Mit tegyek, ha az anyám nem szereti a feleségem?
Anyám nevelt fel, egyetlen fia vagyok.
Minden barátnőmmel volt baja.
1. Első komolyabb barátnő 22 évesen hív telefonon, anyám veszi fel, ezzel adja át: "Valami XXXYYY keres..."
2. Második komoly barátnő, 6 évig jártunk. Anyám egyszer rosszul mondott valami, barátnő kijavította, anyám vérig sértődött. ("hogy jön ő ahhoz, hogy kijavítson..?". (Na nem a szemébe, csak nekem.) És persze a családtagoknak fúrta, hogy micsoda egy kiálhatatlan csaj.
3. Harmadik komoly barátnő. Eljegyeztem, összeköltöztünk, anyám így nevezte: a lakótársam. Egyszer születésnapján meghívtuk magunkhoz (anyámat), kocsival érte mentünk, elhoztuk, ünnepi ebéd, ajándék, kocsival hazavittük, mi maradt meg neki: hogy az ajándék nem volt becsomagolva.
Amikor megmondtam, hogy összeházasodunk: "elfogadom, de nem helyeslem".
Amikor megmondtam, hogy gyerekünk lesz: "Akarod te ezt a gyereket?"
A gyerekünk pár hónapos volt, mondtam neki hogy minden héten legyen egy nap, amikor fél napra eljön (és az unokájával lehet! Nyugdíjas amúgy), addig a feleségem elmenne bevásárolni. Reakció: vérig sértődés.. "ezt biztos a feleségem találta ki.." nem fog azért két órát BKV-zni, hogy a feleségem elmehessen vásárolni..
Aztán megszületett a második gyerekünk is, házat vettük, de nem hívtuk el. Nagyon sajnálom, hogy nem tud / nem akar az életünk része lenni, de nem akarom a feleségem állandó konfliktusnak kitenni. Anyám "tüskés mimóza", mindenen megértődik, de ő simán beszól.
Mi a véleményetek?
el. Nagyon sajnálom, hogy nem tud / nem akar az életünk része lenni,
Akar, de nem így, hogy még azt is szabályozod, mikor mehet.
1. A barátnő nyilván nem tudott rendesen bemutatkozni.
2. Függ a stílustól is, ha bunkó javított a barátnőd, igaza volt anyadnak.
"A gyerekünk pár hónapos volt, mondtam neki hogy minden héten legyen egy nap, amikor fél napra eljön (és az unokájával lehet! Nyugdíjas amúgy), addig a feleségem elmenne bevásárolni. Reakció: vérig sértődés.. "ezt biztos a feleségem találta ki.." nem fog azért két órát BKV-zni, hogy a feleségem elmehessen vásárolni.."
Ezen én is beswrtodtwm volna, az én időmet ugyan ne te oszd már be.
A feleségemet neked kell szeretned, nem anyadnak.
12-es:
"1. A barátnő nyilván nem tudott rendesen bemutatkozni."
Jó napot kívánok, XXXYYY vagyok, ZZZZ-t keresem! - szerintem ez rendes bemutatkozás.
"2. Függ a stílustól is, ha bunkó javított a barátnőd, igaza volt anyadnak."
Ugyanazt a szót ismételte meg jól, amit anyám mondott rosszul.
11-es:
"Akar, de nem így, hogy még azt is szabályozod, mikor mehet."
Jöhetett volna bármikor, nem jött.
Azért vetettem fel a heti egy alkalmat, hogy mégis jöjjön, és a saját unokájával kialakítson nagyszülői kapcsolatot.
Nem jött, megoldottuk a dolgot, ő maradt ki az unokái életéből. (Az évi 1-2 alkalmat leszámítva.)
Gratulálok, hogy ilyen háttérrel nem lettél anyuci pica fia! Minden irónia nélkül!
A leírás alapján jó anyád bevágta a durcikát, hogy elvitték a kis férjpótlékát, ennyi az egész. Kívülállóként könnyű leírni, de elhiszem, hogy ha benne vagy, pokoli a felismerés-tapasztalat-. Engem is hasonló mentalitású mutterral vert meg a Jó Isten, csak neki az összes udvarlómat sikerült elzavarnia, hiába álltam ki értük. Legalább találtál valakit, aki szeret és felül tudott kerekedni anyudon, míg én sajnos még nem.
Én a helyedben tuti nem vinném a gyerekeket, de lehet, belőlem csak a düh beszél. Egy ilyen nagyszülő inkább ne legyen, mintsem erőltetve legyen a jó viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!