Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igaza volt "anyósnak"?

Igaza volt "anyósnak"?

Figyelt kérdés

Nem is vér szerinti anyós amúgy, csak második felesége a párom apjának. A vér szerinti unokáihoz rendszeresen (heti szinten) a városba utazik, hozzánk sose szokott jönni (kivéve születésnap), segíteni sem szokott, noha felajánlotta, annakidején, amikor a gyerekünk született. (Ezt úgy értsétek, hogy pl. 1 éves koráig hetente 10 percre beköszönt, amikor neki jó volt - nem kérdezett csak kijelentette - hozott 1 kg gyümölcsöt meg 5-10 ezer ft, hogy vegyünk valamit, a pénzről leállítottam pár alkalom után). Viszont később amikor tényleg szükségem volt segítségre, pl hogy vigyázzon a gyerekre, amig szülői értekezletre megyek, sosem ért rá, mert a vér szerinti unokájára vigyázott. (igen, én sem értem miért nem lehetett a kettőre egyszerre vigyázni - még nem volt akkor covid) Pár alkalom után már nem kértem meg. Ennyit így kiegészítés képpen.

Most az volt a szitu, hogy felhivott, hogy este hány óráig vagyunk fogadó képesek, mert ő ide jönne, elhozza a Mikulás ajándékot a gyereknek. Mondtam egy időpontot, addig, amikor már vacsora van, meg esti készülődés nekünk. Na ez nem volt jó neki, mert ő még épp szerelőt vár, másnap meg már nem lesz a városban. Hát mondom akkor nem tudom. Erre megkérdezte, hogy "és reggel"?

Mondtam, reggel mi korán kelünk (6.00-6.15), készülődünk, megyünk dolgozni, meg viszem a gyereket az oviba 7-re. Erre elkezdett oltani, hogy ő is korai, meg hogy: "hát képzeld el, amikor nekem is kicsik voltak a gyerekek, és valaki nem tudott este jönni, az reggel jött, de jó ".

Végül megbeszéltük, hogy akkor jövő héten, amikor ismét a városban lesz, jön.

De ezen én teljesen kiakadtam. Mert ugye ha feljön, akkor már beszélgetne is gondolom, akkor csak nem hagyom faképnél, de úgy meg megbomlik a ritmusunk, és még 10 perces idő kiesés is sok nekem, mert tömegközlekedek a munkahelyemre (meg a gyereket is én viszem az oviba).

És egyébként is ez a reggeli készülődés szerintem olyan intim dolog, mert pl. még elől van az ágynemű, fogat mosunk, wc-zünk, menet közben öltözünk, stb. Az más lenne, ha ezeken már túl van az ember, plusz nem siet munkába, pl hétvégén. Én ezt túl nagy macerának érzem azért, jogy elhozzon egy csokimikulást. És nem is értem hogy jutott egyáltalán eszébe ilyen opció.

Túlreagálom?

2021. dec. 9. 18:58
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
80%
Kicsit túl
2021. dec. 9. 21:20
 32/43 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is túltolod. Ő egy formális kapcsolatot akart fenntartani, te meg mást vártál. Igazából tényleg semmi köze hozzátok úgymond, még jó, hogy a saját unokája az unoka számára. Vitt gyümölcsöt, meg adott volna pénzt, mert annyira nem ismer, hogy tudja, hogy mit vigyen, de tenni akart azért, de te meg lelőtted. Azért, már ne haragudj, de ha olyan q kapcsolat, hogy semmilyen, akkor nem is tudom, hogy honnan gondoltad, hogy majd ő vigyáz rá meg ilyenek. Dehogy. Van neki unokája. A tiéddel sokkal, de sokkal távolibb a kapcsolat. Olyan beugrok néha szintű. Olyan, viszek egy háló narancsot, vagy hadd adjak már pénzt, te tudod mit szeretnél neki szintű. Jó, reggel hozzám sr senki, ezt én sem értem. De azért ennyire nem kell belehalni, mert valószínűleg azért a te rugalmatlan, rideg hozzáállásod miatt sem ugrabugrál ott neked. Mit legyen ott, ha nyűg? Leveszi ő ezt. Nem csak elvárni kellene, főleg nem úgy, hogy leállítottad azt, amit esetleg jó szívvel adott. Mert az meg amúgy bunkó dolog.
2021. dec. 9. 21:26
 33/43 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, ha te lennél olyan helyzetben, hogy a saját gyereked mellett lenne a párodnak egy gyereke egy korábbi kapcsolatból, akit nem te nevelnél, te melyiküket részesítenéd előnyben?

