Hogy élj együtt másokkal, hosszabb-rövidebb ideig?
Bár nem tipikusan anyós-após a kérdés, azért ebbe a kategóriába raktam be, mert azt gondolom, hogy talán itt fordulhat elő hasonló helyzet elég gyakran.
Mi külföldre költöztünk egy évre, és mivel hiányoznak a rokonok és a barátok, így három hónap után felajánlottuk mindenkinek, hogy nyugodtan jöjjenek látogassanak meg.
Nagyon örülök is, hogy jönnek, de egyszerűen a férjem családját és barátait nagyon nehezen viselem. Már a második rokon lakik velünk néhány napra és egyszerűen teljesen kikészültem az előző után is, és most is. Azt érzem, hogy a hangulatom zuhanórepülésben van. Mivel ő szeret másokat hallgatni, így olyan rokonai és barátai vannak, akik szeretnek sokat beszélni, nekem meg lassan idegösszeroppanásom van attól, hogy egy perc szabadidőm nincs, mert mindig vagy beszélnek hozzám (a férjem dolgozna home-office-ban, ha nem hozzám beszélnek, akkor őt zavarják), vagy valamit nézünk, hallgatunk.
A mostani rokon konkrétan akkor is beszél, ha egyedül van egy szobában (a férjem is beszél a fürdőben, az is zavar, de ez többszörösen), de ha átmegyek egy másik szobába, akkor is folyamatosan hallom, hogy beszél - általában olyan dolgokról, amik annyira nem érdekesek számomra.
Ne értsetek félre, nagyon kedves, aranyos, rendes mindenki, elpakolnak maguk után, segítenek főzni. Teljesen minta vendégként viselkednek, én viselem őket kicsit nehezen. Persze kicsi a lakás ahhoz, hogy érdemben elvonuljak és ne halljam őket folyton. Ne arra koncentráljak, hogy kinek mire van szüksége, ki mit akar tőlem stb.
Vannak valakinek tippjei, hogy hogyan lehet ezt elviselni hosszabb távon, mert még van néhány rokon, aki megvette a repjegyet?

#12 Fizetésnélküli szabadságon vagyok. A munkámat azért hagytam ott, hogy a férjemnek legyen lehetősége előbbre lépni, de egy-egy villamosmérnök + pénzügy msc-vel nem kerestem rosszul.
#13 Én viszem őket utazgatni, mert csak kettőnk vezetheti a kocsit a biztosítás miatt. Amúgy a most ittlévő rokon pl. nem is tud vezetni. Ezt nem tudom megúszni, mert itt sajnos autó nélkül a legközelebbi bolt negyven perc sétára van (15 perc kocsival), a tömegközlekedés meg kb. nem ismert fogalom. Már gondoltam rá, hogy hívok nekik taxit, de a 20 percre lévő reptérre értünk kb. 10000 forintért jöttek ki, itt meg 1-2 órás utakról beszélünk oda-vissza. Ki kellene találnom valami olyan indokot, ami miatt én pont aznap nem tudok menni, ennyire nem vagyok kreatív. Amúgy tengeren túl, úgyhogy általában 10-12 napra jönnek lehetőség szerint 2 hétvégével, hétvégente elutazunk néha repülővel, hétköznap tervezzük a programot stb. Szóval van benne olyan program, amikor közösen nézünk meg valamit a férjemmel, de van, amikor csak kettesben a rokonnal.
Nyilván maga, amit vállaltunk sok, de mondjuk nekünk is jó valahol, hogy több felé oszlik az autóbérlés költsége meg hasonlók.
Most amúgy szuper, mert elküldtem a férjemet sétálni a rokonnal, úgyhogy végre volt egy órám pihenni, nincs zaj, nem megy a zene, nem beszélgetnek a szomszéd szobában, rögtön jobban is érzem magam :) Már csak 5 nap, gond nélkül kibírjuk, aztán van pár hetünk a következő érkezőig.
Köszi a tippeket!

Most komolyan
Milyen idokozonkent jonnek hozzatok? Heti valtasban?
Megbeszelnem a ferjemmel h 3 havonta 1 ilyen het okes de tobb nem.

Én "csak" Budapesten lakom, most vettem lakást, de előre megfogadtam, hogy a büdös életben senkit nem fogok megvendégelni napokra, hetekre.
Nálam is elindult a nem-e tudnék ott lakni, ne kelljen bérelni, meg csak egy hónapra jönnék fel típusú ötletek. Kedvencem a "reggel megyek, este jövök, nem fogok zavarni" mondatok. Hát nem fa fenét nem.
El kell fogadni az otthon az otthon és nem igyen szállás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!