Ezt mire véljem?
Figyelt kérdés
Anyósom kicsit kezd kicsúszni a nagymama szerepből. Sokszor úgy beszél magáról, mintha az én gyerekem anyja lenne. Pl amikor sír a pici (öt hónapos) úgy mondja : gyere anyához. Tehát szó szerint anya akar lenni. Amióta megszületett a kisfiunk, próbálja átvenni az irányítást, mindent ő akar csinálni, ő mindent jobban tud nálam. Persze nem hagyom magam, de mintha meg sem hallaná. Tudom, hogy újra akarja élni az anyaságát, de azt is tudom, hogy ez akkor sem normális, hiszen a gyereknek ő csak a nagyanyja. Hol van a határ, amikor már nem hagyhatom ezt, eddig apróbb beszólásokat kaptam érte, de már kezd telelenni a hócipőm. Milyen egy nagymama? Mi az úgymond dolga? Ha már ennyire gondoskodni akar, mit mondjak neki?2022. febr. 6. 16:13
1/8 anonim válasza:
Én ott zárnám rövidre a dolgot, mikor még 1x kiejti a száján, hogy gyere ANYÁHOZ, rászólnék miközben átveszem a gyerekem, hogy ÉN vagyok a gyerekem anyja,ÉN szültem, és nem szeretném még egyszer ezt hallani.
Amennyiben neki áll hápogni, okoskodni szépen kitessékelném közölve, majd ha elgondolkodott a státuszárol és bocsánatot kért újra szívesen látom az UNOKÁJA életében.
Anyám is okoskodó mindent jobban tudó akart lenni. Közöltem vele majd ha érdekel a 40 meg a 35 évvel ezelőtti elavult gyermekgondozási tipp szólok. Amúgy meg köszönöm, de nem kell kéretlen tanács. 🤷♀️
Anyósom 13 gyereket szült. Soha egyetlen egyszer sem akart okoskodni, beleszólni, még csak kosza tanácsot sem adni.
2/8 anonim válasza:
Első jól mondja. A fiacskája ágyába nem akarna befeküdni a vén majom?
3/8 A kérdező kommentje:
Befeküdne, ha rajta múlna.
2022. febr. 6. 17:58
4/8 anonim válasza:
Akkor meg időben el kell vele beszélgeti.
5/8 anonim válasza:
Nem mondani kell, hanem cselekedni. Külön költözni a mamától, és utána ő vendég lesz nálatok, nem állandó családtag. És a konfliktusok kb. századrészükre zsugorodnak össze.
6/8 A kérdező kommentje:
Külön vagyunk! Csak sokat átjön, sajnos, mintha otthon lenne. Közös hitelt vettünk fel férjemmel. Tehát 1/2 - 1/2 a tulajdonjog.
2022. febr. 8. 16:51
7/8 anonim válasza:
En előre félek, mert eddig mióta babát várok le se szar, de ő első 2 héten eljönne segíteni. A lányátol is mindig elvette az újszülött gyereket, már úgy volt a baba, hogy az anyja hangjára nem is nyugodott meg csak az anyosera. Én ezt nem akarom. Megmondom szépen, hogy ne jöjjön akkor is én leszek a szar, mert ő csak segíteni akar... Hát az én gyerekemet ne kapja majd ki a kezemből, mert....
8/8 A kérdező kommentje:
Uh sajnálom hetes válaszoló! Nálam is felajánlotta terhesség elején, hogy ide költözik szülés után segíteni.. De nem vágytam őrá. A saját édesanyám jött, naponta egyszer, vagy hozott ebédet, vagy főzött nálam valamit gyors. Vasalni szokott, ilyesmi. De eszembe nem jutott ideköltöztetni senkit, a saját anyukámat sem. Hát én is felnőtt vagyok, egy csecsemőt ne tudnék ellátni? Érdekes, sikerült, pedig anyós szerint a tapasztalat hiánya nekem nehézséget fog okozni. Aztán teltek a hetek, hónapok, rájött, hogy nélküle is életben maradt unoka. Aztán rákezdett ezzel a nélküle nem fog menni dologra. Most már mindenbe bele szól, mindent tudni akar, férjem sajnos még elmondja neki pl mikor megyünk orvoshoz, vagy védőnő mikor jön.
2022. febr. 8. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!