Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom úgy hívja a volt apósát...

Párom úgy hívja a volt apósát mindenki előtt, hogy "apósom". Szerintetek ezen kár kiakadni?

Figyelt kérdés
Az én apám,akkor mégis mi a fene neki? Nekem úgy jön le,hogy még mindig az exe családját tartja sajátjának...
2021. nov. 13. 08:37
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Ági, öcsém jelenlegi felesége, köszönöm, hogy nem vagy ilyen kicsinyes, önző, buta, mint a kérdező, és nem zavar, hogy Beát is a sógornőmnek nevezem.

Ugyanis köszönöm Bea jelenlegi anyósának, hogy nem pofozza fel az unokáját, aki a nagyobb testvértől hallva az én anyukámat is maminak hívja.

2021. nov. 13. 11:13
 22/40 anonim ***** válasza:
61%

Semmivel sem problémásabb, mint amikor két hónapos együttjárás után már anyós/após a másik fél anyja/apja.

Amiért így nevezik a legtöbben, az az, hogy röviden meg lehet nevezni a másik fél szüleit, és nem a tényleges jogi státuszt tükrözi.

Ezen hisztizni csak nagyon ostoba, önbizalomhiányos, betegese féltékeny valaki képes, értelmes ember nem.

2021. nov. 13. 11:31
 23/40 A kérdező kommentje:
Plusz egy infó. Mostanában sokat beszélnek, és tudomásomra jutott, hogy az "após" megpróbálja rabeszelni a párom, hódítsa vissza a lányát...
2021. nov. 13. 12:33
 24/40 anonim ***** válasza:
41%
Hát elég zavaró. Egyáltalán, miért vagytok kapcsolatban vele?
2021. nov. 13. 12:37
 25/40 anonim ***** válasza:
87%

Vannak ilyen emberek akik megszokásból nevezik így a volt "rokont".

Pl anyámék 20 éve elváltak.

Apám 1 év alatt újra becsajozott, lett 2 gyereke akik ma 18 évesek (ikrek). A mai napig mindenki apámmal kötik össze anyámat, mintha még házasok lennének..nem jegyzi szinte senki se az "új csapatot". Apám testvére is sógornőnek hívja anyámat. Többször szólt neki érte anyám, zavarja, de mindig visszatér a sógornőzésre...

Mamám is a menyének hívja..

Anyám testvérének a volt férje (10-15 éve elváltak), még mindig anyósnak hívja mamám. Ő is újra nősült pedig..

2021. nov. 13. 12:38
 26/40 anonim ***** válasza:
1%

Az apósa fogalma:

Az adott személy gyerekének a másik szülőjenek az apja (aki nem az adott széj apja), vagy az adott személy házastársának az apja.

Tehát, amennyiben van közös gyereketek hívhatja apósának az apádat. Amennyiben nincs onnantól kezdve nincs családi kötelék.

2021. nov. 13. 12:40
 27/40 anonim ***** válasza:
73%

Felesleges ragoznod Kérdező!

Gondolom ezt a párod mesélte neked, nem az (ex)apósa.

Hogy az (ex)após mit szeretne és mit nem, az teljesen irreleváns, ha a lányának a háta közepére sem kell a hapid, de annak sem a nő.

Azon elgondolkoznék, hogy mostanában miért beszélnek sokat.

2021. nov. 13. 12:47
 28/40 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem azért meg lehet érteni a kérdezőt is, hogy rosszul esik neki. Olyan, mintha nem tudná elengedni a régi "rokonokat". Valahol az új párját tisztelné meg azzal, ha nem nevezné már apósának azt a személyt, aki már nem az apósa. Én első felesége vagyok a férjemnek, úgyhogy nekem nincs ilyen problémám, de ha belegondolok, akkor nekem is rosszul esne.

Abban viszont igaza volt néhány válaszolónak, hogy ha 5 év alatt még nem lettél a felesége, akkor én elgondolkoznék. Én régebben 3 éves kapcsolatot dobtam el, mert nem jutott el az akkori párom a házasságig. Ennyi időnél én már nem várnék többet. Biztos meg tudná magyarázni, hogy miért nem akar elvenni, de hidd el, ez csak rizsa.

Olyan kapcsolatom is volt, ahol az akkori párom szintén nem tudta lezárni az előző házasságát, hanem még a válás után is összejárt a volt nej rokonaival, unokatestvéreivel és hurcolt engem is, szerencsére erre a kapcsolatra csak 1 évet pazaroltam. Borzasztóan irritált és nagyon rosszul éreztem magam tőle. Megértelek, és attól mert itt sokan leblamálják az érzéseidet, attól azok még valósak, és ha neked ez fáj, akkor legyen jogod hogy fájjon.

2021. nov. 13. 12:50
 29/40 anonim ***** válasza:
80%

Senki nem vitatja a jogát attól, hogy "fájjon" neki, csak tudod kérdezett és elmondtuk, hogy mit gondolunk erről!

Ahogy te is elmondhattad.

2021. nov. 13. 12:57
 30/40 anonim ***** válasza:
24%
Egyáltalán miért tartja a kapcsolatot az exe családjával, akihez már semmi köze, ha 5 éves párkapcsolata van? Durva, hogy "após" ellened szervezkedik, a párod meg asszisztál ehhez. Nagyon fontos lehetsz neki...
2021. nov. 13. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!