Mit szólnál, ha a másik gyerek anyja azon pattogna, hogy miért nem tudsz vigyázni a gyerekére, mi az, hogy épp a sajátoddal van dolgod?

2021. dec. 9. 22:26
 34/43 anonim ***** válasza:
57%

Oké, hogy reggel nem jó, de este miért nem volt jó? Ha ő még akkor szerelőt várt, akkor képzelem mennyire lehetett "este". És a következő héten este miért nem volt jó?

Te egyszerűen nem akarod, hogy bármikor is menjen, csak gyáva vagy megmondani neki és őt próbálod szarnak beállítani.

2021. dec. 10. 08:47
 35/43 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a mikulásos esetet nem reagálod túl, de összességében nem fekete-fehér a dolog.

Munkanap reggel számomra is elképzelhetetlen, hogy ilyen miatt idejöjjön valaki. Még 5 perc is számít. És nagyon rossz néven venném, ha emiatt bárki megjegyzést tenne.

Abban talán lehettél volna rugalmasabb, hogy este meddig jöhet. Gondolom a szerelő sem este 10-re ment hozzá. De teljesen jó az is, ha pár nappal később megy - mint ahogy végül így is lett.

Az, hogy pénzt ad nektek rendszeresen, az nagyon tré dolog. Olyan megalázó. Felnőtt emberek vagytok, kerestek, nem vagytok erre rászorulva. Egyetértek azzal, hogy viszont a gyerekvigyázás (és abban való rugalmasság) megfizethetetlen lenne.

Az viszont ténykérdés, hogy nem vér szerinti unokáiról van szó, tehát örülni kell mindennek, amit nyújt, és nem várni semmit, amit nem akar nyújtani.

Nem merült föl az sem, hogy a nagypapa hol van, akinek vér szerinti unokáiról van szó. Pl. ő simán elhozhatta volna a Mikulás-ajándékot, amíg felesége a szerelőre vár. Vagy fordítva.

Nem beszéltél a magad szüleiről sem. Lehet, hogy ők messze laknak, vagy nem élnek, de akkor annál inkább meg kell becsülni azt a keveset, amit a másik oldalról kapsz.

2021. dec. 10. 09:07
 36/43 anonim ***** válasza:
37%

Az, hogy kibírsz egy kérdést, vagy ezen kattogsz, szerintem nem túlreagálás. Óvod a személyes tered.

De nyugodj meg, kiálltál az oldalad mellett, és jön amikor megbeszéltétek. Engem is felcseszne, ha megkérdezné mikor jöhet, aztán a számomra nem jó időponton lovagolna. Milyen alapon?

Hát ha nem jó, akkor nem jó!

2021. dec. 10. 09:11
 37/43 anonim ***** válasza:
89%

A reggeli dologban neked volt igazad. Nekem sme hiányozna reggel látogató.

Viszont a gyerek vigyázósban nem.

2021. dec. 10. 09:12
 38/43 anonim ***** válasza:
73%
Most attól függetlenül, kell-e az anyósnak foglalkozni a gyerekkel, az tényleg túlzás, ha este 9-kor meg reggel 6hkor akár odaállítani a családhoz.
2021. dec. 10. 11:19
 39/43 anonim ***** válasza:
68%
Reggel senki ne nyüzsögjön itt, amikor készülődés van melóba, oviba, stb.
2021. dec. 10. 17:12
 40/43 anonim ***** válasza:
53%
Igen is, meg nem is. Neked volt igazad abból a szempontból, hogy ő kérdezte, hogy este meddig jöhet. Eddig. Nem jó, jöjjön máskor. Abból a szempontból meg nem volt igazad, hogy értem én a reggeli készülődést, de egyetlen egyszer nem hal bele senki, hogy a konfliktus elkerülése képpen fél órával hamarabb keljen fel. Mire anyós jön, ti már elkészültök, a gyereket meg összepakolod. 10 perc szerintem belefért volna reggel, ha annyira akadékos.
2021. dec. 11. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!