hogy megházasodik a fia?

Figyelt kérdés

6 éve vagyok együtt a párommal és már van két gyerekünk. Szeretnénk egy kis polgári egybekelést, utána meg családi vacsora max. 30 főre. Alapvetően nem rossz a viszonyunk anyóssal, inkább kicsit közömbös, kéthetente látogatja az unokáit a szomszédból, de mindig elbeszélgetünk. Ma elmondtuk neki, hogy összeházasodunk és megkérdeztem, hogy mit gondol. Erre grimaszokat vágott, fintorgott, forgatta a szemeit jó látványosan. Aztán mondta, hogy ti dolgotok, ha van rá pénzetek. Aztán mesélte, hogy most milyen kár, hogy a háború miatt nem tud külföldre menni nyaralni, mint eddig. Mi nem is kértünk tőle semmit, mert tudjuk, hogy nem szívesen ad senkinek, unokáknak sem. Hozzátette, hogy már van két gyerekünk, én meg nem értettem mi a baj ezzel.

Még nem tudom hogy kezeljem mentálisan a helyzetet, mert nagyon rosszul esett, régóta vágyom erre az eseményre. Megkérdezte, hogy anya mit szól hozzá, én meg azt a választ adtam, hogy hát jobban örül neki, mint te.

2022. márc. 13. 14:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Nem érdekelne.

Nézd, két gyerek és hat együtt töltött év után azért más egy esküvő, mint gyerek nélkül rövidebb idő után. Nyilván úgy van vele, hogy most már olyan mindegy. Bevallom én se értettem soha, mi értelme akkor már. Gyerek előtt nem volt fontos, akkor a második után már minek?

2022. márc. 13. 14:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Most így aztán nagyon szívesen veszem, hogy ő is eljön az esküvőre, abban a tudatban, hogy nincs kedve, nem örül egy kicsit sem. Ismerem annyira, hogy azon is aggódik, hogy nehogy adni kelljen valamennyit nekünk.
2022. márc. 13. 14:58
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Akkor ne hívd meg. Amúgy mi a jó égnek kértél tőle velemenyt?
2022. márc. 13. 15:00
 4/18 A kérdező kommentje:
Én meg úgy érzem, hogy az hogy a gyerekeink részt vehetnek és tanúi lehetnek a szülei egybekelésének igazán különleges. Például a fiam hozná a gyűrűket, de ez csak egy dolog. Eddig nem volt alkalmunk úgy egybekelni, mint most.
2022. márc. 13. 15:03
 5/18 A kérdező kommentje:
Lehet nem kellett volna véleményt kérni, de ő már azelőtt fintorgott hogy megkérdeztem
2022. márc. 13. 15:04
 6/18 A kérdező kommentje:
Csak úgy hirtelen kikívánkozott belőlem.
2022. márc. 13. 15:05
 7/18 anonim ***** válasza:
14%

Valahol érthető a reakciója, de ennyire látványosan azért mégsem kellett volna...

Az is benne van a kalapban, hogy mi van akkor, hogyha esetleg megromlik köztetek a viszony, akkor hónapokig-évekig járhattok válóperre, meg ugye a vagyonmegosztás sem egy egyszerű hadművelet onnantól kezdve. Így meg csak szétmentek, aztán kész. Ha az anyós annyira anyagias, ahogy leírtad, akkor tuti, hogy ez megfordult a fejében. Ráadásul mivel „közömbös” a viszonyotok (tulajdonképpen megtűr), ezért érthető módon neki is kényelmesebb lenne, hogyha kifelé hátrálnál a családjából, nem bele még jobban.

2022. márc. 13. 15:36
 8/18 anonim ***** válasza:
44%
Tulkombinaljatok. Valószínűleg csak annyi a "problémája", hogy számára értelmetlennek tűnik ennyi idő és két gyerek után az esküvő. Nekem is az, elképzelni nem tudom, mi volt eddig az akadálya.
2022. márc. 13. 15:44
 9/18 anonim ***** válasza:
77%
Nagykorú, kétgyermekes anyuka vagy, ne foglalkozz anyós véleményével.
2022. márc. 13. 16:20
 10/18 A kérdező kommentje:
Most beszéltem vele, mondta hogy nem kedvel. Megemlítettem neki, hogy akkor ha nem örül nekünk kicsit sem. Erre párom reakciója az volt, hogy ha az anyja nem jön akkor az enyém sem, mert nem igazságos. Na igen, csak az enyém meg szeretné ott lenni.
2022. márc. 13. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!