Igaza volt "anyósnak"?
Nem is vér szerinti anyós amúgy, csak második felesége a párom apjának. A vér szerinti unokáihoz rendszeresen (heti szinten) a városba utazik, hozzánk sose szokott jönni (kivéve születésnap), segíteni sem szokott, noha felajánlotta, annakidején, amikor a gyerekünk született. (Ezt úgy értsétek, hogy pl. 1 éves koráig hetente 10 percre beköszönt, amikor neki jó volt - nem kérdezett csak kijelentette - hozott 1 kg gyümölcsöt meg 5-10 ezer ft, hogy vegyünk valamit, a pénzről leállítottam pár alkalom után). Viszont később amikor tényleg szükségem volt segítségre, pl hogy vigyázzon a gyerekre, amig szülői értekezletre megyek, sosem ért rá, mert a vér szerinti unokájára vigyázott. (igen, én sem értem miért nem lehetett a kettőre egyszerre vigyázni - még nem volt akkor covid) Pár alkalom után már nem kértem meg. Ennyit így kiegészítés képpen.
Most az volt a szitu, hogy felhivott, hogy este hány óráig vagyunk fogadó képesek, mert ő ide jönne, elhozza a Mikulás ajándékot a gyereknek. Mondtam egy időpontot, addig, amikor már vacsora van, meg esti készülődés nekünk. Na ez nem volt jó neki, mert ő még épp szerelőt vár, másnap meg már nem lesz a városban. Hát mondom akkor nem tudom. Erre megkérdezte, hogy "és reggel"?
Mondtam, reggel mi korán kelünk (6.00-6.15), készülődünk, megyünk dolgozni, meg viszem a gyereket az oviba 7-re. Erre elkezdett oltani, hogy ő is korai, meg hogy: "hát képzeld el, amikor nekem is kicsik voltak a gyerekek, és valaki nem tudott este jönni, az reggel jött, de jó ".
Végül megbeszéltük, hogy akkor jövő héten, amikor ismét a városban lesz, jön.
De ezen én teljesen kiakadtam. Mert ugye ha feljön, akkor már beszélgetne is gondolom, akkor csak nem hagyom faképnél, de úgy meg megbomlik a ritmusunk, és még 10 perces idő kiesés is sok nekem, mert tömegközlekedek a munkahelyemre (meg a gyereket is én viszem az oviba).
És egyébként is ez a reggeli készülődés szerintem olyan intim dolog, mert pl. még elől van az ágynemű, fogat mosunk, wc-zünk, menet közben öltözünk, stb. Az más lenne, ha ezeken már túl van az ember, plusz nem siet munkába, pl hétvégén. Én ezt túl nagy macerának érzem azért, jogy elhozzon egy csokimikulást. És nem is értem hogy jutott egyáltalán eszébe ilyen opció.
Túlreagálom?
Dehogy reagáltad túl.
Anyósod-félenyósod csak muszájból tartja a minimális kapcsolatot veled. Nem kötelességed az ő kénye-kedve szerint pattogni meg átszervezni a saját és gyerekeid napját.
Értse meg, hogy ti hétvégén értek rá, mert dolgoztok, menjen akkor. Ja hogy ő akkor máshova megy? Így járt. Majd bepótolja máskor ha akarja.
Én is rühellem amikor valaki ide akar jönni, de mondjuk este hét-nyolckor, amikor én már fürdenék meg befeküdnék az ágyba azt mereszteném a f**zomat mert fáradt vagyok, de nem, még jópofizzak.
Semmi köze nincs a te gyerekedhez. Nagyon kedves tőle, hogy még így is gondol rá és vesz neki ajándékot, nem volna kötelessége. Ahogy vigyáznia sem kötelessége rá egy percet sem, pláne nem úgy, hogy te csettintesz és akkor ugorjon, ha nem akkor meg vagy sértődve. A találkozóra is fölajánlott neked több időpontot, de neked semmi nem jó, mert úr isten 10 perc csúszás a világ vége.
Elképesztően hisztis és rugalmatlan vagy. Kicsit megpróbálhatnál lelazulni.
"Szerintem az nem segítség, ha valaki csak akkor akar segiteni, amukir neki kényelmes."
A leírásodból ítélve te is csak akkor akarod őt fogadni, amikor neked kényelmes. Már 10 perc miatt is hisztizel.
"Szerintem az nem segítség, ha valaki csak akkor akar segiteni, amukir neki kényelmes."
A segítség felajánlása meg azt nem jelenti, hogy akkor bármikor előrángathtod.
" igaza volt, mert ez a GyK, ahol mindig anyósodnak van igaza."
Nem, rosszul tudod, itt mindig annak van igaza, aki nem a kérdező.
Érdekes, egyik válaszoló az elején azt írja, semmi köze a kérdezőnek "a hölgyhöz". Vagyis akivel kapcsolatban kiírta a kérdést.
Én kb. 2 éve írtam ide, hogy semmi kedvem a férjem lányának a gyerekeivel unokázni, kb. 100+ válasz érkezett, és mindenféle szemét vén p....csának el lettem hordva itt.
Szerintem már az is nagyon kedves gesztus "anyósodtól", hogy törődik a gyerekeddel, ajándékot vesz neki, hisz nem lenne morális kötelessége, nem az unokája. Persze, hogy a vér szerinti unoka élvez elsőbbséget.
Abban az időpont egyeztetős sztoriban, amit leírtál, nem is értem, hol az az egetrengető probléma. Este neki nem volt jó (te sem ugranál át anyóshoz, ha épp szerelőt várnál), reggel nektek nem volt jó, ezért megegyeztetek jövő hétben. Probléma megoldva.
Egyébként meg ha nagyon muszáj, reggel is megoldható annyi, hogy átugrik hozzátok, be se megy, csak beadja a csokimikulást, aztán megy is, hogy nyugodtan készülődhessetek. Ha meg nem, akkor halasztás.
Szóval igen, túlreagálod.
" hogy semmi kedvem a férjem lányának a gyerekeivel unokázni, k"
Nekem sem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!